Bietenrisotto
porties: 4 -6 personen
Equipment
ingrediënten
- Wij waren bij vrienden en kregen dit gerecht op tafel. Wat hebben wij zitten smullen.
- Op deze foto moet de rijst nog garen samen met de bietjes!
- Ingrediënten
- 750 ml bietensap
- 2 uien
- 1 el roze peperbes wij hebben dit niet gebruikt, moeilijk verkrijgbaar,
- Olijfolie om in te bakken
- 400 gram risotto
- 4 rode bieten middelmaat, in blokjes gesneden
- 50 gr zonnebloempitten
- 50 gr cashewnoten gemalen
- 1,5 el honing
- 75 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el frambozen azijn
- 75 gr rucola
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden
- Breng bietensap aan de kook
- Pel en snipper de ui
- Beetje olie in de hapjespan en fruit de fijngesneden ui.
- Schil en snij de bietjes in blokjes
- Doe de risotto en bietjes bij de ui.
- Voeg een beetje bietensap toe en laat de rijst gaar worden
- Voeg zo nodig weer een scheutje bietensap toe, net zo lang tot de rijst gaar is.
- Snijd de geitenkaas in plakken
- Pak een met bakpapier beklede bakplaat en leg de pitten en fijn gestampte noten op de plaat.
- Besprenkel nu met de honing
- Beetje zout en vers gemalen peper erop en dan voeg je daar bovenop de kaasplakken.
- Ongeveer 10 min bakken, even in de gaten houden.
- Breng de risotto op smaak met de azijn en strooi er wat zout en peper over.
- Voeg de kaas toe aan de risotto en even erdoor roeren.
- Hak de rucola een beetje fijn en voeg toe aan de risotto
- Serveer in diepe borden en doe er nog wat rucola en Parmezaanse kaas overheen
- Leg de plakken kaas met noten en pitten er boven op.
- Een feestelijk bord om te zien!
- Smakelijk!
Tips / Opmerkingen
Recept van 24 kitchen, wel heel erg aangepast!