Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Bloemkoolsoep met Blue Stilton

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Porties: 4 personen
calorieën: 200kcal
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Breng in een grote pan de groentebouillon met de bloemkoolroosjes en het stukje foelie aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is.
  • Verwijder het stukje foelie.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Roer de room door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Schep de romige bloemkoolsoep in 4 diepe borden.
  • Verkruimel de Blue Stilton blauwaderkaas over de soep.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke, romige bloemkoolsoep met Blue Stilton!

Notities

Een aanrader is om deze soep te serveren met een stuk knapperig brood of een frisse salade.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 15g

Recept afdrukken
No ratings yet

Blauwkaasterrine met rode ui

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Klop de room stijf.
  • Vet een kleine cakevorm in.
  • Snipper de ui en fruit deze in wat olie.
  • Voeg de helft van de porto toe, breng het even aan de kook en neem het van het vuur.
  • Was de komkommer en snijd deze in plakjes.
  • Breng de komkommerplakjes in een bodempje water met de helft van het citroensap aan de
  • kook, giet af en laat uitlekken.
  • Pureer de ui met het vocht, komkommer en blauwe kaas.
  • Breng de rest van het citroensap en porto met wat water en de agar-agar aan de kook.
  • Roer totdat de agar-agar is opgelost.
  • Neem van het vuur en roer dit door het kaasmengsel, samen met de stijf geslagen slagroom,
  • de kwark en het bieslook.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het mengsel in de vorm, strijk het glad en laat het minstens 4 uur opstijven in de
  • koelkast.
  • Garneer met bieslook en serveer in plakken.
  • Geniet van deze smaakvolle blauwkaasterrine met rode ui!

Recept afdrukken
No ratings yet

Bisque van Langoustines

Recept categorieën: Soep
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Verwijder de staarten van de langoustines en hak de koppen in stukken.
  • Maak de prei, wortel, knolselderij en ui schoon en snijd ze in brunoise.
  • Snijd de sinaasappel in stukken.
  • Pel de staarten en leg het staartvlees in de koeling.
  • Verwarm wat olijfolie in een passende pan en fruit hierin de groenten en ui aan.
  • Voeg de gehakte koppen toe en verhit deze goed mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer deze al roerende mee.
  • Blus af met cognac en witte wijn en breng aan de kook.
  • Voeg sinaasappel, thijm en laurier toe.
  • Giet de visfond op de massa, breng aan de kook en laat een uur zachtjes trekken op laag vuur.
  • Passeer daarna de bisque en breng opnieuw aan de kook.
  • Strooi al roerende in de kokende bisque wat rijstebloem tot de massa licht gebonden is.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.

Garnituur:

  • Sauteer de staarten 1 minuut in boter en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Klop de room met zout en peper stijf.

Serveren:

  • Schep in het midden van de borden een quenelle room.
  • Leg hierop de staarten en garneer met sakuracress.
  • Schenk de bisque aan tafel in.
  • Geniet van deze heerlijke Bisque van Langoustines!

Recept afdrukken
No ratings yet

Bierworstjes

Recept categorieën: Hapjes
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Bak de worstjes aan in een beetje olijfolie.
  • Voeg, wanneer de worstjes bruin zijn, de hele champignons, cherrytomaatjes, rozemarijn en
  • het fijngehakte teentje knoflook toe.
  • Breng alles op smaak met zout en peper.
  • Laat het geheel even doorbakken en blus af met het bier.
  • Laat het vocht op middelhoog vuur inkoken tot er een mooie dikke saus ontstaat.
  • Voeg vlak voor het serveren de room toe en roer alles nog even goed door.
  • Leg een saucijsje in het midden van een bord en schep er royaal saus over.
  • Geniet van deze heerlijke bierworstjes als smaakvolle hapjes!

Recept afdrukken
No ratings yet

Canneloni met kip en Gandaham, rauwe eendenlever

Recept categorieën: Eend, Kip, Pasta, Tussengerecht
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Pastadeeg:

Vulling:

Garnering:

Instructies

Pastadeeg:

  • Meng grano duro, eidooier, olijfolie, zout en peper samen in een kom met een vlinderhaak.
  • Voeg indien nodig water toe tot een soepel en droog deeg ontstaat.
  • Verpak in plasticfolie en laat een uur rusten.

Vulling:

  • Snipper de sjalotten en snijd de witlof in stukken van 1/2 cm.
  • Fruit de sjalotten in boter, voeg de witlof toe en bak op hoog vuur gedurende 2 minuten.
  • Voeg suiker en citroensap toe, breng op smaak.
  • Laat uitlekken en afkoelen op een zeef.

Saus:

  • Breng de gevogeltefond aan de kook en reduceer tot 3 dl.
  • Breng de room met de boter aan de kook en voeg toe aan de gereduceerde gevogeltefond.
  • Voeg de in stukjes gesneden eendenlever toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Garnering:

  • Snijd de eendenlever in 16 plakken en zet koud weg.
  • Snijd 16 plakjes truffel.

Dresseren:

  • Rol het pastadeeg dun uit en snijd er 16 lappen van 10 x 12 cm uit.
  • Kook de vellen in ruim kokend water met zout gedurende 6 minuten.
  • Spoel ze koud en droog ze op keukenpapier.
  • Leg op elk vel een plak Gandaham en schep hierop een lepel witlof.
  • Rol op tot canneloni's.
  • Leg de canneloni's op een beboterde ovenplaat en bestrooi met geraspte kaas.
  • Verwarm in een oven van 180 graden tot de kaas is gesmolten.
  • Verwarm de saus.
  • Schep een lepel saus op de borden en leg hierin de canneloni's.
  • Dresseer op de canneloni's een krul eendenlever bestrooid met zeezout.
  • Garneer met plakjes truffel en kervel.
  • Geniet van dit verrukkelijke tussengerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Brownie met Kruidenmousse en Karamelsaus

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins, Nagerecht
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Brandy Snaps:

Brownie:

Mousse:

Karamelsaus:

Instructies

Brownies:

  • Smelt de couverture au bain-marie.
  • Klop eieren en suiker samen tot een glad mengsel.
  • Meng het eiermengsel met de gesmolten couverture.
  • Spatel de bloem erdoor.
  • Hak de hazelnoten en spatel ze erdoor.
  • Giet het mengsel in siliconen vormen.
  • Bak in een oven van 160 graden gedurende 20 minuten.
  • Laat afkoelen.

Brandy Snaps:

  • Doe suiker, glucose en boter samen in een pan, smelt en roer goed door.
  • Voeg bloem toe en roer.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Rol het in plastic tot een worst en bevries het.
  • Snijd plakjes van 2 mm met een snijmachine.
  • Bak in een oven van 180 graden goudbruin.
  • Vorm ze als ze uit de oven komen en laat afkoelen.

Mousse:

  • Verhit melk met kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, speculaaskruiden en steranijs in een pan.
  • Voeg suiker toe en breng aan de kook.
  • Haal van het vuur en laat 20 minuten onder deksel trekken.
  • Passeer de melk.
  • Week gelatine in koud water en los op in de melk, laat hangend worden in ijswater.
  • Klop de room op en spatel deze door de hangende massa.
  • Klop eiwit op tot volledig volume en voeg dan langzaam de suiker toe.
  • Klop nog 5 minuten door en spatel door de massa.
  • Zet in de koelkast.

Karamelsaus:

  • Laat de suiker karameliseren zonder te roeren op laag vuur.
  • Blus af met melk en laat suiker in de melk oplossen.
  • Voeg room toe en breng aan de kook.
  • Roer boter door de kokende massa en laat afkoelen.

Dresseren:

  • Zet de brownies op borden.
  • Schep een quenelle mousse langs de brownies.
  • Leg twee brandy snaps langs de brownies.
  • Druppel de karamelsaus eromheen.
  • Bestuif met poedersuiker.
  • Geniet van dit heerlijke nagerecht met brownie, kruidenmousse en karamelsaus!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevogeltelever Boudin met Appel en Appelkaneelsaus

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kip
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de Boudin:

Voor de Garnituur:

Instructies

Voor de Boudin:

  • Snipper de sjalotten en smelt de boter in een pan.
  • Bak de sjalotten, kippenlevers, laurier en tijm gedurende 3 minuten.
  • Blus af met cognac en madeira, verwijder laurier en tijm, en laat afkoelen.
  • Voeg de eendenlever toe aan de afgekoelde kippenlevers, pureer in een magimix.
  • Koel de massa op ijswater, roer de room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de darm met de levermoes, knoop er 16 worstjes van en laat deze garen in de Rohner op 60 graden gedurende 30 minuten.
  • Koel af in ijswater.

Voor de Saus:

  • Snipper het sjalotje en voeg dit samen met appelstroop en kaneelstokje toe aan het appelsap.
  • Reduceer tot de helft, voeg kalfsfond toe, breng aan de kook en reduceer nog 5 minuten.
  • Passeer de saus en breng op smaak met zout, peper en calvados.

Voor de Garnituur:

  • Karameliseer de suiker licht, blus af met azijn en appelsap, laat oplossen.
  • Voeg de appelblokjes toe aan de suikeroplossing en kook tot zacht.
  • Breng op smaak met zout en laat afkoelen.
  • Verwarm de appelcompote.
  • Sauteer de worstjes rondom bruin, plaats ze in een oven van 140 graden gedurende 5 minuten.
  • Laat de appelschil uitlekken en frituur ze op 170 graden krokant.

Serveren:

  • Schep een lepel compote in een diep bord.
  • Snijd de worstjes schuin door en dresseer op de compote.
  • Schep de saus eromheen en garneer met de krokante appelschillen.

Notities

Geniet van deze smaakvolle Gevogeltelever Boudin met Appel en Appelkaneelsaus!

Recept afdrukken
No ratings yet

Bombe van Kreeftenlasagne

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Vulling:

Saus:

Garnering:

Instructies

Pastadeeg:

  • Meng grano duro met eidooier en zout.
  • Voeg geleidelijk olijfolie en water toe tot een homogeen deeg ontstaat.
  • Verpak in plasticfolie en laat minstens een uur rusten.

Vulling:

  • Kook de kreeften kort en laat ze afkoelen in het kookvocht.
  • Bereid de tomaten en blancheer de spinazie en zeekraal.
  • Laat goed uitlekken.

Saus:

  • Fruit sjalot in boter, voeg bloem toe en maak een roux.
  • Giet witte wijn en een deel van de kreeftenfond erbij, roer glad.
  • Voeg de rest van de kreeftenfond toe en laat zachtjes koken.
  • Voeg room en cognac toe, breng op smaak.

Vinaigrette:

  • Meng azijn met kreeftenfond, zout, en peper.
  • Voeg olijfolie toe tot een emulsie ontstaat.
  • Breng op smaak met balsamico en basilicum.

Lasagne:

  • Rol het pastadeeg uit en steek 18 cirkels uit.
  • Kook ze 6 minuten, spoel koud en laat drogen.
  • Snijd de grote cirkels in tot de helft en leg ze in de bombevormen.
  • Vul met kreeft, saus, spinazie, tomaat, saus, kreeft, saus, zeekraal, saus en dek af met pastadeeg.
  • Zet in de koeling om op te stijven.
  • Bestrijk met water, rol door kaas en zet op een bakplaat.

Afwerking:

  • Bak de lasagnebombes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Verwarm het kreeftenvlees in visfond.

Dresseren:

  • Snijd de bombes doormidden en zet ze op de borden.
  • Schep het kreeftenvlees ervoor en voeg vinaigrette toe.
  • Garneer met gefrituurde basilicum.

Notities

Een luxueus hoofdgerecht met de smaak van kreeft, spinazie en tomaat, omhuld door zalig pastadeeg en verrijkt met een heerlijke saus en vinaigrette.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte Zalm- en Palingbombe met Pittige Mierikswortelsaus

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Porties: 4
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Bonbons:

Garnering:

Instructies

Bonbons:

  • Bekleed de flexipan vormen met plakjes gerookte zalm en zet ze koud.

Vulling:

  • Snijd de gerookte paling in stukjes en pureer deze in een keukenmachine met de mascarpone.
  • Klop de room lobbig en spatel deze door de paling-mascarpone massa.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap en roer er fijngehakte bieslook door.
  • Vul de halve bollen van de flexipan met het mengsel en dek ze af met plakjes gerookte zalm.
  • Zet ze koud.

Saus:

  • Klop de room bijna stijf en roer er de mierikswortel door.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer door.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.

Garnering:

  • Pluk en was de frisée en zet deze op ijswater.

Dresseren:

  • Leg in het midden van de borden een zalm- en palingbombe.
  • Plaats op de bombe een toefje frisée met daarin enkele blaadjes pousse de blette.
  • Druppel de mierikswortelsaus eromheen.

Notities

Een verfijnd voorgerecht met de unieke smaken van gerookte paling en zalm, gecombineerd met een romige vulling en een pittige mierikswortelsaus. Perfect om je culinaire avontuur mee te beginnen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay vormt een harmonieus geheel met de rijke smaken van dit voorgerecht.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.2mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte Zalm- en Palingbombe met Pittige Mierikswortelsaus

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Porties: 4
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Bonbons:

Garnering:

Instructies

Bonbons:

  • Bekleed de flexipan vormen met plakjes gerookte zalm en zet ze koud.

Vulling:

  • Snijd de gerookte paling in stukjes en pureer deze in een keukenmachine met de mascarpone.
  • Klop de room lobbig en spatel deze door de paling-mascarpone massa.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap en roer er fijngehakte bieslook door.
  • Vul de halve bollen van de flexipan met het mengsel en dek ze af met plakjes gerookte zalm.
  • Zet ze koud.

Saus:

  • Klop de room bijna stijf en roer er de mierikswortel door.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer door.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.

Garnering:

  • Pluk en was de frisée en zet deze op ijswater.

Dresseren:

  • Leg in het midden van de borden een zalm- en palingbombe.
  • Plaats op de bombe een toefje frisée met daarin enkele blaadjes pousse de blette.
  • Druppel de mierikswortelsaus eromheen.

Notities

Een verfijnd voorgerecht met de unieke smaken van gerookte paling en zalm, gecombineerd met een romige vulling en een pittige mierikswortelsaus. Perfect om je culinaire avontuur mee te beginnen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay vormt een harmonieus geheel met de rijke smaken van dit voorgerecht.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.2mg | Sugar: 1g