Steak du boeuf met gegratineerde prei
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 zak aardappels Kilotje iets kruimig
- 800 g prei
- 6 zongedroogde tomaten
- 50 g vloeibare margarine
- 4 steaks du boeuf
- 50 g geraspte belegen kaas
- 30 g peterselie
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
- Aardappels schillen, in stukken snijden en gaarkoken.
- Grill van oven voorverwarmen.
- Prei schoonmaken en in ringen snijden.
- Tomaatjes in stukjes snijden.
- In koekenpan helft van margarine verhitten en prei en tomaatjes in 8 minuten beetgaar stoven.
- In koekenpan rest van margarine verhitten en steaks volgens gebruiksaanwijzing bakken.
- Prei in ovenschaal doen en bestrooien met kaas.
- Kaas onder grill in ca. 5 minuten lichtbruin laten kleuren.
- Peterselie fijnsnijden.
- Knoflook boven braadvet uitpersen en 1 minuut meefruiten.
- Vlees uit pan nemen.
- Aan braadvet 200 ml water en peterselie toevoegen.
- Jus aan de kook brengen en met zout en peper op smaak brengen.