Scampi’s in kokosnootsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 blik kokosnootmelk van 420 gr
  • 500 gram scampi's gepelde
  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • 2 theelepels korianderzaadjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel gember geraspte verse
  • 6 teentjes knoflook fijngesneden
  • 5 eetlepels pinda-olie
  • 1 grote ui in dunne reepjes
  • 8 gedroogde van zaad ontdane, rode chilipepers
  • zout

Instructies

  • Maal de chilipepers met de komijn- en korianderzaadjes.
  • Vermeng de kokosnootmelk met de gemalen kruiden, de kurkuma, de gember en de knoflook.
  • Bak de uien 15 minuten in de olie, tot de randen roodbruin worden.
  • Roer regelmatig.
  • Voeg het kokosmelk-kruidenmengsel toe en kook tot het vocht is verdampt.
  • Blijf nog 10 minuten al roerend koken.
  • Giet er 5 dl water bij en laat sudderen tot een romige saus is ontstaan.
  • Voeg zout naar smaak toe.
  • Roer de scampi’s door de saus en kook nog een paar minuten tot ze gaar zijn.
  • Serveer met gestoomde rijst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis
Land van herkomst India