Recept afdrukken
No ratings yet

Zeewolf met Parmaham

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de zeewolffilets in plakken van 1 centimeter dik.
  • Snijd de Parmaham in smalle reepjes en zet deze apart.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken zeewolf hierin gedurende 2
  • minuten.
  • Strooi een beetje zwarte peper over de vis.
  • Vet een platte ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
  • Haal de vis uit de pan en leg deze in de ovenschaal.
  • Bak de reepjes Parmaham kort in het bakvet en schep ze op de vis.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verdeel de tomatenblokjes, olijven en tijm over de zeewolf en zet het gerecht 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Tips / Opmerkingen

Serveer de zeewolf met Parmaham met krieltjes en een groene salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spiesjes met kaas en olijven

Recept categorieën: Borrelhapjes, Koude Hapjes, Tapas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Rijg een kwart vijg, een stukje buffelmozzarella en een plakje parmaham aan een cocktailprikker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige pannenkoeken met parmaham

Recept categorieën: Pannenkoeken, Varkensvlees

Bereidingswijze

  • Meng de yoghurt, mayonaise en honing tot een egale saus.
  • Pers 1 teentje knoflook en voeg toe aan de saus.
  • Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Was de courgette en maak langwerpige plakken met de kaasschaaf.
  • Verwarm een grillpan op het vuur met een klein beetje olie om in te bakken.
  • Gril elke plak courgette ongeveer 2 minuten per kant tot er grillstrepen ontstaan.
  • Leg de gegrilde courgette op een bord en bestrooi met peper en zout.
  • Herhaal tot alle courgetteplakken zijn gegrild.
  • Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout in een beslagkom tot de dikte van een pannenkoekenbeslag.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en vet in met olie.
  • Giet een pollepel beslag in de pan en zorg dat de hele bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag.
  • Bak iedere pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  • Herhaal tot al het beslag op is.

Tips / Opmerkingen

Houd de pannenkoeken warm door ze op een bord te leggen bovenop een pan kokend water. Hak de verse peterselie en de amandelen fijn. Beleg de pannenkoeken met 4 plakken courgette en 2 plakken parmaham. Bestrooi dat met de peterselie en amandelen. Serveer met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met parmaham en spinazie

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Plakken parmaham in lange repen scheuren.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten.
  • Repen ham over bodem van pan verdelen en krokant uitbakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • In dezelfde koekenpan de helft van boter en 1 eetlepel olijfolie verwarmen.
  • Knoflook hierin 1 minuten zachtjes bakken.
  • Spinazie in porties toevoegen en al omscheppend laten slinken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle afgieten, 4 eetlepels kookvocht bewaren.
  • Tagliatelle met kookvocht en rest van boter terugdoen in pastapan.
  • Spinazie erdoor scheppen en pasta overdoen in twee diepe borden.
  • Knapperige repen parmaham op pasta leggen en royaal peper erboven malen.

Tips / Opmerkingen

In plaats van gedroogde tagliatelle kunt u ook koelverse 'paglia e fieno' nemen, een dunne
spaghetti soort in twee kleuren (250 g)

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met doperwtensaus en parmaham

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Fruit de ui glazig in de olie.
  • Houd een derde van de doperwten apart, bak de rest 1 minuut met de ui mee.
  • Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 150 ml heet water toe.
  • Kook de doperwten in 4-5 minuten gaar.
  • Neem de pan van het vuur en roer de room erdoor.
  • Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
  • Voeg de achtergehouden doperwten toe en verwarm de saus zachtjes tot de erwten beetgaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper. Schep de tagliatelle door de saus.
  • Verdeel de pasta over vier borden en leg de parmaham er in rolletjes op.

Tips / Opmerkingen

Lekker en gezond: vervang de parmaham eens door gerookte zalmsnippers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw in parmaham met broccoliroosjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 minuten beetgaar koken, afgieten en in
  • vergiet laten uitlekken.
  • Sinaasappel schoonboenen, stukje schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen.
  • In kommetje sinaasappelsap, -rasp en azijn door elkaar roeren.
  • Sjalot door azijnmengsel roeren en 5 minuten laten staan.
  • Peterselie en 3 eetlepels olie erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Kabeljauwhaasjes halveren, droogdeppen en met ½ theelepel zout en peper bestrooien.
  • Vis op plak parmaham leggen, met mespunt salie bestrooien en ham om vis wikkelen.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten en kabeljauw op matig vuur in 8
  • minuten gaar bakken, halverwege keren.
  • Intussen in pan of wok broccoli al omscheppend in rest van olie verwarmen.
  • Broccoli met sinaasappeldressing omscheppen.
  • Kabeljauwpakketjes over vier borden verdelen en broccoli ernaast serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met tagliatelle.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met asperges en parmaham

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Asperges schillen, houtige einden verwijderen en asperges schuin in plakjes snijden.
  • Tagliatelle koken volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Asperges laatste 5 minuten meekoken.
  • Afgieten en terug in pan doen.
  • Intussen saus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Met tagliatelle en asperges mengen.
  • Parmaham in kleine stukjes scheuren en aan pasta toevoegen.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Peper naar smaak toevoegen en goed mengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ciabatta met parmaham, mozzarella en gegrilde paprika

Allerhande 2006
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak het brood af volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het brood in de lengte doormidden en besprenkel beide helften met de olie.
  • Beleg de onderste helft van het brood met een laag mozzarella.
  • Snijd de gegrilde paprika's open zodat het grote plakken worden en leg ze in een laag op de
  • mozzarella.
  • Leg hier een laag parmaham overheen en dek het geheel af met de bovenste helft van het brood.
  • Snijd het brood voor serveren in vier stukken.

Tips / Opmerkingen

Extra lekker: besmeer de broodjes met wat groene of rode pesto.

Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk gewikkeld in parmaham met aardappelkoekjes

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstuk droogdeppen en met peper bestrooien.
  • Takjes van blaadjes salie (uit kruidenmix) plukken en grote blaadjes grof scheuren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vlees op hoog vuur in 20-30sec. per kant bruinbakken.
  • Op snijplank laten afkoelen.
  • In achtergebleven bakvet 1 eetlepel boter smelten.
  • Salieblaadjes 1 minuut zachtjes bakken.
  • Fond toevoegen en aanbaksels losroeren.
  • Jus in sauspan overdoen en in 15 minuten tot helft laten inkoken.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Om elk biefstukje 2 plakken ham wikkelen en naden aandrukken.
  • Vlees in ovenschaal leggen en met plasticfolie afgedekt in koelkast zetten.
  • Ook jus in koelkast zetten.
  • Aardappels schillen en grof raspen.
  • Rasp in zeef met water afspoelen.
  • Goed laten uitlekken, droogdeppen met keukenpapier.
  • In schaal ei loskloppen met zout en peper.
  • Rasp erdoor mengen. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten en bergjes van aardappel mengsel in pan scheppen.
  • Met lepel platdrukken tot koekje. Koekjes aan beide kanten droog en goudbruin bakken.
  • Op keukenpapier in schaal leggen en doorgaan met bakken tot aardappelmengsel op is, indien nodig wat olie toevoegen.
  • Koekjes afgedekt in koelkast zetten.
  • Uien in ringen snijden.
  • In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten en uiringen 15 minuten zachtjes bakken.
  • Knoflook pellen, uitpersen en 1 minuut meebakken.
  • Tijmblaadjes van takjes (uit kruidenmix) rissen en door ui scheppen. Intussen groenten wassen.
  • Tomaten, courgette en aubergine in dunne plakken snijden.
  • Ui uitspreiden in ingevette ovenschaal.
  • Groente plakjes dakpansgewijs, om en om in schaal leggen.
  • Royaal bestrooien met peper en 4 eetlepels olie erover druppelen.
  • Schaal afgedekt in koelkast zetten.
  • Voorbereide ingrediënten ruim voor diner uit koelkast halen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Groenteschaal op rooster in midden van oven zetten en groenten in ca. 45 minuten gaar laten worden.
  • Aardappelkoekjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  • Groenten uit oven nemen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Vlees in oven in 10-12 minuten rosé bakken.
  • Uit oven nemen en losjes afgedekt met aluminiumfolie laten rusten.
  • Aardappelkoekjes in oven verwarmen.
  • Jus aan de kook brengen en met garde 1 eetlepel koude boter erdoor kloppen.
  • Groenten over zes warme borden verdelen, biefstukjes ernaast leggen.
  • Aardappelkoekjes erbij leggen en jus over vlees scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 150 °C.
  • Hazenrugfilets rondom met pesto bestrijken.
  • Filets uitspreiden en smalle punten zover terugvouwen dat filets overal even dik zijn.
  • Rond elke filet 2 hamplakken wikkelen.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Filets in 2 min. rondom bruinbakken.
  • Vlees in ovenschaal leggen en in oven in ca. 6 min. van binnen rosé laten worden.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in dunne reepjes snijden.
  • In bakvet knoflook en ui 30 sec. fruiten.
  • Zuurkool erdoor scheppen en op matig vuur ca. 3 min. al omscheppend meebakken.
  • Olijven en partjes tomaat erdoor mengen en geheel nog 1 min. doorwarmen.
  • Basilicumblaadjes op elkaar leggen, in de lengte oprollen en in dunne reepjes snijden.
  • Op laatste moment basilicum erdoor scheppen.
  • Zuurkool eventueel afgieten en op smaak brengen met zout en peper.
  • Hazenrug en zuurkool serveren met aardappelpuree.