Varkensschnitzels met Gesmoorde Champignons en Kaas
Sappige varkensschnitzels bedekt met een smakelijk mengsel van gesmoorde champignons en uien, gegratineerd met smeltende jonge kaas.
Equipment
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de varkensschnitzels in met zout en peper.
- Bestuif ze licht met bloem.
- Verhit een klontje boter in een braadpan op middelhoog vuur en bak de schnitzels aan beide kanten gaar en bruin.
- Leg de gebakken schnitzels in een vuurvaste schaal.
- Voeg eventueel nog wat boter toe aan de braadpan en fruit de gesnipperde uien zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de in plakjes gesneden champignons toe aan de uien en smoor ze zachtjes gaar.
- Breng het champignon-uienmengsel op smaak met citroensap, fijngehakte tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook en dragon), peper en eventueel nog wat zout.
- Verdeel dit champignonmengsel gelijkmatig over de gebakken schnitzels in de ovenschaal.
- Leg op elke schnitzel een plak jongebelegen kaas.
- Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven (ongeveer 180°C) en laat de kaas smelten en lichtbruin worden.
- Dit duurt enkele minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de varkensschnitzels met gebakken aardappelen of frites en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Grüner Veltliner of een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 40 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g