Passievruchten Taart met Witte Chocolade en Munt
Deze frisse passievruchten taart met een romige mousse en witte chocoladebodem is perfect voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst. De combinatie van de zoete witte chocolade en de frisheid van passievruchten maakt dit dessert onweerstaanbaar.
Equipment
- bakplaat met bakpapier
- Plastic taartring (doorsnede 23 cm)
- Grove zeef
Ingrediënten
- ½ basisrecept harde Wenerdeeg
- 50 g witte chocolade in stukjes
- 12 passievruchten
- 40 g kristalsuiker
- 7 blaadjes witte gelatine
- 5 dl slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
Instructies
- Bodem: Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg uit tot een ronde lap van 26 cm en leg het op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de bodem 30 minuten in het midden van de oven, tot hij gaar en lichtbruin is.
- Steek met een taartring een bodem uit het warme deeg en laat deze afkoelen.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en bestrijk de taartbodem ermee.
- Vruchtenmousse: Halveer 10 passievruchten en wrijf het vruchtvlees door een grove zeef.
- Vul aan met water tot 5 dl.
- Verhit het passievruchtensap met 25 g suiker op matig vuur.
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Knijp ze uit en los ze op in het warme sap.
- Laat het mengsel afkoelen en lobbig worden.
- Klop de slagroom met 15 g suiker en vanillesuiker halfstijf.
- Meng 4 dl koude vruchtengelei met de slagroom en schenk het op de taartbodem.
- Strijk de bovenkant glad en laat de taart 3 uur opstijven in de koelkast.
- Afwerken: Verwarm 1 dl vruchtengelei en meng het met het gezeefde vruchtvlees van 2 passievruchten.
- Garneer de taart met een krans van muntblaadjes en strijk er de verwarmde gelei overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze frisse taart gaat goed samen met een mousserende wijn zoals Prosecco of een licht zoete dessertwijn zoals Muscat.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 25 g