Recept afdrukken
No ratings yet

Bietenrisotto

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 -6 personen
Auteur: Christine Brekelmans

Bereidingswijze

  • Bereiding
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Breng bietensap aan de kook
  • Pel en snipper de ui
  • Beetje olie in de hapjespan en fruit de fijngesneden ui.
  • Schil en snij de bietjes in blokjes
  • Doe de risotto en bietjes bij de ui.
  • Voeg een beetje bietensap toe en laat de rijst gaar worden
  • Voeg zo nodig weer een scheutje bietensap toe, net zo lang tot de rijst gaar is.
  • Snijd de geitenkaas in plakken
  • Pak een met bakpapier beklede bakplaat en leg de pitten en fijn gestampte noten op de plaat.
  • Besprenkel nu met de honing
  • Beetje zout en vers gemalen peper erop en dan voeg je daar bovenop de kaasplakken.
  • Ongeveer 10 min bakken, even in de gaten houden.
  • Breng de risotto op smaak met de azijn en strooi er wat zout en peper over.
  • Voeg de kaas toe aan de risotto en even erdoor roeren.
  • Hak de rucola een beetje fijn en voeg toe aan de risotto
  • Serveer in diepe borden en doe er nog wat rucola en Parmezaanse kaas overheen
  • Leg de plakken kaas met noten en pitten er boven op.
  • Een feestelijk bord om te zien!
  • Smakelijk!

Tips / Opmerkingen

Recept van 24 kitchen, wel heel erg aangepast!

Recept afdrukken
No ratings yet

De Drie Musketiers

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd alle ingrediënten grof of fijn, omdat de soep later zal worden gemixt.
  • Stoof alles aan met een beetje boter en voeg regelmatig bouillon toe.
  • Als de groenten gaar zijn en de bouillon volledig is toegevoegd, mix dan de soep.
  • Serveer de soep zeer warm en werk deze af met fijngehakte rucola en kerstomaatjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met sinaasappel en feta

Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boen 1 sinaasappel schoon en rasp met een fijne rasp 1 eetlepel van de schil dun (alleen het oranje) af.
  • Pers de vrucht uit.
  • Pel de 2 andere sinaasappels en snijd ze in halve plakjes.
  • Meng spinazie, rucola en munt en verdeel dit over een platte schaal.
  • Schik de halve sinaasappelplakjes erover en bestrooi de salade met de fetablokjes.
  • Roer een dressing van mayonaise, yoghurt, honing, sinaasappelsap en rasp en breng op smaak met zout, peper en een snufje kaneel en paprikapoeder.
  • Besprenkel de salade met de dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghettini met asperges en rucola

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng een grote pan water op een matig vuur aan de kook.
  • Voeg 1 eetlepel van de olie en een snufje zout toe en blancheer de asperges 3-4 minuten.
  • Haal de asperges met een schuimspaan uit het water en houd ze even onder koud stromend water.
  • Laat ze uitlekken en doe ze in een kom.
  • Breng het water weer aan de kook.
  • Voeg de spaghettini toe en kook de pasta al dente.
  • Laat hem uitlekken en doe het weer in de pan.
  • Voeg intussen de rucola, de verse peper, de citroenschil, de knoflook en 70 g Parmezaanse kaas aan de asperges toe.
  • En meng alles goed door elkaar.
  • Doe dit dan bij de pasta en sprenkel het citroensap en de rest van de olie erover.
  • En bestrooi dit met wat zout en verse zwart gemalen peper.
  • Roer nu goed, zodat het mengsel gelijkmatig wordt verdeeld over de pasta.
  • Verdeel nu de pasta over 4 borden en bestrooi de rest van de Parmezaanse kaas erover en serveer het direct.

Tips / Opmerkingen

U kunt ook een andere pasta nemen zoals tagliatelle, macaroni of fusilli.

Recept afdrukken
No ratings yet

Terrine van Gerookte Zalm en Kreeft Bavarois

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm, Zeevruchten

ingrediënten

Voor de Garnituur:

Bereidingswijze

  • Snijd de gerookte zalm in dunne plakjes en bewaar in de koeling.
  • Haal het kreeftenvlees uit de schalen en hak de bieslook fijn.

Bavarois:

  • Week de gelatine in koud water, breng de helft van de kreeftenfond aan de kook, los de gelatine erin op en laat afkoelen.
  • Klop de room lobbig en spatel dit door de gelatine.
  • Voeg het kreeftenvlees en bieslook toe, breng op smaak met zout, peper, Worcestershiresaus en een scheutje cognac.

Garnituur:

  • Pluk de pousse de blette, rucola en frisée sla en bewaar in ijswater.

Dressing:

  • Roer mosterd, zout en peper door het kreeftenfond.
  • Voeg al roerende de oliën toe.
  • Hak de citroenmelisse fijn en roer door de dressing.
  • Breng op smaak met zout, peper, Worcestershiresaus en cognac.

Terrine:

  • Bekleed een terrine vorm met plastic folie en leg de gerookte zalm op de bodem.
  • Schep hier de kreeft bavarois op en leg nog een laagje gerookte zalm bovenop.
  • Sluit de terrine met de overhangende folie en laat opstijven in de koeling.

Serveren:

  • Snijd de terrine in plakken, leg ze op borden, schep een lepel dressing erlangs en garneer met citroenmelisse.

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse salade van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Goed doorelkaar hosselenden smullen maar.

Tips / Opmerkingen

Samen met gebakken aardappels en 1 tartaar pp een goede maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous salade van Cucina Christina

een heerlijke salade bij warm weer.
Recept categorieën: Pasta, Rijst, Salade

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles goed mengen en 2 uur in de koeling zetten
  • Pak een platte schaal en leg er de rucola op.
  • Leg de goed gemengde couscous erop
  • Pak een glas witte wijn voor jezelf en ga lekker eten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse salade

Recept categorieën: Vis

ingrediënten

Salade:

Bereidingswijze

  • Vis bakken, frites afbakken en samen opdienen

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta insalata van cucina Maria

Recept categorieën: Pasta, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de pasta aan de kook, al dente (beetgaar)
  • Maak een sausje van de olijfolie, knoflook en azijn
  • Pasta afgieten en het oliemengsel erdoor heen doen
  • Laat een beetje afkoelen en roer dan alle ingrediënten erdoor.
  • Op smaak brengen met een beetje zout en peper!

Recept afdrukken
No ratings yet

Plaattaart met brie appel, courgette en walnoten

Dit recept is van foodinista
Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Kaas, Noten
porties: 3

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bekleed het bladerdeeg met courgette, beetje zout en soja kruiden voor oven groente
  • Leg de appelsschijfjes met walnoten erop
  • Nu de plakjes spek en als laatste
  • Als laatste de plakjes brie
  • Nu 20 min in de oven.
  • Afmaken met een beetje rucola!

Tips / Opmerkingen

Ik heb dit als lunch gemaakt.