Rode Wijn Stoofperen
Geniet van deze stoofperen met een rijke smaak van rode wijn. Perfect voor een herfstige traktatie met een diepe kleur en zoete smaak.
Ingrediënten
- 4 kg stoofperen
- 500 g suiker
- ½ fles rode wijn optioneel
- Water
Instructies
- Schil de stoofperen, verwijder het klokhuis en snijd ze in vier stukken.
- Zet de peren in een grote pan en voeg water toe zodat de peren onderstaan.
- Voeg 500 g suiker toe.
- Als je rode wijn wilt gebruiken, voeg dan een halve fles rode wijn toe aan het water.
- Breng het geheel aan de kook op het fornuis.
- Laat de peren 2 uur koken, of totdat ze mooi rood en zacht zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas van dezelfde rode wijn die je gebruikt hebt om de peren te stoven, past perfect bij dit gerecht. Een volle Merlot of Pinot Noir is ideaal.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0 g | Sugar: 70 g