Varkensvlees op Thaise wijze
Allerhande 2002
porties: 4 personen
Equipment
- Wok met deksel
ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 1 rode ui
- 150 gr waterkers
- 400 g varkensschnitzels
- 2 eetlepels olie
- 4 eetlepels vissaus
- 250 g Chinese eiermie
- 7,5 koriander verse
- 125 g taugé
Bereidingswijze
- Knoflook pellen en snipperen.
- Pepers tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden en pepers in ringetjes snijden.
- Ui pellen, halveren en in flinterdunne plakken snijden.
- Harde steeltjes van waterkers verwijderen.
- Varkensschnitzels in dunne reepjes snijden.
- In wok olie verhitten en hierin knoflook, rode peper en ui fruiten.
- Reepjes varkensvlees toevoegen en 2-3 minuten roerbakken.
- Vissaus en 1 dl heet water erbij schenken, deksel op wok leggen en vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten laten stoven.
- Intussen eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Blaadjes van koriander plukken.
- Mie afgieten en met waterkers en taugé door varkensvlees scheppen.
- Geheel nog 2 minuten op hoog vuur verwarmen.
- Mie over vier diepe borden verdelen, koriander erover strooien.