Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensvlees op Thaise wijze

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Pepers tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden en pepers in ringetjes snijden.
  • Ui pellen, halveren en in flinterdunne plakken snijden.
  • Harde steeltjes van waterkers verwijderen.
  • Varkensschnitzels in dunne reepjes snijden.
  • In wok olie verhitten en hierin knoflook, rode peper en ui fruiten.
  • Reepjes varkensvlees toevoegen en 2-3 minuten roerbakken.
  • Vissaus en 1 dl heet water erbij schenken, deksel op wok leggen en vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten laten stoven.
  • Intussen eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Blaadjes van koriander plukken.
  • Mie afgieten en met waterkers en taugé door varkensvlees scheppen.
  • Geheel nog 2 minuten op hoog vuur verwarmen.
  • Mie over vier diepe borden verdelen, koriander erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groente toffees

AllerHande 1996
Recept categorieën: Borrelhapjes
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Worteltje schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
  • Prei schoonmaken, wassen en in lengte halveren.
  • Helften in dunne plakjes snijden.
  • In pan olie verhitten.
  • Wortel en prei al omscheppend ca. 3 minuten bakken.
  • Taugé toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Sambalsaus en pinda's erdoor roeren.
  • Groentemengsel laten afkoelen.
  • Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in breedte halveren.
  • Eiwit loskloppen. Elk plakje met eiwit bestrijken.
  • Aan één korte kant van elk deegplakje 1 eetlepel groentemengsel scheppen.
  • Deeg over vulling heen oprollen.
  • Zijkanten van rolletjes dichtdrukken, zodat 'toffees' ontstaan.
  • Toffees tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier.
  • 4 Toffees in frituurmandje leggen en in ca. 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Op dezelfde manier rest van toffees frituren.
  • Toffees op schaal leggen.
  • Direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taugé courgetteschotel

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • stoompan of hoge pan met vergiet en deksel

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Courgette wassen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden.
  • Plakken in vieren snijden.
  • Pan voor 1/3 deel vullen met water en aan de kook brengen.
  • Courgette in mandje (of vergiet) doen en bestrooien met zout.
  • Courgette afgedekt ca. 5 à 8 minuten stomen.
  • Taugé toevoegen en geheel afgedekt nog ca. 5 minuten stomen.
  • Intussen in droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren. In kommetje sojasaus, olie en citroensap tot sausje roeren.
  • Groenten overdoen in schaal.
  • Sausje erdoor scheppen.
  • Bestrooien met pijnboompitten.
  • Direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodjes voor de zaterdag

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Dieët: Vegetarisch
porties: 2
Auteur: Sonja van de Rhoer

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de maanzaadbroodjes en rooster ze vlak voordat het tofu-groentemengsel is roergebakken.
  • Verhit een hapjespan of wok en verhit de olie daarin.
  • Voeg de stukjes roerbaktofu toe en roerbak deze ± 2 minuten.
  • Pel de sjalot of ui en het teentje knoflook, hak ze fijn en bak ze in de pan mee.
  • Halveer de peper, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snijd de peper in ragdunne reepjes.
  • (Vervang de peper eventueel door 1 theelepel sambal oelek).
  • Maak de paprika's schoon, snijd ze in repen, voeg die aan de ingrediënten in de pan toe en roerbak alles ± 3 minuten.
  • Was de taugé en laat deze goed uitlekken.
  • Rooster nu de broodjes.
  • Voeg de taugé en de doperwtjes toe, schep om en voeg de groentebouillon en de sojasaus toe.
  • Warm even door en serveer direct op de warm geroosterde broodjes.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:

  1. Vervang de paprika's door champignons of een mengsel van champignons en shii-take.
  2. Voeg tegelijk met de taugé een handvol rucola of ezelsoren toe. Let er dan extra goed op dat de sla knapperig blijft.
Info:
In veel gezinnen wordt de zaterdag gebruikt om boodschappen te doen, te sporten en in en om het huis te werken. Vaak wordt er eerst uitgeslapen en uitgebreid ontbeten, zodat de lunch en het avondeten naar een wat later tijdstip verschuiven. Deze warme broodjes zijn zowel voor de lunch als voor de avondmaaltijd, met een kop soep vooraf.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kokossoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
  • Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
  • Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
  • Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  • Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
  • Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
  • Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snijbonen shii-take wok

Recept categorieën: Bijgerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

voor de saus:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
  • Verwarm in een wok een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Voeg de gember, bosui en knoflook toe, en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de snijbonen en shii-takes toe met een ½ glas water.
  • Voeg als de snijbonen gaar zijn het Alpro® soya Fijngehakt, bamboe en taugé toe. Kook het geheel 2 minuten.
  • Schenk de saus erbij, roer nog even goed door en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi met Tofu en satésaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer een marinade van sojasaus, chilisaus en gembersiroop en marineer hierin de Alpro soya Tofu Basis.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & Braden in een wok.
  • Bak de ui, wortel en prei tot de ui glazig is.
  • Voeg de nasikruiden toe, volgens de gebruiksaanwijzing en vervolgens de rijst en de taugé.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & braden in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Alpro soya Tofu Basis 4 minuten.
  • Verwarm intussen de satésaus.
  • Serveer de nasi met de Alpro soya Tofu Basis en de satésaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Loempia’s met een zoete chilisaus

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de uitjes, knoflook, chili peper en gember fijn.
  • Fruit deze 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan glazig.
  • Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes.
  • Voeg het Fijngehakt en de spitskool toe en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
  • Voeg als laatste de gekneusde hazelnoten, taugé en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Vul het loempia deeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.
  • Frituur de loempia’s op 180°C goudbruin en serveer ze met zoete chili saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

BBQ sweet & sour spies met rijstsalade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Rijstsalade:

Bereidingswijze

  • Doe de rijst met 350 ml water in een steelpan.
  • Breng aan de kook, bedek met een deksel en zet het vuur laag.
  • Laat het in 15 minuten zachtjes gaar en droog koken.
  • Maak ondertussen een mengsel van de rijstazijn, suiker en zout en voeg dit, samen met de doperwten, taugé en de fijn gesneden paprika toe aan de gare rijst.
  • Klaar is je rijstsalade!
  • Snipper de gember en de knoflook en meng het met andere ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Snijd de ingrediënten voor de spies in grove stukken van ca. 2cm en leg ze in de marinade.
  • Verwarm de BBQ of de grill voor.
  • Maak een spies van de gemarineerde groenten en tofu.
  • Grill de spiesen in 5 minuten om en om.
  • Of gaar de spiesen 5 minuten in een oven op 200 graden.
  • Presenteer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er nog wat marinade over heen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tumis Tauge Tahu

Tauge met sjalot en tahoe
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de tahoe in kleine blokjes.
  • Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn.
  • Verwijder de steeltjes, de zaadjes en de zaadlijsten van de lombok.
  • Snijd de lombok ragfijn.
  • Hak de selderij fijn.
  • Was de tauge en verwijder de groene vliesjes.
  • Was de prei en snijd deze fijn.
  • Verhit de olie in de wajan en bak de tahoeblokjes goudbruin, neem ze uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Giet de olie op ongeveer twee eetlepels na uit de wajan.
  • Fruit de sjalot en de knoflook in de wajan.
  • Voeg het bouillontablet en een scheutje water toe.
  • Doe de gesneden lombok,de prei, de tauge en de gebakken blokjes tahu erbij en
  • roerbak dit alles ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de ketjap asin en de selderij toe.