Tongfilets à la Pompadour
Ingrediënten
- 8 tongfilets
- 1 dl droge witte wijn
- 2 ½ dl visbouillon tablet
- 1 wortel in stukken
- 1 ui in stukken
- 2 takjes peterselie
- 1 laurierblad
- 150 gr garnalen
- 200 gr champignons in dunne plakjes
- ⅛ liter slagroom
- 50 gr boter
Instructies
- Rol de tongfilets op en zet ze vast met cocktailprikkers of bind ze vast met draad.
- Breng de witte wijn en visbouillon aan de kook met de wortel, ui, peterselie en laurier.
- Laat dit mengsel 15 minuten zachtjes trekken.
- Temper het vuur en leg de visrolletjes in het vocht.
- Pocher de vis gedurende 8 minuten (niet laten koken).
- Schep de vis uit de pan en leg ze op een warme schaal.
- Verwarm de garnalen gedurende 5 minuten in de bouillon.
- Plaats de garnalen naast de visrolletjes.
- Houd warm.
- Zeef de bouillon en laat deze inkoken tot 2 dl.
- Voeg de room toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Bak ondertussen de champignons in 25 gr boter gedurende 5 minuten zacht.
- Leg de champignons ook op de schaal met vis en garnalen.
- Roer de resterende boter door de saus (niet meer laten koken).
- Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit tonggerecht à la Pompadour!