Roomboter borstplaat

Ambachtelijke Roomboter Borstplaatjes

Porties: 20 kleine vormpjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram basterdsuiker
  • 150 ml slagroom
  • 40 gram roomboter
  • Extra boter om in te vetten
  • Smaakextract en eventueel kleurstof

Instructies

  • Vet de vormpjes in met roomboter en leg ze op bakpapier op een warmtebestendige ondergrond.
  • Doe de suiker in een ruime steelpan met dikke bodem en roer er het smaakextract en eventueel kleurstof door.
  • Voeg de room toe en breng op een laag vuur aan de kook.
  • Laat dit ongeveer 10 minuten doorkoken en blijf roeren met een houten lepel om het vocht te laten verdampen.
  • Kook net zolang totdat een druppel die van de lepel valt een draad vormt.
  • Haal de pan van het vuur en roer de roomboter erdoorheen.
  • Blijf roeren totdat de stroop troebel kleurt.
  • Vul de vormpjes met het mengsel en laat ongeveer 15 minuten opstijven.
  • Controleer of de bovenkant hard is en verwijder indien nodig het bakpapier aan de onderkant.
  • Zet de vormpjes op hun kant, zodat ook de onderkant goed kan uitharden.
  • Als de borstplaatjes hard zijn, haal ze dan uit de vormpjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

In een gesloten trommel is de borstplaat wekenlang houdbaar. Leg een velletje bakpapier tussen de laagjes om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Snoepgoed
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Sinterklaas