Recept afdrukken
No ratings yet

Pad Thai met garnalen van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Noedels, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook d noedels, maar niet te zacht, moeten nog wokken.
  • Verwarm nu een wok op hoog vuren voeg Chili, knoflook,gember, deel lente-ui toe en roerbak deze1à2 min.
  • Voeg dan de garnalen en de vis toe en wok deze in 5 min.
  • tot de garnalen roze kleuren.
  • Nu de tagé, trassi, palmsuiker en tamarinde paste toe.
  • Voeg nu de noedels toe en goed mengen.
  • Schuif nu alles aan de kant en roerbak het losgeklopte ei en dan wanneer deze gaar zijn, door de noedels mengen.
  • Breng op smaak met limoensap en een beetje vissaus.
  • Strooi nu de uiringetjes en pinda’s over de schotel.
  • Meteen uit serveren in een kom.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vietnamese Pho

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Vietnam

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de groentebouillon samen met de kruiden en groenten, maar zonder de taugé.
  • Even een 1/2 Uurtje laten garen.
  • Kruidnagel en steranijs eruit en noodles erin.
  • Flink opwarmen.
  • De laatste 2 min de garnalen erbij.
  • Pak diepe borden en leg daarin handje taugé, beetje koriander en 2 zontomaatje.
  • Doe nu de soep erbij.

Tips / Opmerkingen

Samen met stokbrood een lekkere en gezonde maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi goreng van Cucina Christina

Recept categorieën: Rijst

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe wokolie in de braadpan en doe het boemboe blok erbij met daarna bak alle groente en vlees samen gaar.
  • Kook de rijst en verwarm de pindasaus
  • Doe nu de rijst bij de gebakken groente en bak deze mee
  • Bak nu de 4 eieren en dien dit te samen op.
  • Een lepel pindasaus erbij en wat gebroken kroepoek.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gado Galdo met vegetarische kip

Recept categorieën: Groenten, Vleesvervangers

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alle groente in 1 ruime pan met klein beetje water en beetje zout, behalve de taugé en de komkommer
  • Even aan de kook brengen en nu de hoisin saus erbij
  • 1/2 laten koken op kleine pit en doe de kip er nu bij
  • Maak intussen de saté saus warm
  • Pak nu 1 grote schaal en verdeel de groente erover
  • nu ook de komkommer en de taugé erbij
  • Doe er nu de saté saus erover.
  • Doe nu de kroepoek en ei erover en als laatste de seroendeng erover

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met basmati rijst

Recept afdrukken
No ratings yet

Sajoer lodeh

(met basmati rijst) = hoofdgerecht
Het is een groentenschotel, maar ik heb er varkenshaas bij gedaan. Dat smaakt voortreffelijk!

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles snijden en in de groentebouillon koken
  • Lekker laten sudderen.
  • Doe op het laatst de boemboe en de santen erbij en nog 5 minuten koken zodat de boemboe en santen goed er doorheen is gekookt, af en toe roeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gado gado

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: China
porties: 6

Bereidingswijze

  • Snij de spitskool fijn,
  • Breek de boontjes
  • Snij de winterwortel in schijfjes
  • Snij de komkommer in blokjes
  • Kook nu de boontjes, wortel en spitskool gaar
  • Kook de eieren hard gekookt
  • Leg nu de groenten op een schaal, ook de komkommer en de taugé
  • Snijd de eieren in 4en en leg op de groenten
  • Maak de satesaus warm en verspreid deze over de groenten
  • Bovenop de satesaus leg je stukjes kroepoek

Recept afdrukken
No ratings yet

Soto ajam van AllerHande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Soep
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bouillon in pan met knoflook, gember, sereh, rode peper en kurkumà aan de kook brengen.
  • Bouillon 10 minuten op laag vuur laten trekken en boven kom zeven.
  • Intussen eieren in 8 minuten hardkoken, afgieten en onder koud stromend water afspoelen.
  • Eieren pellen en halveren.
  • Bouillon snel laten afkoelen (bijvoorbeeld in bak met ijswater) en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Bouillon opnieuw aan de kook brengen.
  • Kip en peultjes erdoor roeren en in 5 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Intussen in kom mihoen in kokend water laten wellen.
  • Mihoen in vergiet laten uitlekken en over vier diepe borden verdelen.
  • Taugé en Chinese kool erop leggen.
  • Bouillon met kip en peultjes in borden met mihoen en groenten scheppen.
  • Eipartjes in soep leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rendang met gele rijst en atjar

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan ui 1 minuut in olie fruiten.
  • Vlees erbij doen en 1 minuut bakken.
  • Boemboe en kokosmelk toevoegen.
  • Geheel goed omscheppen en aan de kook brengen.
  • Vlees met deksel op pan 2 uur (op vlamverdeler) laten sudderen, regelmatig omscheppen.
  • Vlees laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Intussen komkommer schillen en in plakjes snijden.
  • In pannetje azijn met suiker, rode peper, 1 theelepel zout en 4 eetlepels water zachtjes aan de kook brengen.
  • Vuur laag zetten en suiker al roerend laten oplossen.
  • Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen.
  • In schaal komkommer, wortelreepjes, taugé en bosui mengen.
  • Azijnmengsel over groenten schenken en minimaal 30 minuten laten staan (= atjar).
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Rendang verwarmen en over vier borden verdelen.
  • Rijst en atjar ernaast serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde sliptong met gember bietensaus

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Venkel, wortel en peultjes schoonmaken en groenten in luciferdunne reepjes snijden.
  • Uien pellen, 1 ui halveren en 3 in dunne ringen snijden.
  • Halve ui in dunne reepjes snijden (andere helft wordt niet gebruikt).
  • Van sliptong met fileermes voorzichtig filets lossnijden (of scholfilets in de lengte halveren).
  • Vis inwrijven met zout en knoflook.
  • Biet in stukjes snijden. In keukenmachine biet met azijn tot gladde saus pureren.
  • Gember schillen en zeer fijn hakken of raspen.
  • Suiker in steelpan met dikke bodem op laag vuur verwarmen, tot suiker gesmolten is.
  • Gember toevoegen en saus iets laten kleuren.
  • Bietenpuree erdoor roeren en saus 10 minuten zachtjes laten koken, tot suiker opnieuw is opgelost.
  • Eventueel verdunnen met scheutje azijn of water.
  • Saus boven andere pan door fijne zeef wrijven.
  • Maïzena oplossen in enkele lepels water en door saus roeren.
  • Nog even doorwarmen tot saus lichtgebonden is, op smaak brengen met zout.
  • Oven voorverwarmen op 125 °C.
  • Frituurolie verhitten tot 180 °C.
  • Bloem op bord strooien, uiringen erdoor wentelen.
  • Overtollige bloem afschudden (bloem bewaren!).
  • Uiringen in porties in 2 minuten frituren.
  • Bakplaat bekleden met keukenpapier, gefrituurde uiringen erop leggen.
  • In oven uiringen ca. 10 minuten laten drogen, zodat ze krokant blijven.
  • Intussen in vetvrije kom eiwitten met handmixer stijfkloppen.
  • In andere kom bakmeel met bier tot glad beslag kloppen dat als lint van lepel loopt.
  • Eiwit door beslag spatelen.
  • Visfilets door bloem wentelen en door beslag halen.
  • Filets met 4 tegelijk in 3-4 minuten goudbruin frituren. In oven warmhouden.
  • In wok olie verhitten en uireepjes glazig fruiten.
  • Venkel, wortel en peultjes toevoegen en 2-3 minuten roerbakken.
  • Taugé toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Groentemix in midden van vier warme borden scheppen.
  • Visfilets erop leggen en bieten-gembersaus eromheen scheppen.
  • Garneren met uiringen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ketjapbahmi en barbecuegroentepakketjes met shii-takes en gebakken uitjes

Recept categorieën: Groenten, Roerbakken / Wokken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Snijd de paprika's in reepjes en meng ze met de (hele) paddenstoelen, de taugé, 1 eetlepel van de kruidenmix, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel ketjap.
  • Leg 4 stukken aluminiumfolie op het aanrecht, schep het groentemengsel in het midden en vouw de folie stevig dicht.
  • Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Klop de eieren los.
  • Laat de groentepakketjes op een rooster op de barbecue of in de oven in ca.
  • 15 minuten gaar worden.
  • Verhit ondertussen een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de mie met de rest van de kruidenmix 3 minuten.
  • Voeg 3 eetlepels ketjap toe, goed mengen.
  • Schep de eieren erdoor en laat ze stollen
  • Schep de helft van de gebakken uitjes en de koriander door de mie.
  • Leg de groentepakketjes op 4 borden.
  • Schep de mie ernaast en strooi de rest van uitjes en koriander erover.

Tips / Opmerkingen

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmakers Sambal Brandal bij voor een pittig smaakje en Kroepoek Cassave voor een lekker knappertje.
Variatietip:
Voor een niet vegetarische variant op het recept kun je 200 g kipreepjes toevoegen. Eerst de kip 5 minuten wokken dan de mie toevoegen.