Witte chocoladetaart
ingrediënten
Biscuit:
- 6 eieren
- 150 g suiker
- 150 g bloem
- zachte boter
Ganache:
- 120 ml room
- 350 g witte chocolade
- honing
Vulling:
- 250 ml slagroom
- 125 g witte chocolade
- 1 eetlepel poedersuiker
- appelsien
Bereidingswijze
Biscuit:
- Doe de eieren en de suiker in een mengkom en meng tot opgeklopte massa.
- Doe dan al roerend de bloem erbij, voorzichtig zodat de lucht er niet uitgeklopt wordt.
- Giet het mengsel in een bakvorm, strijk mooi egaal en zet in voorverwarmde oven van 180°C voor 25-30 min.
Ganache:
- Voeg een scheut honing aan de room toe en laat opkoken.
- Voeg de stukjes witte chocolade toe en roer tot een gladde massa.
Vulling:
- Was de appelsien, snijd doormidden, verwijder het harde stuk in het midden en hak een helft in stukjes, voeg een lepel bloemsuiker toe en mix.
- Haal de biscuit uit de oven, klop los van de bakvorm en kantel de biscuit op een grill om af te koelen.
- Klop koude room op met de suiker en laat de witte chocolade op een laag wattage smelten in de microgolfoven.
- Meng de room in twee keer bij de gesmolten chocolade.
- Snijd de biscuit doormidden met een zaagmes.
- Verdeel het mengsel van de appelsien en het bloemsuiker over de twee helften.
- Smeer de chocomousse ertussen, verdeel tot op de randjes, voeg de twee helften samen en werk de randjes af.
- Bestrijk de biscuit met een dun laagje ganache en laat dit een half uurtje opstijven in de koelkast.
- Daarna kun je de biscuit volledig met de ganache overgieten: eerst langs de zijkanten en de rest over het midden, strijk zacht glad.
- Snijd de andere helft van de appelsien in zo fijn mogelijke plakjes en gebruik die om de taart te versieren.
- Laat opstijven in de koelkast.