Scholfilets gestoofd op venkel en geserveerd met tomatensalsa

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 scholfilets a 100 g
  • 4 tomaten in blokjes
  • 1 sjalot fijngesneden
  • ¼ Spaanse rode peper fijngesneden
  • 2 eetlepel(s) bieslook fijngesneden
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • ½ venkelknol in blokjes
  • visbouillon
  • peper
  • zout
  • pernod

Instructies

  • 1 eetlepel olie verwarmen en tomatenpuree en sjalot fruiten.
  • Spaanse peper en tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen.
  • Bieslook toevoegen, koud laten worden en de rest van de olie toevoegen.
  • Visbouillon samen met venkel in een pan doen en pernod toevoegen.
  • De vis licht peperen en zouten; filets in lengte dubben vouwen en langzaam garen in bouillon.
  • Als de vis gaar is deze uit de pan halen en het vocht inkoken, eventueel op smaak brengen.
  • Midden op het bord de vis; er langs in een lijn de venkel.
  • Aan beide zijde daar naast de lichtverwarmde tomatensalsa.
  • Garneren met gehakte bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis