Velouté à la chicorée

Velouté à la chicorée

(crèmesoep met witlof)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l runderbouillon
  • 1 plak rauwe ham
  • 40 g boter
  • 2 eierdooiers
  • nootmuskaat
  • 2 uien
  • 300 g witlof
  • 1 spek
  • 40 g bloem
  • 1 deciliter room
  • peterselie

Instructies

  • Maak de struikjes witlof schoon en snij ze in reepjes van 4 cm.
  • Maak de uien schoon en hak ze fijn.
  • Snij het spek en de ham in blokjes.
  • Zet een soeppan op het vuur en leg er het spek in.
  • Laat zonder dat het spek verkleurt de zaak warm worden totdat het vet loslaat.
  • Doe dan de boter erbij.
  • Voeg als die gesmolten is de uien toe.
  • Laat de uien zonder dat ze verkleuren zachtjes bakken.
  • Voeg nu de witlof toe en laat dit even meebraden.
  • Strooi dan de bloem erover en roer totdat deze geheel is opgenomen.
  • Voeg nu langzaam de bouillon toe, zodat een gladde soep ontstaat.
  • Laat deze 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de blokjes ham toe.
  • Maak van eierdooiers en room een liaison.
  • Voeg deze, van het vuur af, toe aan de soep.
  • Maak ze smaak met nootmuskaat.
  • Strooi er wat gehakte peterselie over en serveer ze met vers stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep