Varkensrollade à l’Andalusie

Varkensrollade à Andalusië

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 varkensrollade van ong. 850 gr.
  • 100 gram spekreepjes
  • 500 gram kleine aardappelen
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 tenen knoflook
  • Provençaalse kruiden
  • 2 takjes tijm
  • 1 mespunt cayennepeper
  • olijfolie
  • 10 cl witte wijnazijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was en borstel de aardappels goed schoon.
  • Pel en snijd de ui in grove stukken.
  • Pel en snijd de knoflook in stukjes.
  • Halveer de rode peper, snijd de zaadlijsten eruit en snijd in smalle halve ringetjes.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Zet een braadpan op het vuur en verhit 2 eetlepels olie en braad de rollade rondom aan.
  • Strooi wat zout en peper op de rollade,
  • Haal de rollade uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Doe de spekblokjes in dezelfde pan samen met de ui.
  • Fruit aan totdat de ui glazig is.
  • Voeg dan de aardappelen, knoflook en wat Provençaalse kruiden toe.
  • Doe de rollade terug in de pan.
  • Schenk de azijn in de pan.
  • Voeg de tomatenblokjes, de rode peper, de blaadjes van de takjes tijm toe.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Varkensrollade à l'Andalusie
  • Doe het deksel op de pan en zet de pan in de oven voor 45 minuten.
  • Haal de pan uit de oven en haal de rollade uit de pan en laat 5 minuten rusten.
  • Snijd de rollade in plakken en haal de touwtjes van de rollade.
  • Verdeel over de borden en geef er de saus en de aardappelen bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees