Recept afdrukken
No ratings yet

Runderbouillon van Allerhande

Aller Hande 1-2007
Recept categorieën: Bouillon, Rundvlees, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Prik de uien aan een vork en houd ze in een gasvlam tot de buitenkant zwart ziet.
  • Laat even afkoelen.
  • Steek de kruidnagels in de uien.
  • Doe het soepvlees met de uien, knoflook, winterpeen, prei, bleekselderij, laurier en sojasaus in een soeppan.
  • Schenk er koud water (1½ l) bij tot alle ingrediënten onder water staan.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Breng het water onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Stop met roeren zodra de bouuillon begint te koken.
  • Leg de deksel schuin op de pan, draai het vuur laag en laat de bouillon ongeveer 2 uur trekken terwijl hij zachtjes doorkookt.
  • Langer mag ook: hoe langer de bouillon trekt, hoe voller de smaak is.
  • Leg een schone theedoek in een vergiet en zet dat boven een grote pan.
  • Zeef de bouillondoor hem voorzichtig in het vergiet te schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Preisoep met chorizo

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappel schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • In (soep)pan boter verhitten.
  • Aardappelblokjes, prei, paprikamix en Mexicaansekruidenmix al omscheppend 2 minuten zachtjes bakken.
  • Preisoep en 1 1/2 liter water toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
  • 10 minuten zachtjes laten koken, af en toe doorroeren.
  • Intussen ham en chorizo in kleine blokjes snijden.
  • Aan soep toevoegen en 2 minuten meewurmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In vier soepkommen soep scheppen en wat kaas erin strooien.
  • Rest van soep en kaas apart op tafel zetten.

Tips / Opmerkingen

Serveren met geroosterde pitabroodjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Prei met tomaat en kerriekip

Aller Hande 1996
porties: 2 personen

Equipment

  • Wok of grote braadpan

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Ui pellen en snipperen.
  • Tomaten wassen en in stukken snijden.

BEREIDEN:

  • Kipfilet in reepjes snijden en bestrooien met zout, peper en kerriepoeder.
  • In wok olie verhitten.
  • Kip 5 minuten roerbakken.
  • Uit pan op bord scheppen.
  • In bakvet ui 2 minuten roerbakken.
  • Prei toevoegen en nog 5 minuten roerbakken.
  • Tomaat, kip en kerriesaus erdoor scheppen.
  • Nog 5 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Overdoen in schaal.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelpuree

Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza met kabeljauw en garnalen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Vis, Zuidvruchten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Kabeljauw en garnalen in 1 uur half laten ontdooien.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tomatenblokjes erdoor roeren.
  • 3 minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
  • Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden.
  • 15 minuten laten rijzen.
  • Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
  • Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
  • Zalm in reepjes snijden.
  • Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van 1 cm breed snijden. Kabeljauw in blokjes van 2 x 2 cm snijden.
  • Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Bakplaat invetten.
  • Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
  • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
  • Bakplaat bekleden met deeglap.
  • Rand van deeg iets omhoog duwen.
  • Tomatensaus over deeg uitstrijken.
  • Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
  • Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
  • Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Rest van olie over pizza druppelen.
  • Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Pizza met bakplaat op tafel zetten. Serveren met gemengde groene sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Noordzeekabeljauw met mosselen

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Lunch, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Calorieën: 310kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Sjalotjes, ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden.
  • Stelen van selderij en peterselie breken (bewaren) en blaadjes fijnhakken.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Mosselen onder stromend water schoonboenen.
  • Mosselen die niet dichtgaan na tik op aanrecht en kapotte mosselen verwijderen.
  • In koekenpan olijfolie verhitten.
  • Sjalotjes zachtjes glazig fruiten.
  • Kabeljauw bestrooien met zout en peper en tussen sjalot leggen.
  • Kabeljauw op hoog vuur in ca. 3 minuten bruinbakken, halverwege keren.
  • Stukken kabeljauw in ovenschaal leggen, sjalot erop scheppen en in oven vis in 10-15 minuten gaar laten worden.
  • Intussen in grote pan boter verhitten en ui en prei zachtjes glazig fruiten.
  • Mosselen erop leggen en knoflook, peperkorrels en selderij- en peterseliestelen ertussen verdelen.
  • Wijn erover schenken.
  • Mosselen afgedekt in 6-8 minuten koken tot alle mosselen openstaan.
  • Mosselen uit schelp nemen.
  • Theedoek vochtig maken en in zeef leggen.
  • Mosselvocht opvangen in andere pan.
  • Toevoegen: saffraan, fijngehakte selderij en peterselie en blokjes tomaat.
  • Mosselen erdoor scheppen en verwarmen.
  • Op smaak brengen met pernod.
  • Mosselen met mosselvocht op vier borden scheppen.
  • Kabeljauw met sjalotjes in midden erop leggen.

Nutrition

Calorieën: 310kcal | koolhydraten: 16g | Eiwit: 5g | Vet: 33g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerrierijst met zalmfilet

Allerhande 2002
Bereidingstijd50 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis, Zalm
porties: 2 personen
Calorieën: 530kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden.
  • Koriander fijnhakken.
  • Knoflook pellen en boven rijstkom van stoomkoker uitpersen.
  • Currypasta, rijst, rozijnen, prei en koriander, 3 dl water en 1 theelepel zout erdoor roeren.
  • Stoomkoker volgens gebruiksaanwijzing vullen met water.
  • Rijstkom erin zetten en rijst ca. 30 minuten stomen.
  • Zalmfilets bestrooien met zout en peper en op kerrierijst leggen.
  • Geheel in nog ca. 10-15 minuten gaar stomen.
  • Kerrierijst op vier borden scheppen.
  • Zalm ernaast scheppen

Nutrition

Calorieën: 530kcal | koolhydraten: 51g | Eiwit: 30g | Vet: 22g

Recept afdrukken
No ratings yet

Calzone met paddestoelen en gorgonzola

Allerhande 2002
Bereidingstijd45 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pizza
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Calorieën: 425kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • In kom mix voor pizzabodem met 125 ml water en 1eetlepel olijfolie tot deeg mengen en kneden volgens aanwijzingen op pak.
  • Werkvlak bestuiven met bloem.
  • Deeg in 2gelijke stukken verdelen en uitrollen tot rondelappen van ca. 25 cm doorsnede.
  • Bakplaat invetten.
  • Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden.
  • Prei in ringen snijden en wassen. Knoflook pellen enfijnsnijden.
  • In wok rest van olie verhitten en knoflook en prei ca. 1 minuut al omscheppend
  • bakken.
  • Paddestoelen toevoegen en ca. 8 minuten al omscheppend bakken, tot vocht
  • verdampt is.
  • Pan van vuur nemen en blauwe kaas en kappertjes door groentemengsel scheppen. Op smaak brengen met peper.
  • Mengsel op een helft van deeglappen scheppen; randen vrijhouden.
  • Deeg dichtklappen en randen met vork goed dichtdrukken.
  • Calzones op bakplaat leggen en bovenkant bestuiven met bloem.
  • Calzones in ca. 25 minuten in oven gaar en goudbruin bakken.

Nutrition

Calorieën: 425kcal | koolhydraten: 40g | Eiwit: 16g | Vet: 22g

Recept afdrukken
No ratings yet

Sheperd’s pie

Land van herkomst: Engeland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij alle groente in blokjes van een halve centimeter en laat ze ongeveer 10 minuten smoren in de olijfolie in een pan met een zware bodem.
  • Voeg het Fijngehakt en de bloem toe en roer het geheel goed door.
  • Voeg als laatste de bouillon, de gesnipperde rozemarijn en zout en peper naar smaak toe.
  • Doe vervolgens het deksel op de pan en laat dit geheel op een laag vuur pruttelen.
  • Kook de aardappels tot ze gaar zijn, giet ze vervolgens af en stamp ze fijn.
  • Voeg hier voldoende Cuisine aan toe tot het een mooie gladde puree wordt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe het gehakt in een ovenschaal met daarop de aardappelpuree.
  • Maak met een vork ruitjes in de puree.
  • Plaats de schaal ca.8minuten onder de gril,totdat de puree een krokante korst heeft.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi met Tofu en satésaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer een marinade van sojasaus, chilisaus en gembersiroop en marineer hierin de Alpro soya Tofu Basis.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & Braden in een wok.
  • Bak de ui, wortel en prei tot de ui glazig is.
  • Voeg de nasikruiden toe, volgens de gebruiksaanwijzing en vervolgens de rijst en de taugé.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & braden in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Alpro soya Tofu Basis 4 minuten.
  • Verwarm intussen de satésaus.
  • Serveer de nasi met de Alpro soya Tofu Basis en de satésaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilet met aardappel, prei en olijfcrush

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen 25 minuten in de schil gaar.
  • Snijd de aardappels in blokjes van 2cm en meng dit met de fijngesneden rauwe prei.
  • Prak er de olijven hier ook doorheen en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de Fruitfilets om en om in 4 minuten in wat Alpro® soya Bakken & Braden goudbruin en serveer samen met de aardappelcrush.