Recept afdrukken
No ratings yet

Bietenrisotto

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 -6 personen
Auteur: Christine Brekelmans

Instructies

  • Bereiding
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Breng bietensap aan de kook
  • Pel en snipper de ui
  • Beetje olie in de hapjespan en fruit de fijngesneden ui.
  • Schil en snij de bietjes in blokjes
  • Doe de risotto en bietjes bij de ui.
  • Voeg een beetje bietensap toe en laat de rijst gaar worden
  • Voeg zo nodig weer een scheutje bietensap toe, net zo lang tot de rijst gaar is.
  • Snijd de geitenkaas in plakken
  • Pak een met bakpapier beklede bakplaat en leg de pitten en fijn gestampte noten op de plaat.
  • Besprenkel nu met de honing
  • Beetje zout en vers gemalen peper erop en dan voeg je daar bovenop de kaasplakken.
  • Ongeveer 10 min bakken, even in de gaten houden.
  • Breng de risotto op smaak met de azijn en strooi er wat zout en peper over.
  • Voeg de kaas toe aan de risotto en even erdoor roeren.
  • Hak de rucola een beetje fijn en voeg toe aan de risotto
  • Serveer in diepe borden en doe er nog wat rucola en Parmezaanse kaas overheen
  • Leg de plakken kaas met noten en pitten er boven op.
  • Een feestelijk bord om te zien!
  • Smakelijk!

Notities

Recept van 24 kitchen, wel heel erg aangepast!

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met witte asperges

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Rijst
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de asperges schoon, in stukjes snijden en daarna koken (20 min)
  • De risotto maak ik nu anders klaar, ik kook deze met een bouillonblokje en de geplette citroengras in 15 minuten gaar.
  • Haal citroengras uit de risotto, afgieten en samen met de afgegoten asperges in een schaal doen.
  • Pecorino erbij en door elkaar husselen

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met spinazie, knoflookgarnalen en mosselen

Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten
Porties: 2

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de risotto met het eekhoorntjesbrood in 12 minuten, tot deze zacht proeft
  • Bak de zeekraal met ui, knoflook en peper en voeg de laatste 5 minuten, op kleine pit de mosselen en garnalen toe!
  • Leg op een bord de risotto, maak een kringetje en leg daarin de gebakken zeekraal, etc.
  • Leg de zeewier salade ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met paddestoelen en noten en courgette

Let op: de risotto maak ik op mijn eigen manier klaar
Recept categorieën: Groenten, Noten, Rijst
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4

Ingrediënten

Instructies

  • Neem de risotto van het vuur en goed uitlekken
  • Bak de paddestoelen, ui en knoflook en laatste 5 min de courgette en noten erbij
  • Doe de risotto in een schaal en doe de room en de geraspte kaas erbij
  • Pak nu het bakmensel en doe deze er ook bij.
  • Samen goed roeren en warm opdienen.
  • Zet ook nog geraspte kaas op tafel en dit erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met kip en o.a.broccoli

Recept categorieën: Groenten, Kip, Rijst
Porties: 4

Ingrediënten

Eventueel:

Instructies

  • Doe het vlees en de groenten in een braadpan, samen met de knoflook en evt.
  • rozijnen en op een laag vuurtje laten sudderen tot alles gaar is.
  • Pak een ruime schaal en doe de risotto samen met de kaas en room erdoorheen.
  • Pak de sudder pan en even afgieten.
  • Doe dan de inhoud bij de risotto en goed door elkaar roeren.
  • Goed warm opdienen met een bakje met geraspte padano erbij.

Notities

Hierbij serveer ik een tomatensalade

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet de boeuf à l'Orientale

oriëntaalse ossehaas
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: Voer voor gastronomen

Instructies

  • Maak de tomatensaus.
  • Maak de aardappelkroketten.
  • Bereid als laatste de risotto.
  • Verdeel het vlees in vier stukken.
  • Deel de tomaten in tweeën.
  • Zet ze in een beboterd ovenvast schaaltje en zet dit 15 minuten in een oven van 180 C.
  • Smelt de boter en als ze heet is, sauteer dan het vlees in 3 minuten per kant bruin.
  • Doe ondertussen de aardappelkroketten in frituurvet van 180 C en bak ze bruin.
  • Geef zout en peper over het vlees.
  • Leg het vlees op een voorverwarmde dienschaal, omring het met timbaaltjes risotto en halve tomaten.
  • Serveer de saus er apart bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saffraanrisotto met vis en venkel

Recept categorieën: Rijst, Vis
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Snipper het sjalotje.
  • Snijd de venkel in kleine stukjes, snijd het groen fijn en bewaar dat als garnering.
  • Verhit de helft van de boter en fruit de sjalotsnippers hierin glazig.
  • Voeg de rijst toe en blijf roeren tot alle korrels glanzen.
  • Voeg de venkel, de saffraan, de wijn en 3/4 van de bouillon toe en kook de rijst in ± 20 minuten gaar.
  • Roer nu en dan en voeg, als de rijst droger wordt, nog wat bouillon toe.
  • Snijd de vis in blokjes en laat die de laatste 10 minuten in de risotto gaar worden.
  • Roer de slagroom, de rest van de boter, de garnalen en de helft van de kaas
  • door de risotto en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Strooi de rest van de kaas en het venkelgroen over de risotto en serveer direct.

Variatie:

  • Gebruik 200 gr gerookte vis (zalm, forel) met 100 gr garnalen en 2 eetlepels dille.
  • Snijd 100 gr verse roomkaas in blokjes en laat die in de rijst smelten.
  • Neem in plaats van venkel plakjes gekookte winterwortel.

Notities

Variatie:

Gebruik 200 gr gerookte vis (zalm, forel) met 100 gr garnalen en 2 eetlepels dille.
Snijd 100 gr verse roomkaas in blokjes en laat die in de rijst smelten.
Neem in plaats van venkel plakjes gekookte winterwortel.
 
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Risottotaart met broccoli

Recept categorieën: Rijst
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Bereid 400 gr risotto (1 pak) volgens de beschrijving op de verpakking (met 1
  • ui, 2 eetlepels olijfolie, 1 dl witte wijn en 9 dl bouillon van 2 bouillontabletten).
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook 600 gr broccoliroosjes 10 minuten.
  • Snijd 200 gr mozzarellakaas en 4 tros- of pruimtomaten in dunne plakken.
  • Bak 250 gr kalfsgehakt zonder extra vet rul.
  • Snipper 2 sjalotjes, schep deze bij het gehakt, breng op smaak met zout en peper en bak het gehakt al omscheppend nog even.
  • Snijd de blaadjes van 1 bosje basilicum fijn.
  • Hak 16 zwarte olijven zonder pit met 1 teen knoflook en 4 eetlepels olijfolie
  • met een staafmixer fijn en meng dit met de helft van het basilicum door de
  • risotto.
  • Schep de risotto in een ingevette ovenschaal, verdeel het gehaktmengsel
  • erover, druk de broccoliroosjes met de bolle kant naar boven in het gehakt en
  • verdeel er dakpansgewijs de tomaat en mozzarella over.
  • Maal er wat zwarte peper over.
  • Zet de schotel 10 minuten in de oven.
  • Strooi er voor het serveren de rest van het basilicum over.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met gedroogde tomaten

Recept categorieën: Rijst
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd 6 gedroogde tomaten in repen en 2 bosuitjes in ringen.
  • Kook 350 gr broccoliroosjes 6 minuten in 1/2 liter kippenbouillon (bewaar de
  • bouillon).
  • Fruit 1 gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook uit de pers in 4 eetlepels
  • olijfolie.
  • Doe er 300 gr rondkorrelrijst (Spaanse of Arboriorijst) bij en bak al
  • omscheppend 3 minuten.
  • Roer de gedroogde tomaten en ± 1 dl van de hete bouillon bij de rijst en laat
  • het vocht al omscheppend opnemen.
  • Voeg zo steeds wat bouillon en tot slot 1 1/2 dl droge witte wijn toe.
  • Warm het gerecht nog even door, het moet 'romig' blijven.
  • Breng de risotto op smaak met 1/2 dl slagroom en wat zout en versgemalen
  • peper en schep er de bosui, de broccoli en wat versgeknipt basilicum door.
  • Serveer met ± 100 gr geschaafde, verbrokkelde overjarige kaas.

Paddestoelen risotto met rode lof
Recept afdrukken
No ratings yet

Paddestoelen risotto met rode lof

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Rijst
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Wel het eekhoornbrood in kokend water voor 10 minuten.
  • Snij de ui, knoflook, tijm en knolselderij fijn.
  • Bak dit samen voor 2 minuten.
  • Voeg hierbij de risotto, wijn en het eekhoorntjes brood.
  • Als laatste voeg je de paddestoelen en de geraspte parmezaanse kaas toe.
  • Maak van een blaadje rode lof een schuitje en schep daar de risotto op.