Honing-Tijmsaus
Geniet van deze heerlijke honing-tijmsaus als aanvulling op je favoriete gerechten, zoals gevogelte of varkensvlees!
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel zachte honing
- 3 eetlepels azijn
- 3 eetlepels witte wijn
- 3 takjes verse tijm
- 3 dl kalfsfond pot, 380 ml
- 30 g koude boter in kleine klontjes
Instructies
- Verhit de boter in een pan op hoog vuur.
- Laat de honing in de boter lichtbruin worden.
- Voeg de azijn en witte wijn toe aan de pan.
- Laat het geheel op zacht vuur tot de helft inkoken.
- Voeg de takjes verse tijm en de kalfsfond toe.
- Laat opnieuw tot de helft inkoken.
- Zeef de saus om eventuele ongewenste stukjes eruit te halen.
- Verwarm de saus opnieuw en klop de koude boter erdoor.
- Zorg ervoor dat de saus niet meer kookt.