Ossehaas in Deeg
Ingrediënten
- 600 g ossehaas middenstuk
- 2 eetlepels olie
- Zout peper
- 1,25 dl droge rode wijn
Vulling:
- 200 g mager kalfsgehakt
- ½ theelepel mosterd
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel groene peper
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 1 theelepel tijm
- 30 g geraspte ui
- 1 eetlepel paneermeel
Deeg:
- 450 g bladerdeeg 10 plakjes
- 1 eidooier
- 2 eetlepels slagroom
Instructies
- Wrijf het vlees in met olie en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Braad het vlees in een hete pan rondom aan gedurende 10 minuten.
- Keer het regelmatig om (niet inprikken).
- Bestrooi het vlees op een stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper.
- Schenk de rode wijn bij het braadvocht, laat het inkoken tot ongeveer 2 eetlepels.
- Bestrijk de ossehaas ermee en laat het goed koud worden in de koelkast, verpakt in folie.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling.
- Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een rechte lap van 3 mm dik.
- Bestrijk in het midden 1/4 van de vulling.
- Leg de ossehaas erop en verdeel de rest van de vulling erover.
- Rol het deeg om het vlees, met de naad naar onderen in een braadslede leggen.
- Snijd restjes deeg in reepjes en leg deze over de bovenkant.
- Klop de eidooier los met de room en bestrijk het deeg ermee.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Braad het vlees in het midden van de oven 40-50 minuten goudbruin.
- Laat het 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met honing-tijmsaus.