Pindasalsa

Snel te maken.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 theelepel bloem
  • ½ potje pindakaas naturel
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis

Instructies

  • Pel de ui, leg ‘m op z’n kant en snij hem in kleine stukjes.
  • Je kunt de ui ook klein maken in een keukenmachine of kant-en-klaar gesnipperde uitjes kopen.
  • Doe de olie in een steelpan.
  • Bak de uitjes op halfhoog vuur in de olie in ongeveer 4 minuten zacht en goudgeel.
  • Doe de bloem erbij en roer nog even door.
  • Roer dan de pindakaas er goed door.
  • Doe de ketjap erbij en 150 ml (een kopje) water.
  • Zet het vuur laag en blijf roeren tot je een gladde, vrij dikke saus hebt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Patat erbij en klaar!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Oosters