Recept afdrukken
No ratings yet

Pureetorentje met geitenkaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paddenstoelen schoonvegen en in stukken snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Appel wassen en met appelboor klokhuis verwijderen.
  • Appel in 8 plakken snijden.
  • Rodekool in pan verwarmen.
  • Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron verhitten.
  • Geitenkaas in 4 plakken snijden.
  • Grill op hoogste stand voorverwarmen.
  • In braadpan 3 eetlepels boter verhitten.
  • Ui en knoflook 1 minuut bakken.
  • Paddenstoelen toevoegen en 6 minuten bakken.
  • In koekenpan rest boter verhitten, appel 2 minuten bakken.
  • Op bord appelplak leggen, schep puree erop, appelplak, nog een schep puree en afdekken met geitenkaas.
  • Bord met torentje 2 minuten onder hete grill plaatsen.
  • Paddenstoelen melange met zout en peper op smaak brengen en naast torentje scheppen.

Tips / Opmerkingen

Met rode kool serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pureetorentje met geitenkaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paddenstoelen schoonvegen en in stukken snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Appel wassen en met appelboor klokhuis verwijderen.
  • Appel in 8 plakken snijden.
  • Rodekool in pan verwarmen.
  • Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron verhitten.
  • Geitenkaas in 4 plakken snijden.
  • Grill op hoogste stand voorverwarmen.
  • In braadpan 3 eetlepels boter verhitten.
  • Ui en knoflook 1 minuut bakken.
  • Paddenstoelen toevoegen en 6 minuten bakken.
  • In koekenpan rest boter verhitten, appel 2 minuten bakken.
  • Op bord appelplak leggen, schep puree erop, appelplak, nog een schep puree en afdekken met geitenkaas.
  • Bord met torentje 2 minuten onder hete grill plaatsen.
  • Paddenstoelen melange met zout en peper op smaak brengen en naast torentje scheppen.

Tips / Opmerkingen

Met rode kool serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde ribeye met shiitake boter

Allerhande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit de sjalotjes 2 minuten in 1 eetlepel olie.
  • Voeg de shiitakes toe en bak nog 5 minuten.
  • Roer de shiitakes met de peterselie door de boter.
  • Voeg peper en zout toe.
  • Bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout.
  • Verhit de grillpan, bestrijk het vlees met de rest van de olie en schroei het in 1minuut op hoog vuur dicht.
  • Draai het vlees een kwart slag en gril nog 1minuut zodat het een mooi ruitjespatroon krijgt.
  • Draai het vlees om en gril nog 1-2 minuten.
  • Verdeel het vlees over 4 borden.
  • Laat op ieder stuk vlees 1 eetlepel shiitakeboter smelten.
  • Serveer direct. Lekker met gebakken spinazie en zelfgemaakte frites.

Tips / Opmerkingen

U kunt de ribeye ook vervangen door entrecôte.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebraden ananas met vloeibaar chocoladecakeje

Allerhande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Een vanillestokje opensnijden, merg eruit schrapen en door helft van suiker roeren.
  • Onder- en bovenkant van ananas snijden.
  • Ananas rechtop op snijplank zetten, van bovenaf schil in repen eraf snijden en bruine pitjes
  • wegsnijden.
  • Overige 2 vanillestokjes in de lengte halveren.
  • Met satéstokje in ananas 4 diepe inkepingen maken en telkens half vanillestokje hierin steken.
  • Kruidnagels evenredig verdeeld in ananas prikken.
  • Oven voorverwarmen op 160 °C.
  • In pan ananas in 50 g boter aanbraden en uit pan nemen.
  • Honing en 50 g suiker door bakboter roeren en laten oplossen.
  • Room door honingmengsel roeren.
  • Ananas met honingmengsel in ovenschaal leggen en in midden van oven 1 uur braden, elk kwartier kwartslag draaien.
  • Ovenschaal uit oven nemen, azijn toevoegen en ananas laten afkoelen.
  • Ananas met braadvocht in afgesloten plastic zak minimaal 24 uur in koelkast laten liggen, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
  • In grote pan laag water aan de kook brengen.
  • Chocolade boven kleinere pan verbrokkelen en 100 g boter in klontjes toevoegen.
  • In kom eieren met 50 g suiker loskloppen.
  • Rest van suiker over espressokopjes verdelen en binnenkant van kopjes ermee bedekken.
  • Vuur laag draaien en kleine pan in pan met kokend water hangen.
  • Chocolade al roerend laten smelten.
  • Pannetje van vuur nemen en eimengsel erdoor roeren.
  • Bloem er voorzichtig door spatelen.
  • Chocoladebeslag over kopjes verdelen en koel zetten.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Ananas opnieuw in saus verwarmen.
  • Ananas uit saus nemen, in vieren snijden en harde kern verwijderen.
  • Rest van (koude!) boter in blokjes snijden, ineens aan warme saus toevoegen en met garde snel door saus kloppen, tot saus licht bindt.
  • Saus warm houden.
  • Kopjes met chocoladebeslag op rooster in midden van oven schuiven en ca. 10 minuten bakken zodat buitenkant gestold, maar binnenkant nog vloeibaar is.
  • Chocoladecakejes uit oven nemen en minimaal 2 minuten laten rusten.
  • Voorzichtig op buitenkant van cakeje kloppen of deze stevig genoeg aanvoelt.
  • Zo niet, nog even laten staan.
  • Niet in cakejes prikken!
  • Op elke kopje bord leggen, omkeren en 30 seconden laten rusten.
  • Kopjes van cakejes af tillen.
  • Ananas met saus ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met vanilleroomijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroen Pannenkoekjes

Allerhande 2006
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Pannenkoeken
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzing op de verpakking met de eieren en melk.
  • Roer er het sap en de geraspte schil van een halve citroen doorheen.
  • Smelt de roomboter (in de magnetron), kwast er een kleine antiaanbakpan mee in en zet die op middelhoog vuur.
  • Gebruik telkens een halve soeplepel beslag om 1 pannenkoekje te bakken.
  • Om de baktijd te verkorten, kun je twee pannen tegelijk gebruiken.

Tips / Opmerkingen

Lekker met vanillesuiker!
Maal in de keukenmachine 2 vanillestokjes fijn met 1 kg kristalsuiker en bewaar dit in een afgesloten pot. Zo heb je een flinke reservevoorraad.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolade koekjes Allerhande

Allerhande 2005
Recept categorieën: Chocolade, Koek
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een kom en meng er de kristalsuiker en vanillesuiker door.
  • Snijd de boter in blokjes en leg ze in de kom.
  • Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn.
  • Voeg de dooier toe en kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een deegbal en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast.
  • Chocolade heel fijn hakken en door deeg kneden.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakplaat met bakpapier bekleden.
  • Van deeg balletjes zo groot als walnoot vormen en deze op 5 cm afstand van elkaar op bakplaat leggen.
  • Balletjes iets platter drukken en koekjes in midden van oven in ca. 15 minuten gaarbakken.
  • Bakpapier van warme bakplaat tillen (anders gaat het bakproces door) en koekjes minstens 30 minuten laten afkoelen.
  • Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
  • In kom egale crème roeren van zachte boter, poedersuiker en cacaopoeder.
  • Helft van koekjes met laagje chocoladecrème besmeren en er telkens tweede koekje tegenaan plakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenuitsmijter

Allerhande 2004
Recept categorieën: Brunch, Ei, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan met antiaanbaklaag helft van boter verhitten.
  • Ham in 1-2 minuten krokant bakken.
  • Eieren boven pan breken en in bakvet laten glijden.
  • Pan beetje ronddraaien zodat eiwit uitvloeit, met mespunt dooiers stukprikken.
  • Eieren 3-4 minuten bakken tot eiwit vrijwel gestold is en onderzijde van ei lichtbruin kleurt.
  • Vuur laag draaien.
  • Plakjes kaas over ei verdelen en kaas, met deksel op pan, laten smelten.
  • Intussen sneetjes brood in broodrooster lichtbruin roosteren.
  • Brood laten afkoelen en met rest van boter besmeren.
  • Sneetjes naast elkaar op bord leggen en tomaat erover verdelen.
  • Uitsmijter op tomaat leggen en bestrooien met peper en peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Walnoot pruimenkoeken

Allerhande 2002
Recept categorieën: Koek, Nagerecht, Noten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 ºC.
  • Walnoten grof hakken, pruimen in kleine stukjes snijden.
  • In kom boter en basterdsuiker met mixer romig kloppen.
  • Ei en vanillesuiker erdoor kloppen.
  • Bloem, bakpoeder en zout door beslag mengen.
  • Walnoten en pruimen erdoor spatelen en deeg ca. 15 minuten in koelkast laten opstijven.
  • Deeg in 8 porties verdelen en er met bloem bestoven handen ballen van draaien.
  • Deegballen op flinke afstand van elkaar op 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten leggen (de koeken worden 3-4 cm groter tijdens het bakken).
  • Deeg met handpalm platdrukken tot cirkels van ca. 8 cm.
  • Koeken in ca. 15 minuten lichtbruin bakken.
  • Bakplaat uit oven nemen, koeken enkele minuten laten afkoelen en opstijven.
  • Koeken dan voorzichtig met paletmes op rooster leggen en verder laten afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Met het koekdeeg als basis valt volop te variëren met de vulling.
Vervang de pruimen bijvoorbeeld door gewelde abrikozen en combineer die met gehakte pistachenootjes of amandelschaafsel.
Ook lekker: gehakte pecannoten met blanke rozijnen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Warme chocolade cakejes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Cake, Chocolade, Nagerecht
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Chocolade boven steelpan in stukjes breken.
  • Boter toevoegen.
  • Steelpan in pan met water hangen (au bain-marie) en water tegen de kook aan houden.
  • Chocolade in ca. 5 minuten laten smelten, af en toe roeren.
  • Intussen vormpjes invetten met boter en bestuiven met bloem.
  • Overtollig bloem eruit schudden.
  • Met mixer eieren, eierdooiers en suiker in ca. 2 minuten tot romige, lichtgele massa kloppen. Chocolademengsel bij eiermassa gieten en bestrooien met 1 eetlepel bloem.
  • Geheel luchtig door elkaar spatelen.
  • Chocoladebeslag over vormpjes verdelen.
  • Cakejes in midden van oven 10-12 minuten bakken (de binnenkant blijft zacht).
  • Op elk vormpje bord leggen, omkeren en ca. 30 seconden laten rusten.
  • Vormpjes voorzichtig van cakejes af tillen.
  • Cacaopoeder rond cakejes strooien.
  • Direct opdienen,bijvoorbeeld met lobbig geklopte (ongezoete) slagroom of een bolletje notenijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier enparmezaanse kaas erop strooien.
  • Bloem erboven zeven. In midden van oven kaaskletskoppen in ca. 4-5 min. goudbruin bakken. Laten afkoelen.
  • Oven laten afkoelen tot 125 °C of gasovenstand 2.
  • Sliptongen één voor één plat op plank leggen en vis aan twee kanten tot op middengraat
  • van graatjes lossnijden (fileren).
  • Tongen keren en ook aan andere kant vis van graatjes snijden.
  • Tongen verticaal vasthouden, vis valt nu van graatjes (blijft aan middengraat vastzitten).
  • Kleine graatjes aan beide kanten weg knippen.
  • Vissen weer plat neer leggen en bestrooien met zout en peper.
  • In lage ovenschaal helft van olijfolie schenken.
  • Tongen er naast elkaar in leggen.
  • Rest van olie erover schenken, tongen moeten ongeveer half onder olijfolie liggen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Witlof schoonmaken, kern verwijderen.
  • 2 struikjes in stukjes snijden.
  • Ham en kaas in stukjes snijden.
  • In pan 2 dl water met bouillontablet verwarmen en bouillontablet al roerend oplossen.
  • Witlof, ham, kaas en snufje nootmuskaat toevoegen.
  • Bouillon afgedekt ca. 25 min. zachtjes laten trekken.
  • Intussen schaal met tongen in oven schuiven en tong in ca. 25 min. net aan gaar laten worden, halverwege tongen keren.
  • Witlofbouillon boven andere pan zeven en vocht tot helft laten inkoken.
  • Vier diepe borden voorverwarmen.
  • Basilicum en bieslook heel fijn hakken.
  • In kommetje kruiden en crème fraîche door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Steeltjes van spinazieblaadjes breken en blaadjes door crème fraîchemengsel halen.
  • Laatste struikje witlof in reepjes snijden en reepjes door crème fraîchemengsel scheppen.
  • Boter in klontjes snijden en aan witlofjus toevoegen.
  • Met staafmixer tot een lichtgebonden jus mixen.
  • Jus in borden scheppen.
  • Tongen uit olie nemen en licht droogdeppen, tongen in jus leggen.
  • Witlofreepjes en spinazieblaadjes erop leggen.
  • Kaaskletskoppen in stukken breken en op tong leggen.

Tips / Opmerkingen

Warm eventueel op het laatst nog even 100 g Hollandse garnalen mee in de jus.