Recept afdrukken
No ratings yet

Satay Babi

varkensvleessate met ananas pindasaus
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Het citroengras in de kruidenmolen fijnmalen, dan de gesnipperde sjalotjes toevoegen.
  • Fijnmalen tot er een zachte pasta ontstaat.
  • De pasta in een middelgrote schaal overdoen en goed vermengen met 1 el. olie, de koriander, suiker, het zout en de kurkuma.
  • Het varkensvlees erdoor scheppen.
  • De schaal afdekken en het vlees 2 uur marineren.
  • Voor het grillen van de sate de pindasaus en de ananas in een schaaltje door elkaar roeren.
  • Met een vork lijnen trekken over de schil van de komkommer, deze met zout bestrooien en dat in de schil wrijven.
  • De komkommer vervolgens in kleine stukjes snijden.
  • Het gemarineerde vlees op de satestokjes steken en met een deel van de resterende olie invetten.
  • De grill invetten met de rest van de olie en verhitten.
  • De stokjes op een hoog vuur 4-5 min. grillen tot het vlees gaar is.
  • Keer de stokjes regelmatig tijdens het grillen.
  • De sate in een decoratieve presenteerschaal leggen, garneren met komkommer en ui.
  • Warm serveren met de ananas-pindasaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Siap Mepanggang

pikante gegrilde kip van Bali
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De noten en de laos in een kruidenmolen fijnhakken en in een schaal doen.
  • De sjalotjes, knoflook, chilipeper en de suiker tot een pasta pureren.
  • Zo nodig wat olie toevoegen.
  • De sjalottenpasta en de kurkuma door het notenmengsel roeren.
  • De olie in de wok of braadpan verhitten.
  • Het kruidenmengsel op laag tot middelhoog vuur 5 min. aanbakken.
  • De fond en de kokosmelk toevoegen, het citroengras, de salamblaadjes en het zout erbij doen.
  • Al roerende aan de kook brengen, vuur laag draaien en 5 min. zachtjes laten doorkoken.
  • De kip toevoegen.
  • Zonder deksel op de pan ongeveer 20 min. zachtjes laten doorkoken tot het vlees net gaar is.
  • Regelmatig keren.
  • De kip uit de wok nemen en op een rooster 30 min. laten drogen.
  • Rooster invetten met olie en de grill sterk verhitten.
  • Kip in 4-5 min. aan een kant goudbruin laten worden.
  • Keren en andere kant op dezelfde manier grillen.
  • Met partjes limoen en pindasaus serveren.

Gado Gado
Recept afdrukken
No ratings yet

Gado Gado

Recept categorieën: Ei, Groenten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst in gaar volgens de verpakking, giet af en laat nog 10 minuten staan.
  • Kook ondertussen de eieren in kokend water in 8 minuten hard.
  • Ondertussen kook je ook de sperziebonen.
  • Na 5 minuten koken voeg je de slierten winterpeen en witte kool toe.
  • Kook dit nog 3 minuten.
  • Voeg tot slot ook de taugé toe en laat deze nog 1 minuut meekoken.
  • Giet de groente af.
  • Verwarm de pindasaus.
  • Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden.
  • Maak je bord op met een lepel rijst, een lepel groente, de gekookte eieren en komkommer stukjes.
  • Schep wat satésaus er over heen en bestrooi met gebakken uitjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kroepoek

Chinese Kool Met Pindasaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese Kool Met Pindasaus

Recept categorieën: Magnetron koken, Salade
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van de kool de dikste nerven verwijderen en in reepjes snijden.
  • De kool goed wassen en met het aanhangende water in een ondiepe ruime schaal doen.
  • Zet de schaal afgedekt 4-7 min. op vol vermogen in de magnetron tot de kool bijtgaar is.
  • Indien gekookte gare kool gewenst wordt dan de schaal nog 35 min. op ca.350 Watt laten doorkoken.
  • De bijtgare kool overgieten met een pikante pindasaus(of kaassaus).

Recept afdrukken
No ratings yet

Vleesfondue

porties: 6 personen
Auteur: Frans Huits

Equipment

Bereidingswijze

  • Het is erg lekker om meer dan een soort gehakt te geven, bijvoorbeeld normaal gehakt en Gyrosgehakt.
  • Maak de groenten enkele uren van tevoren schoon en zet de champignons met citroensap erover terug in de koelkast.
  • Maak de sauzen 1 uur van tevoren en maak de vleesschotels zo kort mogelijk van tevoren klaar.
  • Maak een kwartier van te voren frituurvet voor de fonduepan heet, maak de pindasaus warm en vergeet niet, het stokbrood warm te maken!
  • Maak wat schaaltjes met groenten, fruit en de in zessen gesneden eieren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saté met sambalrijst en kroepoek

Recept categorieën: Varkensvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Het vlees in blokjes snijden.
  • De uien pellen en fijnsijden.
  • Kruiden fijnstampen en vermengen met het vlees, ketjap en citroensap.
  • Goed in laten trekken en daarna het vlees aan pennen rijgen en roosteren.
  • Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.

Tips / Opmerkingen

Serveer de sate met de rijst, pindasaus en kroepoek.

Recept afdrukken
No ratings yet

Peultjes en taugé in pindasaus

Recept categorieën: Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal de peultjes af, snijd de spitskool fijn en snijd de paprika in stukjes.
  • Spoel de taugé af en pel en snipper de knoflook.
  • Verhit de olie in een wok en bak de knoflooksnippers hierin ± 1 minuut.
  • Roerbak de peultjes en de spitskool ± 3 minuten mee.
  • Schep de paprika en de taugé erdoor en bak ze nog even mee.
  • Voeg 2 dl heet water toe en laat het gerecht ± 3 minuten koken.
  • Schuif de groenten naar de zijkant en roer de pindasaus door het kookvocht.
  • Schep de groenten door de pindasaus zodra die gebonden is.
  • Serveer met gebakken of witte rijst.

Gado-gado met tofu
Recept afdrukken
No ratings yet

Gado-gado met tofu

Recept categorieën: Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Auteur Onbekend

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de eieren hard in ca. 8 minuten.
  • Spoel ze onder koud water en pel ze.
  • Kook de sperziebonen en wittekool beetgaar.
  • Spoel de taugé met kokend water.
  • Snij de tofu in blokjes.
  • Verhit wat olie in een wok bak de tofu in 2-3 porties lichtbruin.
  • Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
  • Verwarm de pindasaus.
  • Bak de vegetarische gehaktballetjes en rijg 3 balletjes per persoon aan een satéprikker.
  • Rangschik de groenten, tofu en ei in een schaal.
  • Leg een prikker met gehaktballetjes erbij en schenk de pindasaus erover

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst en kroepoek.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakschotel met pinda's

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Dep het satévlees met keukenpapier droog.
  • Snijd de prei in smalle repen, de paprika in mooie ruiten, de courgette in stukjes van 4 cm en die weer in reepjes.
  • Verhit 2-3 eetlepels olie in een wok en roerbak het vlees in 5 minuten goudbruin en net gaar.
  • Verwarm de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de groenten en de pinda's bij het vlees en roerbak 3 minuten.
  • Schep de saus erdoor en warm het gerecht nog even door.
  • Lekker met rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witte koolstamppot met seroendeng en pindasaus

Recept categorieën: Groenten, Stamppot
Dieët: Vegetarisch
porties: 5

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, kool en gember hierin 5 minuten.
  • Breng op smaak met zout en laos.
  • Bereid de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng extra op smaak met de ketoembar, de ketjap en de sambal.
  • Stamp de aardappelen fijn en meng de kool, de ui en de gember door de puree.
  • Breng op smaak met zout en laos.
  • Bestrooi de stamppot met seroendeng en serveer met de pindasaus.