Schelvisfilet met biersaus

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr schelvis filets
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 dl Amberbier
  • 6 dl visbouillon
  • 1 theelepel allesbinder
  • 1 eidooier
  • 1 ei
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 50 gr boter

Instructies

  • Spoel de schelvisfilets onder koud stromend water, verdeel ze in 8 gelijke stukken en maak de stukken filet met keukenpapier droog.
  • Sprenkel er een beetje citroensap over en laat de stukken 10 minuten liggen.
  • Breng ½ liter visbouillon aan de kook en leg de stukken vis hierin.
  • Temper het vuur en houd alles 6-7 minuten tegen de kook aan.
  • Breng intussen 1 dl Amberbier en ½ dl visbouillon in een pannetje met dikke bodem aan de kook.
  • Strooi er 1 theelepel allesbinder over en roer alles krachtig door.
  • Neem het pannetje van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
  • Voeg de eidooier, het citroensap, het ei en de boter toe.
  • Plaats het pannetje in een grotere pan, waarin water tegen de kook aan wordt gehouden en blijf roeren tot het mengsel licht is gebonden.
  • Proef de nu verkregen saus en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Klop de saus hierna nog even met een garde op en neem het pannetje onmiddellijk daarna uit het heetwaterbad.
  • Let er bij de bereiding van de saus op dat de saus nimmer aan de kook komt, want dan is de kans op schiften groot.
  • Leg de stukken vis op voorverwarmde borden, schenk de saus erover en bestrooi alles met de fijngehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er gekookte spinazie, bleekselderij ofbroccoli en kleine gekookte aardappeltjes, krieltjes bij.
U kunt de saus eventueel van te voren maken enin een thermoskan warm houden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst België