Tuinerwten Timbaaltje met balsamicosiroop
Allerhande 2002
Equipment
- timbaaltjes , of hoge koffiekopjes, inhoud 1 dl
Ingrediënten
- 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
- 225 g tuinerwten diepvries
- 3 blaadjes gelatine
- 15 g munt verse
- 125 gr ricotta
- 2 eetlepels mayonaise
- versgemalen witte peper
- 1,5 dl balsamicoazijn
- 1 theelepel poedersuiker
- olie om in te vetten
Instructies
- In pan 1 dl water met bouillonpoeder en erwten aan de kook brengen. Erwten in ca. 5 minuten gaar koken.
- Intussen in kom met koud water gelatine 5 minuten weken.
- Muntblaadjes van takjes plukken.
- Gelatine afgieten, uitknijpen en in 3 eetlepels kookvocht van erwten oplossen.
- In keukenmachine erwten met rest van kookvocht, ricotta, mayonaise en helft van munt glad pureren.
- Opgelost gelatinemengsel erdoor roeren.
- Puree op smaak brengen met zout en peper.
- Timbaaltjes invetten en erwtenpuree erin scheppen.
- Timbaaltjes in koelkast in ca. 1 1/2 uur laten opstijven.
- Dan bovenkant met plasticfolie afdekken.
- In pan azijn en poedersuiker aan de kook brengen en op laag vuur tot helft inkoken.
- Laten afkoelen en afgedekt op koele plaats bewaren.
- Timbaaltjes even in bak met heet water houden (zo lossen ze makkelijker op) en op vier borden keren.
- Garneren met balsamicosiroop en rest van munt.