Recept afdrukken
No ratings yet

Steak du boeuf met gegratineerde prei

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in stukken snijden en gaarkoken.
  • Grill van oven voorverwarmen.
  • Prei schoonmaken en in ringen snijden.
  • Tomaatjes in stukjes snijden.
  • In koekenpan helft van margarine verhitten en prei en tomaatjes in 8 minuten beetgaar stoven.
  • In koekenpan rest van margarine verhitten en steaks volgens gebruiksaanwijzing bakken.
  • Prei in ovenschaal doen en bestrooien met kaas.
  • Kaas onder grill in ca. 5 minuten lichtbruin laten kleuren.
  • Peterselie fijnsnijden.
  • Knoflook boven braadvet uitpersen en 1 minuut meefruiten.
  • Vlees uit pan nemen.
  • Aan braadvet 200 ml water en peterselie toevoegen.
  • Jus aan de kook brengen en met zout en peper op smaak brengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met romige zeevruchten

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Zeevruchten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en snipperen.
  • Prei en winterpeen schoonmaken en in plakken snijden.
  • Pasta volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • In wok olie verhitten en ui kort bakken.
  • Prei en wortel toevoegen en 3 minuten roerbakken.
  • Zeevruchten bij groente in pan voegen.
  • Finesse voor koken erbij schenken, Danablu erboven verbrokkelen en met zout en peper op
  • smaak brengen.
  • Geheel verwarmen.
  • Pasta over vier borden verdelen.
  • Groente met zeevruchten erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Five spice turkey met gewokte shii-take noedels

Recept categorieën: Kalkoen, Noedels, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Auteur: Conimex

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd de shii-takes en de paprika in stukjes.
  • Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kalkoen 5 minuten.
  • Voeg de prei en paprika toe en roerbak nog 3 minuten.
  • Voeg 7 eetlepels woksaus toe en warm goed door.
  • Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de shii-takes 2 minuten.
  • Voeg de uitgelekte noedels toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg 3 eetlepels woksaus toe en warm goed door.
  • Verdeel de noedels over de diepe borden en schep de five spice turkey erop.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Gebakken Uitjes bij om er zelf naar smaak over te strooien.
Varaitietip:
Vervang de shii-takes door champignons of gemengde paddenstoelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentesoep met tortelloni en kip

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Pasta, Soep
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kipfilet bestrooien met zout en peper.
  • In soeppan kruidenboter uit zak groentemix verhitten en kipblokjes dichtschroeien.
  • Prei ca. 2 min. meebakken.
  • Knoflook erboven uitpersen, bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 liter kokend water toevoegen.
  • Aan de kook brengen en groentemix en tortelloni toevoegen.
  • Opnieuw aan de kook brengen en soep nog 8 min. zachtjes laten koken, tot pasta gaar is.
  • Soep in vier grote kommen scheppen en serveren met geraspte kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groente rijstschotel met cashewnoten

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan of wok prei 5 min. fruiten in olie, laatste 2 min. rijst meefruiten.
  • Currypasta door prei en rijst mengen, 500 ml water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en met deksel op pan gerecht 10 min. zachtjes laten stoven.
  • Tomaten, tuinerwten (bevroren) en rozijnen door rijst mengen en nog 5 min. meewarmen.
  • Intussen cashewnoten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
  • Groente-rijstschotel over vier borden verdelen en bestrooien met cashewnoten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gentse waterzooi

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Soep
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing bijna gaarkoken, afgieten en laten afkoelen.
  • Intussen knolselderij schillen, in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes.
  • Schil van peen schrappen.
  • Prei in de lengte halveren en schoonspoelen.
  • Prei en peen in even grote reepjes als knolselderij snijden.
  • In pan 750 ml water met citroensap aan de kook brengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Kipfilethaasjes halveren.
  • Vuur laag draaien, crème fraîche door bouillon roeren en kip hierin in ca. 5 min. gaar pocheren. Krieltjes en groentereepjes toevoegen en nog 3 min. zachtjes meekoken.
  • Waterzooi op smaak brengen met peper, in vier diepe borden scheppen en bestrooien met selderij.

Tips / Opmerkingen

Knolselderij kan vervangen worden door 2-3 stengels bleekselderij.
Trek de draden van de stengels, snijd ze in stukken en vervolgens in dunne reepjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentesoep van Allerhande

AllerHande 1996
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Winterpeen, prei, bleekselderij en paprika schoonmaken en wassen.
  • Helft van groenten in grove stukken snijden en overdoen in (soep)pan.
  • Fond, laurier, tijm, foelie en 1/2 liter water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Bouillon afgedekt ca. 30 minuten zachtjes laten trekken.
  • Intussen rest van groenten stukken van ca. 4 cm snijden.
  • Stukken in lengte in luciferdunne reepjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • Boven andere pan bouillon zeven.

Bereiden:

  • Groentereepjes aan bouillon toevoegen.
  • Geheel aan de kook brengen en groente afgedekt in ca. 5 minuten zachtjes beetgaar koken. Sherry en citroensap erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep in vier borden scheppen.
  • Bestrooien met peterselie.
  • Serveren met kaasstengels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groenten en papillote

AllerHande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 2 personen

Equipment

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Paprika's schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
  • Prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden.
  • Courgette schoonmaken, wassen en in kleine blokjes snijden.
  • Beide stukken bakpapier tot ca. 1 cm van randen invetten met helft van kruidenboter.
  • Groenten op helft van bakpapier verdelen.
  • Bestrooien met peper.
  • Rest van kruidenboter in blokjes snijden en op groenten leggen.
  • Andere helft van bakpapier diagonaal over groenten vouwen.
  • Randen op elkaar leggen en samen iets naar binnen rollen, zodat alle randen gesloten zijn.
  • In midden van oven pakketjes in ca. 20 minuten gaar bakken.
  • Pakketjes elk op bord leggen en bovenop iets openscheuren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm met zwarte olijven

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zalm besprenkelen met citroensap.
  • Prei schoonmaken, wassen en witte deel in stukken van ca. 8 cm snijden (groen van prei wordt niet gebruikt).
  • Stukken halveren en in lange dunne repen snijden.
  • Olijven in lengte halveren en in dunne reepjes snijden.
  • In magnetronkommetje boter op vol vermogen (700 Watt) in ca. 1 minuut laten smelten.
  • Schaal invetten met helft van gesmolten boter.
  • Preireepjes in schaal leggen en ca. 1 minuut op vol vermogen fruiten.
  • Preireepjes omscheppen.
  • Zalm op prei leggen en besprenkelen met rest van gesmolten boter.
  • Zalm afgedekt in ca. 8 á 10 minuten op helft van vermogen (350 Watt) bijna gaar laten worden. ca. 3 á 4 minuten laten nagaren.
  • Intussen wijn, fond en ansjovisboter in magnetronschaaltje doen en in ca. 4 minuten op vol vermogen laten inkoken.
  • Crème fraîche mengen met aardappelmeel.
  • Door vocht roeren en ca. 1/2 minuut op vol vermogen meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalm met prei over vier borden verdelen.
  • Saus half erop en ernaast scheppen.
  • Olijfreepjes erover verdelen.
  • Serveren met gekookte krielaardappeltjes of aardappelpuree en tomatensla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vleesspiesjes met exotische saus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Varkensvlees, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika schoonmaken, wassen en in 16 reepjes van ca. 2 x 4 cm snijden.
  • Komkommers schillen, halveren en met eetlepel zaadjes eruit scheppen.
  • Uit komkommer met meloenbolletjeslepel 24 bolletjes steken.
  • Sla wassen, uitslaan, nerven eruit scheuren en halveren.
  • Prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden.
  • Fricandeauplakjes op aanrecht uitspreiden en besmeren met helft van saus.
  • Bestrooien met kokos.
  • Telkens 2 fricandeauplakjes op elkaar leggen.
  • Slablaadjes erop leggen. Oprollen en rolletjes aan
  • zijkanten indien nodig bijsnijden.
  • Met scherp mes halveren.
  • Achtereenvolgens aan spiesjes steken: komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje, komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje en komkommerbolletje.
  • Op dezelfde manier andere 7 spiesjes maken.
  • Rest van saus over vier bordjes verdelen.
  • Spiesjes erin leggen.
  • Bestrooien met prei.