Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Alaskabombe met mango

Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de meringue:

Bereidingswijze

  • Haal het vanille-ijs uit de koelkast en laat een beetje zacht worden.
  • Pureer de mango uit de blik en meng met het vanille-ijs.
  • Vries een nacht in.
  • Schep de dag nadien 8 mooie bollen uit het ijs en vries deze 2 uur in.
  • Snijd de cake in plakken van 1 cm dikte.
  • Steek 8 cirkels van 6½ cm uit de cake en leg op een bakplaat.
  • Meng het sinaasappelsap en de cointreau en sprenkel over de cake.
  • Schil de verse mango's en snij het vruchtvlees in dunne plakken.
  • Leg deze op de cake en werk telkens af met een bol ijs.
  • Vries weer in terwijl u de meringue maakt.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Klop de eiwitten op tot zachte pieken en voeg geleidelijk aan de suiker toe tot de meringue stijf en glanzend is.
  • Strijk de meringue snel over het ijs, de mango en de cake en zet 1 à 2 minuten in de hete oventot de meringue licht gebruind is.
  • Serveer stante pede.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Basilicummilkshake met vanille risoto en een lolly van Campari rozenbottel

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht, Rijst
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de basilicummilkshake:

Voor de vanillerisotto:

Voor de lolly van campari-rozenbottel:

Bereidingswijze

Basilicummilkshake:

  • Kook het basilicum en de spinazie enkele seconden en laat ze onmiddellijk schrikken door ze even onder ijskoud water te houden.
  • Mix de spinazie en het basilicum samen met de melk, de room, de vanillesuiker en het vanille-ijs en zeef het mengsel.

Vanillerisotto:

  • Verwarm de boter, stoof de rijst hierin en voeg het vanillestokje toe.
  • Kook de melk en het water samen op en giet dit langzaam bij de rijst.
  • Zet het vuur laag, roer tot de rijst het vocht volledig heeft opgenomen en voeg de suiker toe.
  • Meng de eidooiers met de room, voeg dit bij de rijst en laat alles zacht koken tot de rijst de room heeft opgenomen.

Lolly van campari-rozenbottel:

  • Vermeng de campari, de rozenbottelthee en de suiker, giet dit mengsel in een lollyvormpje en zet de lolly in de vriezer.

Afwerking:

  • Vul een hoog glas met vanillerisotto met daarboven de basilicummilkshake en werk af met de lolly.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Perziken Kylie

Geïnspireerd door (en aangepast naar eigen idee) het boek "Australië, een reis boordevol smaken en recepten" van Dickhaut en Boyny. Deze schrijvers vonden dit de moderne versie voor Kylie Minogue van Pêche Melba.
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
Land van herkomst: Australië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Dompel de perziken voor 20 seconden onder in kokend water, spoel ze af met ijskoud water en pel ze.
  • Breng de wijn aan de kook met de suiker en de gember en pocheer de perziken hierin gedurende 5 minuten.
  • Doe dit mengsel samen met de frambozen in een klein pannetje of plastic bakje met deksel en laat het 4 uur staan.
  • Neem de gember eruit.
  • Doe in elke ijscoupe een paar bolletjes ijs en verdeel de perziken, de frambozen en het vocht erover.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerfruitijs

Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ontdooi het ijs zover, dat je er net in kunt roeren, en roer het fruit erdoor.
  • Bevries het ijs opnieuw.
  • Als het ijs weer bevroren is, kook dan de sinaasappelsap met de suiker in tot een stroop en roer de amandelen erdoor.
  • Giet de warme saus over het ijs.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeien semifreddo

Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pureer de aardbeien en zet de puree een uur in de vriezer.
  • Doe de puree met het ijs en de amarula in de keukenmachine en laat deze kort draaien, net tot alles gemengd is.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bladerdeegtorentjes 2

Allerhande 1-2007
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Snij de plakken bladerdeeg in vieren.
  • Leg de 16 vierkantjes op een stuk bakpapier op een ovenplaat.
  • Prik ze in met een vork en besprenkel ze met 2 eetlepels honing.
  • Bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat ze even afkoelen.
  • Snij de druiven doormidden en schep de munt erdoorheen.
  • Leg op ieder bord een vierkantje bladerdeeg, schep er een flinke bol vanille-ijs op en bedek die met een bladerdeegvierkantje.
  • Bestrooi de torentjes met de walnoten en poedersuiker en druppel de rest van de honing eroverheen.
  • Garneer het bord met het druivenmunt mengsel en serveer direct.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeien Melba

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen
Calorieën: 253kcal

Bereidingswijze

  • Was de aardbeien.
  • Verwijder de kroontjes en snijd ze doormidden.
  • Doe de aardbeien in een schaal en strooi er wat suiker over.
  • Laat een paar uur intrekken.
  • Klop de slagroom stijf met wat suiker.
  • Zet een koekenpan op het vuur en grill de amandelschilfers licht.
  • Doe onder in een glas wat aardbeien.
  • Daarop 2 bolletjes ijs.
  • Schenk er wat coulis over.
  • Nog een laagje aardbeien.
  • Spuit er een flinke toef slagroom op.
  • Decoreer met de amandelschilfers en nog wat coulis.

Nutrition

Calorieën: 253kcal


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Shir Yakh
Recept afdrukken
No ratings yet

Shir Yakh

Afghaans ijs
Recept categorieën: IJs, Nagerecht
Land van herkomst: Afganistan
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe 2 bolletjes vanille-ijs in een ijscoupe en sprenkel er ¼ theelepel rozenwater over.
  • Bestrooi met fijngehakte pistachenoten en serveer direct.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Oreo mudslide

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
porties: 1 personen
Auteur: cocktailz.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gebruik bij voorkeur natuurlijk de Oreo koekjes, maar bij gebrek aan Oreo's vormen eigenlijk alle andere koekjes wel een alternatief.
  • Doe alle ingrediënten in de blender en even kort blenden, totdat het mengsel egaal is.
  • Serveer de cocktail in een flute en voeg eventueel een rietje toe.

Tips / Opmerkingen

Zet de champagneglazen even in de koelkast voor je de cocktail gaat maken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Jamaican banana

porties: 1 glas
Auteur: cocktailz.nl

Bereidingswijze

  • Blend alle ingrediënten ongeveer 15 tot 20 seconden in een blender.
  • Schenk de cocktail direct in een groot cocktailglas.
  • Finishing touch: bijvoorbeeld een halve banaan, een aardbei en een zwart rietje.
  • Smaakt als Baileys!