Recept afdrukken
No ratings yet

Artisjokkensoep

Recept categorieën: Groenten, Soep
Dieët: Vegetarisch

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de bouillon en voeg de ui toe.
  • Rasp de teentjes knoflook en voeg bij de bouillon samen met de artisjokken.
  • Op smaak brengen met peper en zout en nu met de staafmixer alles fijn maken.
  • Voeg de room toe, goed mengen en warm laten worden.
  • Schep de soep in voorverwarmde borden en doe als garnering een lepeltje bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met witte asperges

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Rijst
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de asperges schoon, in stukjes snijden en daarna koken (20 min)
  • De risotto maak ik nu anders klaar, ik kook deze met een bouillonblokje en de geplette citroengras in 15 minuten gaar.
  • Haal citroengras uit de risotto, afgieten en samen met de afgegoten asperges in een schaal doen.
  • Pecorino erbij en door elkaar husselen

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip kerrie van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Kip, Rijst
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst
  • Braad de kip aan en doe er de vruchtjes, rozijnen en walnoten bij
  • Doe er nu de kruiden bij en een beetje room

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met spinazie, knoflookgarnalen en mosselen

Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de risotto met het eekhoorntjesbrood in 12 minuten, tot deze zacht proeft
  • Bak de zeekraal met ui, knoflook en peper en voeg de laatste 5 minuten, op kleine pit de mosselen en garnalen toe!
  • Leg op een bord de risotto, maak een kringetje en leg daarin de gebakken zeekraal, etc.
  • Leg de zeewier salade ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met kip en o.a.broccoli

Recept categorieën: Groenten, Kip, Rijst
porties: 4

ingrediënten

Eventueel:

Bereidingswijze

  • Doe het vlees en de groenten in een braadpan, samen met de knoflook en evt.
  • rozijnen en op een laag vuurtje laten sudderen tot alles gaar is.
  • Pak een ruime schaal en doe de risotto samen met de kaas en room erdoorheen.
  • Pak de sudder pan en even afgieten.
  • Doe dan de inhoud bij de risotto en goed door elkaar roeren.
  • Goed warm opdienen met een bakje met geraspte padano erbij.

Tips / Opmerkingen

Hierbij serveer ik een tomatensalade

Macaroni met bloemkool uit de oven
Recept afdrukken
No ratings yet

Macaroni met bloemkool uit de oven

Recept categorieën: Ovenschotel, Pasta, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Kruiden:

Bereidingswijze

Kaassaus:

  • Doe de room, melk en kaas in een pan en warm op tot de kaas is gesmolten
  • Pak een grote ovenschaal en vul die met macaroni, gehakt en bloemkool.
  • Goed door elkaar mengen!
  • Doe nu de Kaassaus erover en zet 25 min in de oven op stand 190 graden
  • Zet hierna de openstaand op grill groot en zet die 7 min aan.
  • Dan heb je een mooi korstje over de schotel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaas met witte selderij en saus van verse geitenkaas

Recept categorieën: Dessert, Kaas, Nagerecht
porties: 8 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Blancheer de spinazieblaadjes zeer kort in water, verfris ze en dep ze droog op keukenpapier.
  • Bekleed een terrine met cellofaanpapier en met de spinazieblaadjes.
  • Verwarm de room en los er de in water geweekte gelatineblaadjes in op.
  • Snijd de kaassoorten in repen en schik ze creatief in de terrine.
  • Smeer tussen elk laagje wat room rol de zachte geitenkaas eventueel in spinazieblaadjes.
  • Pak het geheel in met overhangende stukjes spinazie en cellofaan.
  • Zet enkele uren koel.
  • Maal voor de saus de verse geitenkaas, de yoghurt, de radijsjes, het sjalotje, peper en zout met de staafmixer.
  • Doe er de snippers groene kruiden bij.
  • Verdun eventueel met wat melk.
  • Snijd de binnenste malse blaadjes uit de selderij en was ze.
  • Was de slaatjes.
  • Leg een snede van de terrine op een koel bord.
  • Lepel er saus om heen en versier met radijsblokjes, selderijhartjes, slaatjes, druiven en tuingroen.

Tips / Opmerkingen

Tips en weetjes
Dit is een originele manier om kaas eens op een andere manier te serveren.
Uiteraard kunnen andere kazen gebruikt worden.
Best zijn zachte en halfharde soorten.
De zachtere soorten moeten wel in het midden geplaatst worden.
Dompel het mes in warm water, zodat het veel gemakkelijker snijdt en er geen kruimels gevormd worden.
Probeer ook eens een toast van notenbrood bij dit gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Irish coffee parfait

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: Ierland
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Klop de eierdooiers, samen met de suiker, gedurende ca 10 minuten tot een homogene massa.
  • Klop 2½ dl room, samen met de oploskoffie, halfstijf.
  • Spatel deze room, samen met de whisky, onder de eiermassa.
  • Verdeel de bereiding over 4 kopjes en plaats deze ca 3 uur in het diepvriesvak.
  • Klop de rest van de room halfstijf en verdeel hem over de kopjes.
  • Versier met een chocolade koffieboon.

Recept afdrukken
No ratings yet

IJsnoga

Recept categorieën: Dessert, Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Voor de frambozencoulis:

Voor het garnituur:

Bereidingswijze

De dag vooraf:

  • Laat het gekonfijt fruit ca 30 minuten weken in de rum.
  • Smeer een ovenplaat in met olie.
  • Laat de griessuiker, samen met een koffielepel water en een beetje boter, smelten.
  • Laat even koken tot u een blonde karamel bekomt en haal deze van het vuur.(Opgelet, de bereiding is zeer warm).
  • Spatel er snel de amandelschilfers onder.
  • Stort de bereiding op de geoliede ovenplaat.
  • Laat ze afkoelen en verbrijzel ze vervolgens in kleine stukjes.
  • Klop de room stijf.
  • Klop de eiwitten tot sneeuw en voeg er dan pas, geleidelijk aan, de bloemsuiker aan toe zodat u een meringue bekomt.
  • Bekleed een terrine van ca 25 cm op 11 cm met aluminiumfolie.
  • Giet het gekonfijt fruit door een zeef en vermeng het met de verbrijzelde amandelbereiding.
  • Spatel er ook de opgeklopte room en de meringue onder.
  • Giet de nogabereiding in de terrine, dek ze af met plastiekfolie en plaats ze ca 24 uur in de diepvriezer.
  • Maak de frambozencoulis.
  • Breng ½ dl water aan de kook en smelt er de suiker in.
  • Laat even afkoelen en voeg er de frambozen aan toe.
  • Mix de bereiding, zeef ze en laat ze afkoelen.
  • Bewaar de coulis in de koelkast.

De dag zelf:

  • Stort de noga uit op een bord en snijd er 4 schijfjes van.
  • Leg deze op 4 dessertbordjes en lepel er wat frambozencoulis naast.
  • Versier met een muntblaadje.

Recept afdrukken
No ratings yet

IJs van blauwgeaderde kaas

Recept categorieën: IJs, Kaas, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Voor de ijsbereiding:

Voor het garnituur:

Bereidingswijze

  • Wrijf de beide kaassoorten door een zeef.
  • Klop de room stijf en spatel hem vervolgens onder
  • de kaas.
  • Schep deze bereiding in een diepvriesdoos van ca ½
  • lt inhoud en plaats dit gedurende ca 1½ uur in de
  • diepvriezer.
  • Maak ondertussen de wijnsaus
  • Was de citroen en schil hem met behulp van een
  • dunschiller.
  • Doe de wijn, de portwijn, de bessengelei, het
  • kaneelstokje en de citroenschil in een pannetje en
  • laat op een zacht vuurtje, voor de helft inkoken.
  • Voeg er naar smaak de griessuiker aan toe en giet
  • de saus door een zeef.
  • Plaats de saus in een koudwaterbad en laat ze al
  • roerend afkoelen.
  • Was de sla, zwier droog en verdeel over 4 bordjes.
  • Was de druiven en halveer ze.
  • Snijd het ijs in schijfjes en leg deze op de sla.
  • Giet de wijnsaus om heen het ijs en schik er de
  • halve druiven om heen.