Recept afdrukken
No ratings yet

Colombiaanse Visschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Colombia
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de uien in ringen en pers het knoflookteentje uit.
  • Breng wat zout en peper aan op de scholfilets en haal ze door de bloem.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de uien en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Schuif de uien naar de rand van de pan, giet de olie in het midden en verwarm deze.
  • Bak de visfilets tot ze licht goudbruin en gaar zijn.
  • Serveer de visfilets op een bedje van rijst en schik de uien eromheen.
  • Geniet van deze Colombiaanse visschotel!

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet de carrelet et mousseline de truffe

Recept categorieën: Tussengerecht, Vis
Auteur: ChatGTP

Instructies

SCHOLFILETS:

  • Portioneer de scholfilets tot 80 gram.
  • Besprenkel een bakplaat met olijfolie, bestrooi met zeezout en leg de scholfilets erop.
  • Koel ze tot gebruik.

MOUSSELINE:

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappelen in de koude visbouillon met witte wijn en wat zout, met het deksel op de pan, tot ze gaar zijn.
  • Giet af en bewaar wat kookvocht.
  • Plet de aardappelen door een pureeknijper en maak de puree glad met wat van het bewaarde kookvocht.
  • Bewaar de mousseline tot gebruik.

GARNITUUR:

  • Spoel de zuurkool af onder koud water.
  • Stoof de zuurkool samen met tijm en laurier in room, met het deksel op de pan, tot ze gaar is.
  • Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakjes met een snijmachine.
  • Spoel de plakjes, droog ze en frituur ze tot chips in olie.

SCHOLFILETS:

  • Besprenkel de scholfilets met olijfolie en gaar ze zachtjes in een oven van 140 graden gedurende 5 tot 8 minuten.

MOUSSELINE:

  • Verwarm de mousseline en klop er met een garde de room en de eidooier door.
  • Breng op smaak met truffelpasta.

ZUURKOOL:

  • Verwarm de zuurkool en laat goed uitlekken.

SAUS:

  • Verwarm de saus.

DRESSEREN:

  • Schep een lepel zuurkool op de borden.
  • Leg de scholfilet op de zuurkool.
  • Breng de mousseline aan op de scholfilet.
  • Lepel de saus eromheen.
  • Garneer met een zoete aardappelchip en wat kervel.

Notities

Dit gerecht bestaat uit zachte scholfilets met mousseline en wordt geserveerd met zuurkool, truffelsaus en knapperige zoete aardappelchips. Het is een elegant en smaakvol tussengerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet de carrelet et mousseline de truffe

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

MOUSSELINE

GARNITUUR

Instructies

  • De scholfilets portioneren op 80 gram.
  • Een ovenplaat besprenkelen met olijfolie, bestrooien met zeezout en hierop de scholfilets leggen.
  • Koelen tot gebruik.

MOUSSELINE :

  • Aardappelen schillen, wassen, pitten en een maal door snijden.
  • Deze opzetten in de koude visbouillon met de witte wijn en wat zout en onder deksel gaar koken.
  • Afgieten en wat kookvocht bewaren.
  • Aardappelen pureren door pureeknijper en deze puree soepel maken met wat kookvocht.
  • Bewaren tot gebruik.

GARNITUUR :

  • De zuurkool onder koud water afspoelen.
  • Deze in room, samen metg de thijm en laurier onder deksel gaar stoven.
  • De zoete aardappel schillen en op snijmachine in dunne plakken snijden.
  • Deze wassen en drogen en in olie tot chips frituren.

SCHOLFILETS :

  • Deze besprenkelen met olijfolie en in oven van 140 graden zachtjes garen in 5 tot 8 minuten.
  • De mousseline warm maken en met de garde de room en de eidooier er door kloppen.
  • Op smaak brengen met wat truffelpasta.
  • De zuurkool verhitten en goed laten uitlekken.
  • Saus verhitten.

DRESSEREN :

  • Op de borden een lepel zuurkool.
  • Hierop de scholfilet.
  • Op de scholfilet de mousseline.
  • De saus er omheen scheppen.
  • Garneren met een chip en kervel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Scholfilet met Romige Garnalensaus

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook.
  • Dompel de tomaten onder in het kokende water, snijd een kruisje in de onderkant en verwijder de schil.
  • Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes.
  • Kook de prei gedurende 2 minuten in kokend water, laat uitlekken in een zeef.
  • Rol de basilicumblaadjes op en snijd ze in flinterdunne reepjes.
  • Halveer de scholfilets in de lengte, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper.
  • Leg 2 stukken tomaat in het midden van elke filet en strooi er wat basilicum over.
  • Vouw de scholfilets over de vulling en steek vast met een cocktailprikker.
  • Doe de sausmix uit het pakje in een kom.
  • Roer de garnalen, fijngehakte peterselie en vermout erdoor.
  • Leg de scholrolletjes en prei op een groot bord en zet de kom met saus ernaast.
  • Leg de scholfilets op een grillplaat.
  • Voeg de prei toe wanneer de onderkant van de vis bijna gaar is.
  • Keer de vis voorzichtig om met een houten spatel en laat verder garen.
  • Verwarm wat van de garnalensaus in een pannetje op de grill.
  • Leg de schol en prei op borden en schenk de warme garnalensaus erover.

Notities

Een droge witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De frisheid van de wijn snijdt door de romige garnalensaus en versterkt de smaken van de scholfilet.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.5mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Krokante scholfilet met stoomgroenten

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze naar smaak met zout en peper.
  • Haal de scholfilets door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het beschuitkruim.
  • Stoom de groenten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de gepaneerde visfilets in 3-5 minuten op
  • niet te hoog vuur goudbruin en gaar.
  • Is je koekenpan niet zo groot?
  • Bak de vis dan in twee keer.
  • Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie.
  • Roer de dille door de gekookte rijst.
  • Serveer de krokant gebakken visfilets met een schijfjecitroen en de stoomgroenten.

Notities

Leg de vis de avond tevoren al in de koelkast om te ontdooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scholfilet met pesto

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Porties: 2 personen

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Courgette wassen, schoonmaken en schuin (met kaasschaaf) in plakken schaven. Bestrooien met zout en peper.
  • Schaaltjes invetten.
  • Plakken courgette over bodem van 1 schaaltje verdelen.
  • Olie en pesto in kommetje door elkaar roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Stukjes tomaat in schaaltje op courgette scheppen.
  • 2 Eetlepels pestomengsel erover sprenkelen.
  • Scholfilets in lengte halveren.
  • Bestrooien met zout en peper en bestrijken met rest van pestomengsel.
  • Scholfilets met velkant naar beneden in andere schaaltje leggen.
  • Schaaltje afdekken met magnetronfolie, stukje open laten voor stoom.
  • Vis in magnetron in ca. 5 minuten op 3/4 van vermogen (525 Watt) verwarmen.
  • Vis nog ca. 3 minuten laten nagaren.
  • Intussen schaaltje met groente in magnetron ca. 5 minuten onafgedekt op 3/4 van vermogen verwarmen.
  • Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
  • Peterselie en kaas door elkaar scheppen.
  • Schol over twee borden verdelen.
  • Groentemengsel om vis rangschikken.
  • Bestrooien met peterselie-kaasmengsel.
  • Serveren met krielaardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scholfilet met limoen

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiding

  • Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen.
  • Snijd de wortels in plakjes en kook ze in een pan met weinig water en wat zout in 15 minuten gaar.
  • Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af.
  • Pers de limoen uit.

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een koekenpan en roer 1 eetlepel limoensap en de ½ eetlepel geraspte limoenschil erdoor.
  • Leg de scholfilets erin en smoor ze afgedekt in 8-10 minuten heel zachtjes gaar.
  • Giet de worteltjes af en schenk de slagroom en 2-3 eetlepels kookvocht erbij.
  • Pureer de worteltjes met de staafmixer tot een gladde puree.
  • Voeg zout en peper toe en warm de wortelpuree nog even zachtjes door.
  • Schep de puree op vier borden en leg de scholfilets erop.
  • Kook het smoorvocht op hoog vuur even in en schep het over de scholfilets.
  • Strooi het bieslook erover.

Notities

Lekker met risotto.
TIP
Vervang de limoen door citroen

Recept afdrukken
No ratings yet

Scholfilet met hazelnotenkorstje

Snel te maken
Recept categorieën: Bijgerecht, Vis
Porties: 4 personen

Equipment

  • -

Ingrediënten

Instructies

  • Scholfilets droogdeppen met keukenpapier en in lengte halveren.
  • Op schaal leggen, besprenkelen met citroensap en bestrooien met peper.
  • Kommetje op schaal zetten en hierin hazelnoten, kaas en kruiden mengen.
  • Gourmetpannetje invetten met beetje olie.
  • Reep scholfilet erin leggen.
  • Kwart van noten-kaasmengsel erover verdelen en pannetje onder gourmetgrill zetten.
  • Schol in 3-5 minuten lichtbruin en gaar laten worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde scholrolletjes met vermoutsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200°c
  • In wijde pan fond en vermout op hoog vuur tot kwart inkoken. In pan olie verhitten.
  • Sjalot, wortel, olijven en 1 el. van vocht erdoor scheppen.
  • Afgedekt in 3-4 min. gaar smoren.
  • Citroen raspen en uitpersen.
  • Van vuur af citroensap en peterselie door het wortelmengsel scheppen.
  • Peper en zout.
  • Filets in lengte halveren en inwrijven met peper, zout en citroensap.
  • Wortelmengsel over brede kant van filets uitspreiden.
  • Vis oprollen en vastzetten met prikkers.
  • In ovenschaal leggen.
  • Crème fraiche door ingekookt vocht roeren en saus laten binden.
  • Zout en peper.
  • Saus over de rolletjes schenken en kaas erover strooien.
  • In oven in 20-25 min goudbruin en gaar laten worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepocheerde scholrolletjes met casselerrib en waterkerssaus

AllerHande augustus 2001
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Van waterkers 2/3 deel fijnhakken.
  • Scholfilets in lengte halveren, bestrooien met zout en peper.
  • Van rest van waterkers steeltjes verwijderen en op scholfilets leggen.
  • Plakjes casselerrib halveren en erover verdelen.
  • Scholfilets oprollen en met cocktailprikker vaststeken.
  • Sjalotje pellen en snipperen.
  • In hapjespan fond met wijn, sjalot, zout en peper aan de kook brengen.
  • Scholrolletjes erin zetten en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden.
  • Met schuimspaan scholrolletjes op bord scheppen en warmhouden onder aluminiumfolie.
  • Kookvocht op hoog vuur tot ca. 2/3 laten inkoken.
  • Koksroom en waterkers erdoor roeren en nog ca. 2 minuten al roerend verwarmen tot saus iets gebonden is.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Scholrolletjes op vier borden leggen en saus eromheen scheppen.

Notities

Serveren met aardappelkroketjes.