Honing-Tijmsaus

Geniet van deze heerlijke honing-tijmsaus als aanvulling op je favoriete gerechten, zoals gevogelte of varkensvlees!
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel zachte honing
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 dl kalfsfond pot, 380 ml
  • 30 g koude boter in kleine klontjes

Instructies

  • Verhit de boter in een pan op hoog vuur.
  • Laat de honing in de boter lichtbruin worden.
  • Voeg de azijn en witte wijn toe aan de pan.
  • Laat het geheel op zacht vuur tot de helft inkoken.
  • Voeg de takjes verse tijm en de kalfsfond toe.
  • Laat opnieuw tot de helft inkoken.
  • Zeef de saus om eventuele ongewenste stukjes eruit te halen.
  • Verwarm de saus opnieuw en klop de koude boter erdoor.
  • Zorg ervoor dat de saus niet meer kookt.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Saus
Feestdagen etc Kerst