Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Venkelsoep met cherrytomaatjes
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 venkel
- 1 ui kleine gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 125 ml crème fraîche halfvet
- 750 ml kippenbouillon evt. van tablet
- 4 takjes cherrytomaatjes
Bereidingswijze
- Snijd de venkel in kleine stukjes, bewaar het kruidige venkelgroen als garnering.
- Fruit in een soeppan de ui in de olie goudbruin, voeg de stukjes venkel erbij en bak ze enkele minuten mee.
- Roer de crème fraîche erdoor, schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 minuten afgedekt zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met
- (versgemalen) peper.
- Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op.
- Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.