Tongfilets à la Pompadour

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 tongfilets
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 ½ dl visbouillon tablet
  • 1 wortel in stukken
  • 1 ui in stukken
  • 2 takjes peterselie
  • 1 laurierblad
  • 150 gr garnalen
  • 200 gr champignons in dunne plakjes
  • liter slagroom
  • 50 gr boter

Instructies

  • Rol de tongfilets op en zet ze vast met cocktailprikkers of bind ze vast met draad.
  • Breng de witte wijn en visbouillon aan de kook met de wortel, ui, peterselie en laurier.
  • Laat dit mengsel 15 minuten zachtjes trekken.
  • Temper het vuur en leg de visrolletjes in het vocht.
  • Pocher de vis gedurende 8 minuten (niet laten koken).
  • Schep de vis uit de pan en leg ze op een warme schaal.
  • Verwarm de garnalen gedurende 5 minuten in de bouillon.
  • Plaats de garnalen naast de visrolletjes.
  • Houd warm.
  • Zeef de bouillon en laat deze inkoken tot 2 dl.
  • Voeg de room toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Bak ondertussen de champignons in 25 gr boter gedurende 5 minuten zacht.
  • Leg de champignons ook op de schaal met vis en garnalen.
  • Roer de resterende boter door de saus (niet meer laten koken).
  • Serveer de saus apart bij de tongfilets, garnalen en champignons.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit tonggerecht à la Pompadour!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Tussengerecht / Vis
Feestdagen etc Kerst