Farfalle met gerookte zalmsaus en broccoli
Allerhande 2004
porties: 4 personen
ingrediënten
- 300 g broccoliroosjes panklare
- 400 g farfalle
- 2 rode uien gesnipperd
- 5 eetlepels olijfolie
- 200 ml crème fraîche
- 400 gr gerookte zalmsnippers
- 150 gr rucola
- ½ eetlepel citroensap
Bereidingswijze
- In pastapan ruim water met zout aan de kook brengen.
- Broccoliroosjes hierin 2 minuten koken, met schuimspaan in vergiet scheppen en onder koud water afspoelen om garingsproces te stoppen.
- Pasta in zelfde pan in 10-12 minuten beetgaar koken.
- In hapjespan ui in 2 eetlepels olie 3 minuten zachtjes bakken.
- Crème fraîche en 2 eetlepels water erdoor roeren.
- Zalmsnippers en broccoliroosjes toevoegen en saus nog 5 minuten zachtjes verwarmen.
- Op smaak brengen met zout en veel grof gemalen peper.
- In schaal rucola omscheppen met 1 eetlepel olie, citroensap en mespunt zout.
- Pasta afgieten, 2 eetlepels olie en wat zout en peper erdoor roeren.
- Pasta over vier warme borden verdelen, saus erop scheppen en serveren met rucola.