Gebraden Rundervinken met Hutspot van Voorgesneden Groenten

Gebraden Rundervinken met Hutspot van Voorgesneden Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 4 rundervinken
  • 1000 g hutspotgroenten voorgesneden, bijvoorbeeld ui/wortel
  • 2 zakjes aardappelpuree à la minute pak à 3 zakjes
  • 3 eetlepels scherpe mosterd

Instructies

  • Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de rundervinken rondom bruin.
  • Verlaag het vuur en laat het vlees in ongeveer 20 minuten gaar worden, keer ze regelmatig om.
  • In een hapjespan fruit je de ui in de rest van de boter gedurende 2 minuten.
  • Voeg de wortel toe en bak deze 3 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper, voeg een scheutje water toe en laat de groenten met het deksel op de pan in 15 minuten gaarstoven.
  • Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer de mosterd erdoor.
  • Verdeel de gestoofde groenten over vier borden.
  • Serveer de aardappelpuree en rundervinken ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij