Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse minestronesoep

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pasta beetgaar koken.
  • Pasta overdoen in vergiet, afspoelen onder koud stromend water en laten uitlekken.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Steeltjes van haricots verts snijden.
  • Snijbonen schuin in ruiten snijden.
  • Bleekselderij dun schillen en schuin in ruiten snijden.
  • Venkelknol schoonmaken en in dunne parten snijden.
  • Venkelgroen fijnsnijden en apart houden.
  • In ruime pan olie verhitten, knoflook en ui 2 minuten zachtjes bakken.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1,5 liter water toevoegen.
  • Bouillon aan de kook brengen.
  • Alle groenten in de pan doen en ca. 7 minuten koken tot de groenten beetgaar zijn.
  • Pasta en venkelgroen door soep roeren en nog 3 minuten meekoken.
  • Zijkanten van broodje snijden en brood in 4 plakken snijden.
  • Sneetjes in broodrooster goudbruin roosteren en besmeren met 1 eetlepel pesto.
  • Steeltjes van basilicum halen, grote blaadjes in stukken scheuren.
  • Soep in vier diepe borden doen, in elk bord 1 pestobroodje leggen, garneren met blaadjes basilicum.

Tips / Opmerkingen

Kaas er apart bij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Schelpjesmacaroni met tonijn en zalm

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Pasta, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Macaroni in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Courgette schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden.
  • In wok of hapjespan olie verhitten.
  • Prei en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • Macaroni afgieten.
  • Tonijn met olie, zalmblokjes en pesto door saus roeren en ca. 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
  • Saus door macaroni scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met kipfiletrolletjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Kipfilets tot op ca. 1 cm van rand insnijden en openslaan.
  • Licht bestrooien met zout.
  • Binnenzijde van elke kipfilet bestrijken met 1 eetlepel pesto.
  • Filets oprollen.
  • Plakjes ham uitspreiden op aanrecht.
  • Telkens 2 plakjes in lengte iets overlappend naast elkaar leggen.
  • Kipfiletrolletjes in ham wikkelen en vaststeken met cocktailprikker.
  • In pan boter verhitten en kipfiletrolletjes in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
  • Asperges met koppen gelijk op plank leggen en aan onderkant houtachtige uiteinden op gelijke lengte 2 a 3 cm afsnijden.
  • In pan met weinig water en zout asperges in ca. 15 à 20 minuten beetgaar koken. Met schuimspaan asperges uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
  • Laten afkoelen.
  • In kommetje azijn, olie en Italiaanse kruiden tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik dressing afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Cocktailprikkers voorzichtig uit kipfiletrolletjes verwijderen.
  • Met scherp mes kipfiletrolletjes in dunne plakjes snijden.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Dressing nogmaals doorroeren en over sla sprenkelen.
  • Asperges in waaiervorm op sla rangschikken.
  • Plakjes kipfilet dakpansgewijs erop leggen.
  • Garneren met kerstomaatjes.
  • Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood).

Recept afdrukken
No ratings yet

Runderlappen met courgette

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Sjalotjes pellen en in ringen snijden.
  • Courgette wassen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden.
  • Groenten en pesto door runderlappen scheppen.
  • Schaal opnieuw in oven schuiven en onafgedekt groenten in nog ca. 30 minuten gaar laten worden, halverwege omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pasta en Parmezaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pannenkoekrol met spinazie

Recept categorieën: Pannenkoeken, Tapas
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 8 x3 stuks
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de eieren los met een beetje zout, peper en chilipoeder.
  • Doe beide meelsoorten bij het ei.
  • Roer met een garde goed door.
  • Voeg langzaam al roerende de melk en het water toe.
  • Klop de olie erdoor.
  • Bak lekkere dunne goudbruine pannenkoeken of gebruik kant-en-klare pannenkoeken.
  • Laat de spinazie ontdooien en daarna in een vergiet uitlekken.
  • Verkruimel de feta.
  • Snijd de tomaatjes fijn.
  • Hak de basilicum fijn.
  • Meng de feta, tomaatjes, pesto, basilicum en peper & zout door de spinazie.
  • Breng goed op smaak.
  • Verdeel de spinazie over de pannenkoeken en rol ze op.
  • Snijd elke pannenkoeken in drie schuine stukken.

Tips / Opmerkingen

Serveer warm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Quiche met pestogehakt

Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een ruime hapjespan en roerbak de groenten hierin in ca. 4 minuten beetgaar.
  • Klop in een kom de eieren los met melk, kaas en naar smaak zout en chilipeper. Schep de groenten erdoor en vul de schaaltjes.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
  • Verhit vlak voordat de taartjes gaar zijn de laatste eetlepel olie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de pesto en 2 eetlepels water toe en bak het gehakt nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met zout en chilipeper.
  • Zet de schaaltjes op een bord.
  • Lepel het gehakt erover.
  • Lekker met pasta met extra pesto en een groene salade.

Tips / Opmerkingen

U kunt de quiche ook in een lage, ronde ovenschaal maken.
Reken dan op 35 minuten baktijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met kipfiletrolletjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Salade, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Kipfilets tot op 1 cm van rand insnijden en openslaan.
  • Licht bestrooien met zout.
  • Binnenzijde van elke kipfilet bestrijken met 1 eetlepel pesto.
  • Filets oprollen.
  • Plakjes ham uitspreiden op aanrecht.
  • Telkens 2 plakjes in lengte iets overlappend naast elkaar leggen.
  • Kipfiletrolletjes in ham wikkelen en vaststeken met cocktailprikker.
  • In pan boter verhitten en kipfiletrolletjes in 15 min rondom bruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
  • Asperges met koppen gelijk op plank leggen en aan onderkant houtachtige uiteinden op gelijke lengte 2 a 3 cm afsnijden.
  • In pan met weinig water en zout asperges in 15 à 20 minuten beetgaar koken.
  • Met schuimspaan asperges uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.
  • Laten afkoelen.
  • In kommetje azijn, olie en Italiaanse kruiden tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik dressing afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Cocktailprikkers voorzichtig uit kipfiletrolletjes verwijderen.
  • Met scherp mes kipfiletrolletjes in dunne plakjes snijden.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Dressing nogmaals doorroeren en over sla sprenkelen.
  • Asperges in waaiervorm op sla rangschikken.
  • Plakjes kipfilet dakpansgewijs erop leggen.
  • Garneren met kerstomaatjes.

Tips / Opmerkingen

Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood).

Recept afdrukken
No ratings yet

Runderlappen met courgette

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.)
  • Sjalotjes pellen en in ringen snijden.
  • Courgette wassen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden.
  • Groenten en pesto door runderlappen scheppen.
  • Schaal opnieuw in oven schuiven en onafgedekt groenten in nog 30 minuten gaar laten worden, halverwege omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pasta en Parmezaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pesto zalm

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal de zalmfilets met beide kanten door de paneermeel.
  • Bak ze 5 minuten aan één kant, draai ze om.
  • Roer de pesto en de slagroom door elkaar en schep dit op de vis; bak de filets nu nog 12
  • minuten zachtjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde sardines met tomaat

Recept categorieën: Hapjes, Vis, Warme hapjes
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen
Auteur: voedingscentrum.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de tomaten en halveer ze.
  • Grill de tomaten op de hete barbecue of onder de grill in 6 minuten gaar.
  • Was de sardines en dep ze met keukenpapier droog.
  • Laat de visjes op de barbecue of onder de grill in 6-8 minuten gaar worden en bruin kleuren.
  • Bestrooi de sardines met zout en drup er wat citroensap over.
  • Bestrijk de snijvlakken van de tomaten met een mespuntje pesto

Tips / Opmerkingen

Lekker met plakken aubergine gestoofd met ui en een gepofte aardappel.