Tuinerwten Timbaaltje met balsamicosiroop

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 225 g tuinerwten diepvries
  • 3 blaadjes gelatine
  • 15 g munt verse
  • 125 gr ricotta
  • 2 eetlepels mayonaise
  • versgemalen witte peper
  • 1,5 dl balsamicoazijn
  • 1 theelepel poedersuiker
  • olie om in te vetten

Instructies

  • In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken.
  • Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
  • Muntblaadjes van takjes plukken.
  • Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen.
  • In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren.
  • Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren.
  • Puree op smaak brengen met zout en peper.
  • Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen.
  • Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven.
  • Dan bovenkant met plasticfolie afdekken.
  • In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken.
  • Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
  • Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren.
  • Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten