Gebraden Rundervinken met Hutspot van Voorgesneden Groenten
Ingrediënten
- 50 g boter
- 4 rundervinken
- 1000 g hutspotgroenten voorgesneden, bijvoorbeeld ui/wortel
- 2 zakjes aardappelpuree à la minute pak à 3 zakjes
- 3 eetlepels scherpe mosterd
Instructies
- Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de rundervinken rondom bruin.
- Verlaag het vuur en laat het vlees in ongeveer 20 minuten gaar worden, keer ze regelmatig om.
- In een hapjespan fruit je de ui in de rest van de boter gedurende 2 minuten.
- Voeg de wortel toe en bak deze 3 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper, voeg een scheutje water toe en laat de groenten met het deksel op de pan in 15 minuten gaarstoven.
- Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer de mosterd erdoor.
- Verdeel de gestoofde groenten over vier borden.
- Serveer de aardappelpuree en rundervinken ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g