Recept afdrukken
No ratings yet

Bonenschotel met ui en mosterdcervelaat

Allerhande 2003
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote koekenpan ui en worst in 2 el olie 10 min. zachtjes bakken.
  • Kidneybonen toevoegen en gerecht met deksel op pan 5 min. door en door verwarmen. Bonenschotel op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen radijs schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Peterselie fijnhakken.
  • In kom dressing kloppen van rest van olie, citroensap, mosterd, zout en peper.
  • Radijs door dressing mengen.
  • Bonenschotel en radijssalade over twee borden verdelen.
  • Peterselie over radijs en bonen strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoete en hartige oliebolletjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Borrelhapjes
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

zoete vulling:

hartige vulling:

Bereidingswijze

Voorbereiden zoete bolletjes:

  • Citroen schoonboenen, schil raspen.
  • Dadels ontpitten.
  • Dadels en vijgen klein snijden.
  • Pistachenoten pellen, afspoelen, droogdeppen en grof hakken.
  • In kom citroenrasp, dadels, vijgen en pistachenootjes met 1 el oliebollenmix omscheppen.
  • In schaal helft van oliebollenmix met koenjit en 2 1/2 dl lauwwarm water met mixer met
  • deeghaken tot deeg kneden.
  • Vulling erdoor mengen.
  • Deeg afdekken met plasticfolie en op warme plaats ca. 45 minuten laten rijzen.

Voorbereiden hartige bolletjes:

  • Olijven en gedroogde tomaten klein snijden.
  • Knoflook pellen en fijn hakken.
  • In kom olijven, tomaatjes, knoflook en spekjes met 1 el oliebollenmix omscheppen.
  • In schaal rest van oliebollenmix met oregano, wijn en 1 1/2 dl lauwwarm water met mixer met deeghaken tot deeg kneden.
  • Vulling erdoor mengen.
  • Deeg afdekken met plasticfolie en op warme plaats ca. 45 minuten laten rijzen.
  • In frituurpan olie verwarmen tot 190 °C.
  • Kleine ijsbolletjestang of 2 dessertlepels in frituurolie dopen en hiermee uit deeg kleine bolletjes (walnootgrootte) steken.
  • Bolletjes direct in hete olie laten glijden en met 6 tegelijk in 2-3 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • Op dikke laag keukenpapier laten uitlekken en afkoelen.
  • Oliebolletjes op aparte schalen opstapelen.
  • Zoete bolletjes bestrooien met poedersuiker en koekkruiden, hartige bolletjes met geraspte kaas.

Tips / Opmerkingen

Vervang de pistachenootjes evenueel door amandelschaafsel of fijngehakte hazelnoten.
Vervang de spekjes eventueel door katenspek of stukjes kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlof walnotenwrap

Allerhande 2002
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Walnoten grof hakken.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in repen snijden.
  • Ui pellen en in dunne partjes snijden.
  • Witlof schoonmaken en in lengte in partjes snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Ui en paprika ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Witlof en walnoten erdoor scheppen en nog ca. 3 minuten bakken.
  • Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen in grote droge koekenpan tortilla's verwarmen.
  • Tortilla's dik besmeren met kaas,groentemengsel op 1 helft scheppen en wrap erover dichtklappen.

Tips / Opmerkingen

Gedroogde tomatensaus erbij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterfruit pannenkoekjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Nagerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Appel en peer schillen en in 4 parten snijden.
  • Klokhuizen verwijderen.
  • Appelparten in 3 plakjes snijden, peerparten in lengte halveren.
  • Appel en peer met citroensap besprenkelen.
  • Mandarijnen pellen en in partjes verdelen.
  • Wok verhitten.
  • Olie over panbodem laten uitvloeien.
  • Appel, peer en mandarijn ca. 2 minuten roerbakken.
  • Marmelade toevoegen, bestrooien met kaneel.
  • Sinaasappelsap in wok schenken,fruit omscheppen en op laag vuur nog ca 2minuten verwarmen.
  • Intussen pannenkoeken volgens gebruiksaanwijzing verwarmen en op warme borden leggen.
  • Fruit met saus op onderste helft scheppen, bovenkant over vulling dichtklappen.
  • Pannenkoek dun met poedersuiker bestrooien en warm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensvlees op Thaise wijze

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Pepers tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden en pepers in ringetjes snijden.
  • Ui pellen, halveren en in flinterdunne plakken snijden.
  • Harde steeltjes van waterkers verwijderen.
  • Varkensschnitzels in dunne reepjes snijden.
  • In wok olie verhitten en hierin knoflook, rode peper en ui fruiten.
  • Reepjes varkensvlees toevoegen en 2-3 minuten roerbakken.
  • Vissaus en 1 dl heet water erbij schenken, deksel op wok leggen en vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten laten stoven.
  • Intussen eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Blaadjes van koriander plukken.
  • Mie afgieten en met waterkers en taugé door varkensvlees scheppen.
  • Geheel nog 2 minuten op hoog vuur verwarmen.
  • Mie over vier diepe borden verdelen, koriander erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinerwten Timbaaltje met balsamicosiroop

Allerhande 2002
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken.
  • Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
  • Muntblaadjes van takjes plukken.
  • Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen.
  • In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren.
  • Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren.
  • Puree op smaak brengen met zout en peper.
  • Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen.
  • Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven.
  • Dan bovenkant met plasticfolie afdekken.
  • In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken.
  • Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
  • Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren.
  • Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazie omelet met focacciatoast

Allerhande 2002
Recept categorieën: Ei, Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spinazie in magnetron of pan ontdooien.
  • Chorizo in reepjes snijden.
  • Eieren loskloppen, spinazie en chorizo erdoor roeren.
  • In pan 1 eetlepel olie verhitten, eimengsel erin schenken.
  • Omelet in ca. 10 minuten afgedekt laten stollen.
  • Intussen focaccia in plakken snijden en dun met rest van olie bestrijken.
  • Focaccia in broodrooster bruin roosteren.
  • Omelet met warme focaccia serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Speklapspiesjes met uienchutney

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • In pan olie verhitten en uienringen ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Pepers fijnhakken.
  • Suiker, azijn en peper aan uien toevoegen en geheel op zacht vuur ca. 20 minuten laten sudderen, tot uienmengsel zacht en ingedikt is.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Uienchutney met zout op smaak brengen en laten afkoelen.
  • Speklapjes in repen snijden en in zigzagvorm aan satéstokjes rijgen.
  • Speklapspiesjes op hete barbecue in 10 à 15 minuten rondom gaar en bruin bakken en serveren met uienchutney.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gepofte aardappels en bieslookroom.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken spruitjes met verse gember en appel

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spruitjes schoonmaken en halveren.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Gember schillen en fijn hakken.
  • Appel schillen en in 16 partjes snijden.
  • Partjes halveren. In wok olie verhitten.
  • Ui, knoflook en gember even fruiten tot het mengsel gaat geuren.
  • Spruitjes toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken.
  • Laatste 2 minuten appel meebakken.
  • Chilisaus en 1 dl water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten laten sudderen tot ze beetgaar zijn.

Tips / Opmerkingen

Serveren bij varkensvlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ham met peterseliedressing

AllerHande 1996
Recept categorieën: Varkensvlees, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan fond en wijn ca. 5 minuten op matig hoog vuur inkoken.
  • Pan in bak met koud water zetten en vocht laten afkoelen tot lauw.
  • Intussen in kom peterselie heel fijn knippen.
  • Wijnmengsel en olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Plakken ham (beide soorten) dubbelvouwen en op vier bordjes leggen.
  • Dressing erover scheppen.