Gegrilde Ribkarbonades met Sjalottensaus
Geniet van deze heerlijke Gegrilde Ribkarbonades met Sjalottensaus als een smaakvol hoofdgerecht!
Ingrediënten
- 4 ribkarbonades à ca. 150 g
- 50 g boter
- 6 sjalotten in kwarten gesneden
- 1 pak aardappelpuree à la minute 180 g
- 500 g snijbonen gesneden
- ½ vleesbouillontablet
- 250 ml kookroom
Instructies
- Wrijf de ribkarbonades in met zout en peper.
- Verhit de boter in een grote koekenpan en schroei de karbonades aan beide kanten dicht.
- Verlaag het vuur en bak de karbonades gedurende 15 minuten, halverwege het bakken omdraaien.
- Voeg de gesneden sjalotten toe nadat de karbonades zijn omgedraaid.
- Bereid de aardappelpuree volgens de instructies op de verpakking.
- Kook de snijbonen in 12 minuten beetgaar.
- Haal de karbonades na het bakken uit de pan en houd ze warm.
- Roer 50 ml water door de aanbaksels in de pan op hoog vuur om ze los te maken.
- Verkruimel het halve vleesbouillontablet boven de pan en voeg de kookroom toe.
- Breng de saus al roerend aan de kook en laat deze iets inkoken.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Serveer de gegrilde ribkarbonades met de sjalottensaus, snijbonen en aardappelpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Sangiovese past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 40 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g