Romige Rucolapesto

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 75 g rucola
  • 15 g verse basilicum
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • 2 eetlepels geraspte pittige kaas bijv. grana padano of pecorino
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • ½ eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin in ongeveer 1 minuut.
  • Laat ze afkoelen op een schotel.
  • Scheur de rucola en basilicum in stukken boven de mengkom van de keukenmachine.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Laat de keukenmachine kort op een langzame snelheid draaien (pulserend) totdat de massa grof gehakt is.
  • Voeg de geroosterde pijnboompitten, kaas en olijfolie toe en maal het geheel nog kort totdat het een smeuïge massa is.
  • Schep de rucolapesto in een kom en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Laat de smaken minstens 15 minuten, bij voorkeur langer, intrekken.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Bewaar de rucolapesto afgedekt in de koelkast (niet langer dan 3 dagen), maar laat het voor gebruik op kamertemperatuur komen.
  • Je kunt de pesto ook invriezen (niet langer dan 1 maand bewaren).
  • Voeg de pesto pas op het laatste moment toe aan warme gerechten.

Wijnadvies:

Deze Romige Rucolapesto past goed bij een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 219 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 2 g | Vet: 23 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 0.2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij / Vegetarisch