Indonesische Pasteitjes gevuld met Rundergehakt en Wortel

Indonesische Pasteitjes gevuld met Rundergehakt en Wortel

Geniet van deze heerlijke Indonesische pasteitjes gevuld met smaakvol rundergehakt en wortel als heerlijke borrelhapjes bij elke gelegenheid!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram rundergehakt
  • 500 gram wortels fijngehakt
  • 2 uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Half bosje selderij fijngesneden
  • 50 gram so-oen glasnoedels, geweekt en uitgelekt
  • 2 hardgekookte eieren in kleine stukjes gesneden
  • 1 runderbouillonblokje
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper

Ingrediënten voor het deeg:

  • 1 ei
  • 350 gram bloem
  • Scheutje lauw water
  • 2 el olie
  • Zout

Instructies

  • Week de so-oen in warm water gedurende 30 minuten en laat het vervolgens uitlekken.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak tot het gaar is.
  • Voeg de fijngehakte wortels toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens de selderij, peper, zout en het runderbouillonblokje toe.
  • Meng goed.
  • Voeg de geweekte so-oen en stukjes ei toe aan het mengsel en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  • Meng in een kom de bloem, ei, olie, en een snufje zout.
  • Voeg geleidelijk lauw water toe tot je een samenhangend deeg hebt.
  • Kneed het deeg ongeveer 15 minuten en laat het vervolgens afgedekt rusten.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met behulp van een kopje of glas cirkels uit.
  • Leg een lepel vulling op elk cirkelvormig deegstukje, vouw ze dubbel en knijp de randen goed dicht.
  • Maak golfranden door met duim en wijsvinger de randen te bewerken.
  • Verhit ruim zonnebloemolie in een pan en bak de pasteitjes goudbruin.
  • Laat de pasteitjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm met chilisaus of currysaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij deze hartige pasteitjes.

Voedingswaarden

Serving: 2 pasteitjes | Calories: 380 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 18 g | Vet: 16 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Borrelhapjes / Rundvlees
Land van herkomst Indonesië