Schelvisfilet met biersaus
Ingrediënten
- 300 gr schelvis filets
- 1 theelepel citroensap
- 1 dl Amberbier
- 6 dl visbouillon
- 1 theelepel allesbinder
- 1 eidooier
- 1 ei
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt
- 50 gr boter
Instructies
- Spoel de schelvisfilets onder koud stromend water, verdeel ze in 8 gelijke stukken en maak de stukken filet met keukenpapier droog.
- Sprenkel er een beetje citroensap over en laat de stukken 10 minuten liggen.
- Breng ½ liter visbouillon aan de kook en leg de stukken vis hierin.
- Temper het vuur en houd alles 6-7 minuten tegen de kook aan.
- Breng intussen 1 dl Amberbier en ½ dl visbouillon in een pannetje met dikke bodem aan de kook.
- Strooi er 1 theelepel allesbinder over en roer alles krachtig door.
- Neem het pannetje van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
- Voeg de eidooier, het citroensap, het ei en de boter toe.
- Plaats het pannetje in een grotere pan, waarin water tegen de kook aan wordt gehouden en blijf roeren tot het mengsel licht is gebonden.
- Proef de nu verkregen saus en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Klop de saus hierna nog even met een garde op en neem het pannetje onmiddellijk daarna uit het heetwaterbad.
- Let er bij de bereiding van de saus op dat de saus nimmer aan de kook komt, want dan is de kans op schiften groot.
- Leg de stukken vis op voorverwarmde borden, schenk de saus erover en bestrooi alles met de fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er gekookte spinazie, bleekselderij ofbroccoli en kleine gekookte aardappeltjes, krieltjes bij.
U kunt de saus eventueel van te voren maken enin een thermoskan warm houden.
U kunt de saus eventueel van te voren maken enin een thermoskan warm houden.