Recept afdrukken
No ratings yet

Aziatische Groentepracht

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Azië
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Een assortiment van 9-12 groenten (zie onderstaande lijst)

Gedroogde ingrediënten:

Verse ingrediënten:

Instructies

  • Kies 9 tot 12 ingrediënten uit de lijst en bereid ze zoals aangegeven.
  • Meng water, sojasaus, sherry en zout.
  • Verhit olie in een wok of grote pan, sauteer de geselecteerde ingrediënten gedurende 3-5 minuten.
  • Voeg het sojamengsel toe en laat het snel verwarmen.
  • Laat afgedekt stoven tot de groenten zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
  • Meng maïzena, suiker, koud water, sojasaus en zout.
  • Bind het gerecht met dit mengsel.
  • Sprenkel enkele druppels sesamolie erover en serveer met rijst.

Notities

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. Hun verfrissende smaak en subtiele aroma's zullen de diversiteit aan smaken in de groenteschotel aanvullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eenvoudige Jachtschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Snijd de runderlapjes in reepjes en bestrooi ze met bloem.
  • Braad het vlees aan in boter tot het rondom bruin is.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Voeg de tomaten, jachtsoep, sherry, water en zilveruitjes toe.
  • Laat het geheel met het deksel op de pan op een laag vuur sudderen (of in de oven op 100 °C) gedurende ongeveer 1 uur.
  • Roer af en toe.
  • Voeg de tomaten toe en laat de saus inkoken gedurende ongeveer 30 minuten, tot de saus dikker wordt.

Notities

Serveer de Jachtschotel in een mooie schaal.
Geniet van je maaltijd!

Recept afdrukken
No ratings yet

Paprikasoep met Garnalen

Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiden:

  • Halveer de tomaten en paprika's en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd ze in stukjes.
  • Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem.
  • Bak de ui gedurende 5 minuten zachtjes.
  • Voeg de geperste knoflook en cayennepeper toe, bak nog 5 minuten mee (zonder te laten kleuren).
  • Schenk de sherry erbij en laat de alcohol verdampen.
  • Voeg tomaat, paprika, tijm en bouquet garni toe.
  • Bak alles gedurende 5 minuten al omscheppend mee.
  • Voeg de visbouillon toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken tot de paprika's helemaal gaar zijn.
  • Verwijder het bouquet garni.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Zeef de soep.

Bereiden:

  • Verwarm de gezeefde soep zachtjes.
  • Roer de room erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Strooi de garnalen en fijngeknipte bieslook over de soep.

Notities

Geniet van deze verrukkelijke paprikasoep met een verfijnde garnalentopping!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm Quiche

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en gebruik het om een springvorm te bekleden.
  • Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg.
  • Maak de zalm los met een vork.
  • Klop de eieren met de room, sherry, peper, zout, kaas en de peterselie goed door elkaar.
  • Meng dit met de zalm.
  • Giet het zalm-ei-mengsel in de met bladerdeeg beklede springvorm.
  • Leg bovenop de zalm de plakken ananas.
  • Bak de quiche gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ºC, tot deze mooi
  • goudbruin is.

Notities

Serveer de quiche met een gemengde of pittige salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cocktailsaus met een byte

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Maak een saus door de mayonaise, ketchup, zure room en selderijzout te mengen.
  • Roer de sherry, Worcestershiresaus en tabasco erdoor.
  • Bewaar de cocktailsaus in de koelkast tot gebruik.
  • Deze smakelijke saus past goed bij schaaldieren zoals garnalen en krab.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sherry Cocktailsaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Meng alle ingrediënten goed samen, behalve de geslagen room.
  • Klop de room op tot het een dikke saus is.
  • Voeg de opgeslagen room pas op het laatste moment toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gamba's in Roomsaus

Recept categorieën: Hapjes, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Verhit olijfolie en voeg sjalotten, knoflook, en fijngesneden peper toe.
  • Bak tot de olie begint te bruisen.
  • Blus af met citroensap en een glas droge, kruidige rosé of witte wijn.
  • Voeg indien beschikbaar een lepel gedroogde bouquet garni toe en laat het even intrekken.
  • Pel de gamba's,verwijder het damaanzet uit de kop en trek de darm eruit of snijd hem uit de rug.
  • Marineer de gamba's gedurende een halve dag in de marinade.
  • Bak de schalen en koppen van de gamba's snel in een beetje olijfolie tot ze roze kleuren en
  • lichtbruin aan de randjes zijn.
  • Blus met 0,2 liter water en laat de bouillon twintig minuten trekken en inkoken.
  • Zeef de schalen eruit.
  • Maak een roux van boter en bloem en voeg de hete bouillon toe.
  • Maak de saus af met een scheutje sherry en enkele eetlepels (kook)room.
  • Voeg een paar lepels groenten uit de marinade toe.
  • Snijd dunne, langwerpige plakken van de halve courgette, zout deze licht en laat ze tien minuten staan.
  • Spoel ze af en dep ze stevig droog met keukenpapier.
  • Vet een hoge ovenschaal in met olijfolie en leg de courgette plakken dakpansgewijs op de bodem.
  • Creëer een rand van aardappelpuree langs de randen van de schaal.
  • Schik de gamba's tussen de pureerand.
  • Giet de saus over de gamba's tot aan de rand van de puree.
  • Naar smaak kan er eventueel wat geraspte kaas over de schotel worden gestrooid.
  • Plaats de schaal in een voorverwarmde hete oven en bak deze twintig tot vijfentwintig
  • minuten tot de schotel heet is en lichtbruin is geworden.
  • Serveer dit gerecht met een stevige salade met maïskorrels en een mosterddille-dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cocktail van Rivierkreeftenstaarten

Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Auteur: ChatGTP

Instructies

MAYONAISE:

  • Voeg aan de eidooiers de mosterd, azijn, zout en peper toe, en roer tot een gladde massa.
  • Voeg al roerende de zonnebloemolie toe tot er een emulsie ontstaat.
  • Klop de room bijna stijf en spatel deze voorzichtig door de mayonaise.
  • Roer de tomatenketchup, cognac en sherry door de saus.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper, cayennepeper en Worcestersaus.

GARNITUUR:

  • Pluk het gele deel van de friseesla en zet het op ijswater.

GARNERING:

  • Pliceer de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadjes.
  • Snijd de citroenen in 16 partjes, verwijder de pitten en het witte draad.

AFWERKING:

  • Leg een bedje van friseesla in de glazen.
  • Schep de rivierkreeftenstaarten erbovenop.
  • Giet de cocktailsaus over de rivierkreeftenstaarten.
  • Plaats aan de rand van het glas een partje citroen.
  • Garneer met een rivierkreeftenstaart, een partje tomaat en kervel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese kippensoep van appie

Recept categorieën: Kip, Soep

Instructies

  • Snijd de rode peper (met of zonder zaadjes) in hele dunne schijfjes
  • Winterspelen in lucifer dikke reepjes.
  • Schil en rasp de gemberwortel
  • Leg de kipfilet samen met de wortel en rode peper en de sherry in het water en breng aan de kook.
  • Neem de gare kipfilet uit de bouillon, doormidden snijden en in dunne plakjes weer bij de bouillon doen.
  • Doe nu ook de shii-takes bij de bouillon en even koken.
  • Ondertussen de Bosui in ringetjes snijden en toevoegen.
  • De bouillon met de sojasaus op smaak brengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Asperge cocktail

Recept categorieën: Voorgerechten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Klop de slagroom stijf en roer de ingrediënten voor de saus door elkaar.
  • Vul de cocktailglazen met de goed gehusselde asperges, ham, ananas, citroenrasp, selderijvlokken,
  • En versnipperd ei.
  • Maak aan met peper en zout.
  • Doe nu de saus erover en maak het glas mooi op met plakjes ei en selderijblaadjes.