Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Pindasalsa
Snel te maken.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Steelpan
Ingrediënten
▢
1
kleine
ui
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
theelepel
bloem
▢
½
potje
pindakaas
naturel
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
Instructies
Pel de ui, leg 'm op z'n kant en snij hem in kleine stukjes.
Je kunt de ui ook klein maken in een keukenmachine of kant-en-klaar gesnipperde uitjes kopen.
Doe de olie in een steelpan.
Bak de uitjes op halfhoog vuur in de olie in ongeveer 4 minuten zacht en goudgeel.
Doe de bloem erbij en roer nog even door.
Roer dan de pindakaas er goed door.
Doe de ketjap erbij en 150 ml (een kopje) water.
Zet het vuur laag en blijf roeren tot je een gladde, vrij dikke saus hebt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Patat erbij en klaar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Saus
Land van herkomst
Oosters