Taugé courgetteschotel

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • stoompan of hoge pan met vergiet en deksel

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette ca. 200 g,
  • ½ theelepel zout
  • 125 g taugé
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel citroensap

Instructies

  • Courgette wassen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden.
  • Plakken in vieren snijden.
  • Pan voor 1/3 deel vullen met water en aan de kook brengen.
  • Courgette in mandje (of vergiet) doen en bestrooien met zout.
  • Courgette afgedekt ca. 5 à 8 minuten stomen.
  • Taugé toevoegen en geheel afgedekt nog ca. 5 minuten stomen.
  • Intussen in droge koekenpan pijnboompitten in ca. 2 minuten lichtbruin roosteren. In kommetje sojasaus, olie en citroensap tot sausje roeren.
  • Groenten overdoen in schaal.
  • Sausje erdoor scheppen.
  • Bestrooien met pijnboompitten.
  • Direct serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten