Pindasaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • 1 uitgeperst teen knoflook
  • 1 theelepel asem
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blokje trassi van 1 cm
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 25 gram santen
  • 2 theelepel javaanse suiker
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 blaadjes salam zout en peper

Instructies

  • Roer de asem los met 1 eetlepel heet water. Giet de olie in een wijde ovenschaal en verkruimel de
  • trassi hierin. Voeg ui, knoflook, asem en sambal toe en zet de schaal zonder deksel 2 min. in de
  • magnetron op 600 of 1 min. op 720 Watt. Roerdan de pindakaas, de verkruimelde santen, javaanse
  • suiker, ketjap en 2 dl water door het mengsel. Breng de saus op smaak met wat peper en zout en leg
  • de salam erbij. Zet de schaal terug in de magnetron en schakel hem eerst ca. 3 min. Op 600 of 2 min.
  • op 720 Watt tot de saus kookt; roer de saus even door en laat hem dan nog ca. 8 min. op 150 of 6
  • min. op 180 Watt doorkoken tot de saus gebonden is. Klop tijdens de bereiding de saus een paar keer
  • door. Lekker bij saté of gado gado.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Indonesië