Recept afdrukken
No ratings yet

Hemelse Snickers IJscreatie

Bereidingstijd45 minuten
vriestijd6 uur
Recept categorieën: IJs, Kinderkoken
Porties: 6
calorieën: 480kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Breng het water met de kristalsuiker aan de kook tot een stroperig mengsel.
  • Haal van het vuur zodra het mengsel dikker wordt.
  • Let op dat het niet verkleurt.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers op in een keukenmachine en voeg langzaam de hete suikersiroop toe.
  • Laat de machine draaien tot het mengsel wat is afgekoeld.
  • Verhit een pan met water tot net onder het kookpunt.
  • Plaats hierboven een hittebestendige kom of pan waarvan de bodem het water niet raakt.
  • Smelt de stukjes witte chocolade samen met 60 milliliter ongeslagen slagroom in de kom.
  • Roer regelmatig tot alles gesmolten is en zet dan het vuur uit.
  • Klop de resterende slagroom tot het de dikte van yoghurt heeft.
  • Meng de gesmolten chocolade voorzichtig door het mengsel van eidooiers en suikersiroop.
  • Vouw daarna voorzichtig de geklopte slagroom erdoor.
  • Giet het mengsel in een vriesbestendige schaal en zet het 30 minuten in de vriezer.

Voor de karamelsaus:

  • Smelt de Werther’s Original snoepjes samen met water, boter en slagroom op laag vuur.
  • Roer regelmatig tot een gladde saus ontstaat.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Als de saus te stevig wordt, voeg dan een klein beetje water toe en verwarm opnieuw tot het water is opgenomen.
  • Laat het dan opnieuw afkoelen.
  • Maak het Snickers ijs af door het te garneren met de karamelsaus, stukjes nougat, pinda's en in stukjes gesneden Snickers repen.
  • Zet het minimaal 6 uur in de vriezer.
  • Serveer eventueel met gesmolten pure chocolade voor een extra mooi effect.

Notities

Een zoete en rijke dessertwijn zoals een late harvest Riesling of een Moscato d'Asti past perfect bij dit decadente ijsdessert. De zoetheid van de wijn zal de romigheid van het ijs en de karameltonen mooi complementeren.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 8g | Vet: 25g | Zout: 0.1mg | Sugar: 45g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken garnalen

Recept categorieën: Bijgerecht, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Maak een kruidenmengsel van knoflook, peper en zout en fruit dit enkele minuten op matig hoog vuur.
  • Verhoog het vuur en voeg champignons, sperziebonen en garnalen toe.
  • Roerbak gedurende 3 minuten.
  • Voeg vissaus en suiker toe, bind het geheel met de bloem.
  • Schep alles op een schotel en bestrooi met gehakte pinda's, reepjes paprika,
  • fijngehakte chilipepers en gesneden lente-uitjes.
  • Deze gebakken garnalen, bereid met een mix van kruiden en groenten, zijn een smakelijke toevoeging als bijgerecht met een Thaise twist.
  • Serveer het met rijst of als onderdeel van een uitgebreide maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Confit van Kip met Mandarijnsaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Kip
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Plaats de kip drumsticks in een ruime pan en giet er olijfolie bij totdat het vlees net onder staat.
  • Voeg de peperkorrels, ½ eetlepel zout,laurierblaadjes, grof gesneden ui en hele knoflookteentjes toe.
  • Verwarm het geheel, zet het vuur laag en laat minstens 1 uur zachtjes garen.
  • Als de kip gaar is, meng je de ketjap met de pinda's, tomatenpuree, suiker, 1 dl water, fijngehakte rode peper en five spice poeder.
  • Verwarm het mengsel op middelhoog vuur.
  • Voeg de partjes mandarijnensap toe, breng aan de kook en laat 1 minuut sudderen.
  • Serveer de kip drumsticks op een langwerpig bord en schenk de mandarijnsaus erover.

Notities

Lekker met rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pindasaus van onbekende auteur

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de helft van de olie in een wok.
  • Bak de knoflook en uienvlokken; schep ze op een schaal voordat ze bruin zijn, want ze garen nog door als ze uit het vet zijn.
  • Bak de chilipepers in de pan tot ze opzwellen en zwart worden.
  • Hak ze fijn.
  • Bak de trassi in de rest van de olie; breek hem met de achterkant van een lepel.
  • Zet het vuur uit, voeg sojasaus en citroensap toe.
  • Smoor even, voeg pindakaas toe en roer alles tot een gladde massa.
  • Voeg het ui-knoflookmengsel toe aan het pindakaasmengsel.
  • Roer de chilipepers, suiker en pinda's erdoor.
  • Schep in een schone, droge pot met schroefdeksel en zet die in de koelkast.
  • Verwarm de kokosmelk in een kleine pan om de saus te verdunnen; voeg 2/3 kop geconcentreerde pindasaus toe.
  • Roer glad.

Notities

Bewaren: geconcentreerde pindasaus blijft in een luchtdichte pot enkele weken goed in de
koelkast.
Zodra de saus verdund is, moet hij direct gebruikt worden.
Geconcentreerde saus is voldoende voor 3 koppen verdunde saus.
Variatietip:
u kunt de hoeveelheid kokosmelk variëren afhankelijk van de gewenste dikte.
Deze saus past goed bij saté schotels.
Let op: ruwe suiker of rietsuiker zijn beide goudbruin en hebben nogal grove korrels vergeleken met hun bruine neven.
Ze hebben een uitgesproken karamelsmaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise Sperziebonensalade

Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de gebroken sperziebonen 3 minuten in iets gezouten water.
  • Laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Rooster in een droge pan de sjalotten en de knoflook en maak hiervan een boemboe met de
  • fijngestampte chilipeper, citroensap, suiker en vissaus.
  • Roer deze boemboe door de boontjes en schep ook de gehakte pinda's en de santen erdoor.
  • Bestrooi met gefruite uitjes en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cha ca thang long

En toen: we zouden op vakantie gaan naar Viëtnam, maar mooi niet. 2 dagen voor vertrek brak ik mijn rug. Weg mooie reis. Maar wel een heerlijk recept gevonden.
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Vietnam

Equipment

Ingrediënten

Voor de marinade:

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg daar de brokken vis, na eerst goed afgedept te hebben, in.
  • Schaal afdekken en 2 uur laten staan.
  • Weer de vis droog deppen en in een braadpan voorzichtig bakken, niet langer dan 5 min.
  • Voeg de gefruite ui en de peper toe en bestrooi met dille en pinda’s.
  • Maak er een komkommer salade bij en opdienen met witte rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

Ingrediënten

Voor de roerbak:

*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

    Voor het roerbaksausje:

    Voor het emping dipsausje:

    Voor de garnering:

    Instructies

    Voor het emping dipsausje:

    • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

    Voor de roerbak:

    • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
    • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
    • Giet af en spoel met koud water.
    • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
    • Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
    • Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
    • Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
    • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
    • Serveer samen met de emping en het sausje.

    Notities

    Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Vliegende Jacob

    Een gek maar lekker Zweeds recept
    Recept categorieën: Kip, Rijst, Varkensvlees
    Land van herkomst: Zweden

    Ingrediënten

    Instructies

    • Kook de rijst en zet weg.
    • Draai een handdoek om de pan om warm te blijven
    • Verwarm de oven op 200 graden
    • Bak de spekjes uit, haal deze eruit en bak de stukjes kip in dit vet.
    • Mix de kookroom met de scheut Chili.
    • Vet een ovenschaal in en leg de rijst op de bodem, daarover de kip, plakjes banaan en de gebakken spekjes met pinda’s.
    • Als laatste de roomsaus met Chili.
    • Zet 20 min in de oven en klaar is Kees.

    Notities

    Serveer er een groene salade bij.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Mihoensalade met mango

    AllerHande 2006
    Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
    Land van herkomst: Oosters
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    Porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    Ingrediënten

    Instructies

    • Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
    • Rooster de pinda's in een droge koekenpan bruin en krokant en laat ze even afkoelen.
    • Meng de chilisaus met de Thaise vissaus en roer dit door de mihoen.
    • Schil de mango, snijd het vruchtvlees in de lengte van de pit.
    • Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes.
    • Verwijder de onderkant en het donkere groen van de bosuitjes.
    • Snijd de bosui doormidden en vervolgens in de lengte in dunne reepjes.
    • Schil de komkommer, snijd hem in drieën en snijd deze stukken in de lengte in dunne reepjes.
    • Schep de mango, de komkommer en de bosui door het mihoenmengsel.
    • De salade kan zowel warm als koud worden geserveerd.

    Notities

    Meer pit?
    Als je van pittig houdt, is een verse in ringetjes gesneden rode peper lekker door deze salade.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Lotek van Onbekende Auteur

    Javaanse groenteschotel
    Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
    Land van herkomst: Indonesië
    Porties: 4 personen
    Auteur: Cor Kevenaar

    Ingrediënten

    Instructies

    • Wrijf of maal de pinda's en de lomboks fijn tot een pasta.
    • Kook de aardappel en pureer deze.
    • Was vervolgens de groenten en snijd deze fijn en blancheer deze.
    • Meng de aardappelpuree met de pinda's, de lomboks, de asem, de kencur en het water tot een saus en meng deze saus door de groenten.

    Notities

    Lekker met krupuk udang of emping.