Ossehaas in Deeg

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Vulling:

  • 200 g mager kalfsgehakt
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel groene peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 30 g geraspte ui
  • 1 eetlepel paneermeel

Deeg:

  • 450 g bladerdeeg 10 plakjes
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels slagroom

Instructies

  • Wrijf het vlees in met olie en laat het 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  • Braad het vlees in een hete pan rondom aan gedurende 10 minuten.
  • Keer het regelmatig om (niet inprikken).
  • Bestrooi het vlees op een stuk aluminiumfolie met 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper.
  • Schenk de rode wijn bij het braadvocht, laat het inkoken tot ongeveer 2 eetlepels.
  • Bestrijk de ossehaas ermee en laat het goed koud worden in de koelkast, verpakt in folie.
  • Meng alle ingrediënten voor de vulling.
  • Rol het ontdooide bladerdeeg uit tot een rechte lap van 3 mm dik.
  • Bestrijk in het midden 1/4 van de vulling.
  • Leg de ossehaas erop en verdeel de rest van de vulling erover.
  • Rol het deeg om het vlees, met de naad naar onderen in een braadslede leggen.
  • Snijd restjes deeg in reepjes en leg deze over de bovenkant.
  • Klop de eidooier los met de room en bestrijk het deeg ermee.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Braad het vlees in het midden van de oven 40-50 minuten goudbruin.
  • Laat het 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met honing-tijmsaus.

Wijnadvies:

Combineer dit gerecht met het rode vlees van de ossehaas en de zacht zoete honing-tijmsaus met een volle, krachtige Saint-Emilion.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Feestdagen etc Kerst