Recept afdrukken
No ratings yet

Vlaamse kip van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Kip

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braad de kip aan en daarna apart houden
  • Bak nu de prei en champignons
  • Voeg de room erbij met de pruimen en hamblokjes en de kip.
  • Alles laten garen en ondertussen de puree en boontjes klaar maken.
  • Voeg nu de brandewijn bij de kip en 5 min laten stoven.
  • Alles samen opdienen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Waterzooi met kip

Dit is een heerlijke soep
Recept categorieën: Kip, Soep

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sjalotjes fijn snijden
  • Groente wassen en in dunne plakjes snijden
  • Boter in pan verhitten, maar niet bruin laten worden
  • Sjalot met groente en tijm, zout en peper beetgaar laten smoren.
  • Intussen de fond verwarmen en kipfilet in stukjes mee laten koken.
  • Even 10 minuten vocht laten inkoken.
  • Daarna room toevoegen en de groenten toevoegen.
  • Even 2 minuten goed warm laten worden.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met een baguette.

Recept afdrukken
No ratings yet

Selderiesalade á Aly

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe in een ovenschaal de goed uitgelekte selderie, maak glad.
  • Leg hierop de in pakjes gesneden eieren.
  • Vervolgens een laag ham in blokjes gesneden.
  • Hierop een laag goed uitgelekte maïs.
  • Maak een sausje van de yogonaise en de slagroom (slagroom niet stijfkloppen).
  • Wat suiker aan toevoegen.
  • Doe de helft van de saus over de ingrediënten, glad maken.
  • Schil 2 appels, snijd ze in blokjes en leg ze op de saus.
  • Vervolgens de ananas in blokjes (goed uitlekken).
  • Dan de andere helft van de saus erop doen.
  • Snijd de prei zeer fijn en doe die als laatste over de salade.
  • Minimaal 2 uur in de koelkast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tjap tjoi van Cucina Christina

Recept categorieën: Groenten, Kip, Rijst

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst
  • Doe alles in de wokpan en wok 5 minuten
  • Doe de Oestersaus erbij en goed opwarmen.

Tips / Opmerkingen

Ziet er vrolijk uit op je bord.
Dus opdienen met die heerlijk geurige rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi goreng van Cucina Christina

Recept categorieën: Rijst

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe wokolie in de braadpan en doe het boemboe blok erbij met daarna bak alle groente en vlees samen gaar.
  • Kook de rijst en verwarm de pindasaus
  • Doe nu de rijst bij de gebakken groente en bak deze mee
  • Bak nu de 4 eieren en dien dit te samen op.
  • Een lepel pindasaus erbij en wat gebroken kroepoek.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

ingrediënten

Voor de roerbak:

*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

    Voor het roerbaksausje:

    Voor het emping dipsausje:

    Voor de garnering:

    Bereidingswijze

    Voor het emping dipsausje:

    • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

    Voor de roerbak:

    • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
    • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
    • Giet af en spoel met koud water.
    • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
    • Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
    • Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
    • Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
    • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
    • Serveer samen met de emping en het sausje.

    Tips / Opmerkingen

    Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Snelle erwtensoep-vegetarisch

    Recept categorieën: Soep
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4

    ingrediënten

    Garnering

    Bereidingswijze

    • Doe alle groente in de pan, behalve de groente voor de garnering.
    • Zet op laag vuur totdat alles met de keukenmachine fijn gemalen kan worden.
    • Doe nu de garnering en het vegetarische vlees erbij.
    • Even opwarmen.

    Tips / Opmerkingen

    Heerlijk met roggebrood of gebakken blokjes brood.
    Die noemden wij vroeger: soldaatjes.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Zalm met Aziatische kruiden met groente en basmati rijst

    Recept categorieën: Rijst, Vis, Zalm
    porties: 4

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Doe alle ingrediënten bij elkaar en leg de zalm erin om te marineren.
    • Laat zeker 1 uur staan!
    • De groente wokken in wok olie en de rijst koken
    • De zalm even op keukenpapier leggen en doe de saus bij de groente
    • De zalm in gloeiend hete olie bakken, 5 min.
    • Zet het vuur uit en draai de zalm.
    • 2 min laten liggen.
    • De huid eraf halen!
    • Opdienen samen met de groente en de rijst.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Jackfruit rendang

    Recept categorieën: Fruit
    Dieët: Vegetarisch

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Doe de cocosmelk in een pan met alle kruiden en groente, snijd de sereh een eindje in
    • Breng alles aan de kook ben op laag vuur ong.
    • 25 minuten laten sudderen.
    • Neem de sereh en djeroek poeroet uit de pan.

    Tips / Opmerkingen

    Onder tussen basmati rijst koken en samen op een bord leggen.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Aardappel-preisoep met verse gember

    Recept categorieën: Soep, Vis
    porties: 4

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Kook dit alles in 75 cl water met 1 bouillonblokje
    • Na het koken, wanneer alles zacht is, pureren
    • Opdienen met de stukjes zalm als toppunt