Tzatziki

(komkommer-yoghurtdip)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 dl yoghurt
  • 1 bekertje zure room
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • cayennepeper

Instructies

  • Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
  • Verwijder met een lepel het zaad.
  • Snijd de komkommer in stukken en pureer die in de blender of foodprocessor.
  • Laat de komkommerpuree in een fijne zeef ca' 30 minuten uitlekken.
  • Vermeng de puree met de overige ingrediënten en breng op smaak met cayennepeper.
  • De Turkse variant bestaat uit yoghurt, veel knoflook, gesnipperde ui en
    stukjes boven een vlam gaargeroosterde aubergine
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Griekenland