Pindasalsa
Snel te maken.
Equipment
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 2 eetlepel(s) olie
- 1 theelepel bloem
- ½ potje pindakaas naturel
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
Instructies
- Pel de ui, leg ‘m op z’n kant en snij hem in kleine stukjes.
- Je kunt de ui ook klein maken in een keukenmachine of kant-en-klaar gesnipperde uitjes kopen.
- Doe de olie in een steelpan.
- Bak de uitjes op halfhoog vuur in de olie in ongeveer 4 minuten zacht en goudgeel.
- Doe de bloem erbij en roer nog even door.
- Roer dan de pindakaas er goed door.
- Doe de ketjap erbij en 150 ml (een kopje) water.
- Zet het vuur laag en blijf roeren tot je een gladde, vrij dikke saus hebt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Patat erbij en klaar!