Recept afdrukken
No ratings yet

Sis kebab

vlees aan spiezen
Recept categorieën: Barbecue, Rundvlees, Warme hapjes
Land van herkomst: Turkije
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak eem marinade van de wijn, azijn, piment,tijm,uitgeperste knoflook,parikapoeder, zout,peper, en de olie.
  • Snij het vlees in blokken en de uien in stukken.
  • Doe de tomaten even in kokend water en laat ze "schrikken" met koudwater en ontpel ze, verwijder de pitten en snij ze in stukken.
  • Doe alles in de marinade en roer het goed om, laat het een nacht in de koelkast marineren.
  • Af en toe even roeren.
  • Haal dan alles uit de marinade en laat het uitlekken.
  • Maak de spiezen om en om vlees, uien en tomaten en smeer ze in met wat olie en laat ze op een hete grill of barbecue gaar worden.

Tips / Opmerkingen

Serveer de spiezen met een salade en stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarma doperwtenschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vlees in hete olie 5 minuten braden.
  • Kruiden erover strooien.
  • Neem het uit de pan.
  • Bak de ui en de paprika in het achtergebleven vet ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de doperwten toe en laat deze meewarmen.
  • Voeg het vlees toe.
  • Op smaak brengen met peper en zout en nog 5 minuten door warmen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tajine met kardoen

Recept categorieën: Kalfsvlees, Stoofpot

ingrediënten

Decoratie

Bereidingswijze

  • Wat is kardoen?
  • Wanneer je Googled met afbeeldingen dan zie je dat het de paarse distel is.
  • Het deel wat je gaat gebruiken is de stengel.
  • Goed schillen en snijden in kleine stukjes.
  • Leg dit in het water met een halve citroen.
  • Een uurtje laten inwerken en dan afgieten en apart zetten.
  • Was de stukken vlees en bak ze aan in de olie samen met zout en de gehakte ui.
  • wacht tot de ui is gesmoord, dan kun je de overige kruiden en de geplette knoflook toevoegen.
  • Flinke scheut water erbij en 35 minuten laten smoren.
  • Haal de deksel van de pan en voeg de kardoen toe.
  • Dit alles samen laten koken, zachtjes, tot de kardoen zacht en smeuïg is.
  • Pak een mooie platte schaal, voorverwarmd en leg eerst de stukken vlees erop.
  • Dan de groeten en garneren met Citroën en de olijven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bietensalade met aardappel

De haring in blokjes snijden en door de salade roeren. Heerlijke salade bij warm weer.
Recept categorieën: Salade
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom,
  • Doe alles in de kom en goed vermengen.
  • Je kunt er ook nog 3 haringen bij doen, dat is ook heerlijk.
  • De haring in blokjes snijden en door de salade roeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Smalandska raggmunkar

Aardappelkoekjes
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Zweden
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat een mixer op de hoogste snelheid draaien en doe er elke keer een paar aardappelblokjes in tot ze alle zijn fijngehakt.
  • Voeg zout en eventueel enkele druppels water toe.
  • Verhit in een grote koekenpan een dun laagje olie, doe voor elk koekje 2-3 eetlepels van het
  • aardappelmengsel in de hete pan, laat het beslag rond uitlopen en bak de koekjes op matig vuur aan iedere kant goudbruin en knapperig.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze direct op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Alom Gobi

bloemkool uit India, Heerlijk gegeten bij mijn zus.
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie en bak komijnzaad een paar minuten aan.
  • Voeg knoflook en gember toen roer de aardappelen erbij.
  • Nu de kurkuma toevoegen met de tomaatstukjes en de ketoembaar met de chilipoeder.
  • Voeg nu de bloemkool toe en verhit heel even op hoog vuur samen met een scheut water
  • Nu het geheel laten sudderen voor 10 minuten.
  • Voeg een paar minuten voor tijd de graag massala toe
  • De curry hoort niet nat te zijn.

Tips / Opmerkingen

Serveer dit samen met rijst en een chutney.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante visschotel uit Indonesië

Ook dit weer bij familie gegeten. Heerlijk!
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de bouillon met knoflook en kruiden.
  • De vis in stukken snijden en samen met de garnalen klaarzetten.
  • Snipper de ui en fruiten, daarna toevoegen bij de bouillon.
  • Schep de vis en garnalen er doorheen en nu 10 min laten stoven.
  • Leg de vis op een schaal en maak de saus af met citroensap.
  • Giet dit over de vis.

Tips / Opmerkingen

Samen met de bloemkool uit India een heerlijk gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cha ca thang long

En toen: we zouden op vakantie gaan naar Viëtnam, maar mooi niet. 2 dagen voor vertrek brak ik mijn rug. Weg mooie reis. Maar wel een heerlijk recept gevonden.
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Vietnam

Equipment

ingrediënten

Voor de marinade:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg daar de brokken vis, na eerst goed afgedept te hebben, in.
  • Schaal afdekken en 2 uur laten staan.
  • Weer de vis droog deppen en in een braadpan voorzichtig bakken, niet langer dan 5 min.
  • Voeg de gefruite ui en de peper toe en bestrooi met dille en pinda’s.
  • Maak er een komkommer salade bij en opdienen met witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pad Thai met garnalen van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Noedels, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook d noedels, maar niet te zacht, moeten nog wokken.
  • Verwarm nu een wok op hoog vuren voeg Chili, knoflook,gember, deel lente-ui toe en roerbak deze1à2 min.
  • Voeg dan de garnalen en de vis toe en wok deze in 5 min.
  • tot de garnalen roze kleuren.
  • Nu de tagé, trassi, palmsuiker en tamarinde paste toe.
  • Voeg nu de noedels toe en goed mengen.
  • Schuif nu alles aan de kant en roerbak het losgeklopte ei en dan wanneer deze gaar zijn, door de noedels mengen.
  • Breng op smaak met limoensap en een beetje vissaus.
  • Strooi nu de uiringetjes en pinda’s over de schotel.
  • Meteen uit serveren in een kom.

Recept afdrukken
No ratings yet

Goulash ala Cucina Christina

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Hongarije
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de runderblokjes aan samen met de ui en knoflook.
  • Doe nu de paprika erbij en even aanbraden met evt.
  • de champignons.
  • Voegnuook het water toe
  • Voeg nu de tomatenpuree toe met paprikapoeder en oregano, evt.
  • andere kruiden.
  • Zet alles op een klein pitje en laat 5 uur garen met af en toe roeren.

Tips / Opmerkingen

Opdienen met puree of rijst met groente naar keuze