Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met boerenjongens

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vlees droogdeppen met keukenpapier, met mosterd bestrijken en bestrooien met tijm, zout en peper.
  • Indien nodig dunne deel van varkenshaasjes dubbelvouwen en met cocktailprikker vastzetten, zodat vlees overal even gaar wordt.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Vlees rondom bruin laten worden.
  • Vuur lager zetten en varkenshaasjes in 15-20 minuten gaar braden, af en toe keren.
  • Intussen frituurolie verhitten.
  • Vlees uit pan nemen (bakvet in pan laten), in aluminiumfolie verpakken en nog 5 minuten laten rusten.
  • Frites volgens gebruiksaanwijzing goudbruin bakken.
  • Fond en boerenjongens door bakvet van vlees roeren.
  • Aanbaksels goed losroeren en jus iets laten inkoken.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Varkenshaasjes in plakken snijden en over vier warme borden verdelen.
  • Jus erover scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gemengde salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rollade met gestoofde sjalotten en mosterdsaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hoge pan slagroom met fond in ca. 30 minuten tot helft inkoken.
  • Scheutje roomsaus in kom schenken en even laten afkoelen.
  • Eierdooiers met maïzena en 2 eetlepels mosterd door afgekoelde scheutje roomsaus roeren.
  • Mengsel bij roomsaus in pan doen en al roerend zachtjes verwarmen tot saus begint te binden.
  • Als saus juiste dikte heeft (saus 'hangt' dan aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar), pan direct van vuur nemen en saus laten afkoelen.
  • Tot gebruik afgedekt koel bewaren.
  • Rollades op kamertemperatuur laten komen.
  • Sjalotten pellen en in 4 partjes snijden.
  • Salie fijnsnijden.
  • Rollades droogdeppen en bestrooien met zout en peper.
  • In braadpan boter smelten en rollades rondom aanbraden.
  • Sjalotten toevoegen en 2 minuten op hoog vuur meebakken.
  • Salie toevoegen, vuur laag draaien en rollades met deksel schuin op pan in 30-40 minuten
  • gaarbraden.
  • Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt 5 minuten laten rusten.
  • Mosterdsaus (op warmhoudplaatje) voorzichtig opwarmen.
  • Saus op smaak brengen met mosterd, zout en peper.
  • Rollades uit folie nemen, netje openknippen en verwijderen.
  • Rollades op schaal leggen, sjalotten rond rollades leggen.
  • (Aan tafel) rollades in plakken snijden en saus in warme sauskom ernaast serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken krieltjes en gemengde boontjes (bijv. panklare boontjesmix, zak 250 g, koelvak groenteafdeling).


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ribeye met rode wijnsaus, gebakken aardappels en witlof

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels in gelijke partjes snijden en droogdeppen.
  • In (hapjes)pan 2 eetlepels boter verhitten.
  • Aardappels toevoegen, met zout en peper bestrooien en in 20 minuten afgedekt op laag vuur gaar laten worden.
  • Pan regelmatig schudden (deksel niet van pan nemen!).
  • In een steelpan knoflook in 1 eetlepel boter fruiten.
  • Wijn erbij schenken en op hoog vuur kort inkoken.
  • Vleesfond en tijm toevoegen en laten inkoken tot sausdikte.
  • Koude boter snel met garde door jus kloppen.
  • Saus met zout en peper op smaak brengen en warm houden.
  • Witlof halveren en in de lengte in repen snijden.
  • In koekenpan witlof in 2 eetlepels boter in 10 minuten goudgeel bakken,af en toe omscheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Grillpan verhitten.
  • Ribeye met zout en peper bestrooien en met olie bestrijken.
  • Vlees op hoog vuur 4-8 minuten grillen, halverwege keren.
  • Aardappels, witlof en ribeye over vier borden verdelen.
  • Sjalot en saus over vlees scheppen


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Karbonades met sjalot tijm saus

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Mosterd, citroensap en olie door elkaar roeren.
  • Karbonades bestrijken met mosterdmengsel en bestrooien met zout en peper.
  • Smaken minstens 30 minuten laten intrekken.
  • Sjalotten pellen en grof snipperen.
  • In steelpan 25 g boter smelten.
  • Sjalot 5 minuten op laag vuur fruiten.
  • Tijmblaadjes boven pan van takjes rissen.
  • Wijn toevoegen en laten verdampen.
  • Fond in pan schenken en 10 minuten zachtjes laten inkoken.
  • Intussen in braadpan rest van boter verhitten.
  • Karbonades aan beide kanten snel bruinbakken en vervolgens op matig vuur in 10 minuten bruin en gaar laten worden, halverwege keren.
  • Slagroom door sjalotten roeren en saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Karbonades op vier warme borden leggen en sjalotsaus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gekookte aardappels en roergebakken spinazie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsentrecote met fijne groenten

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaat ontvellen en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in miniblokjes snijden.
  • In pan olie verhitten en spek even bakken.
  • Ui, courgette, kruiden, zout en peper toevoegen en groenten afgedekt 15 minuten gaarsmoren.
  • Tomaat erdoor scheppen en mengsel tot gebruik gekoeld bewaren.
  • Entrecôtes met zout en peper inwrijven en in boter in 2-3 minuten per kant rosé bakken.
  • Intussen groenten opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Entrecôtes uit pan nemen en warmhouden.
  • Azijn en fond door bakvet roeren en op hoog vuur tot jus laten inkoken.
  • Jus door groenten roeren.
  • Entrecôtes en groenten over de borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met pasta en stevige haricots verts gerold in spek.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

In wijn gestoofde kip met spruitjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kip
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In hapjespan ui in 25 g boter 2 minuten zachtjes bakken.
  • Kipblokjes bestrooien met zout en peper.
  • Kip door ui scheppen en op hoog vuur 2 minuten bakken.
  • Champignons erdoor scheppen.
  • Wijn en fond in pan schenken en op hoog vuur tot helft laten inkoken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen naaldjes van takjes rozemarijn rissen en heel fijn hakken en door aardappelpartjes
  • mengen.
  • In grote koekenpan of wok 25 g boter verhitten en aardappelpartjes in 10-14 minuten bruin
  • bakken, eerste 5 minuten met deksel op pan.
  • Spruitjes volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Spruitjes door kipmengsel roeren.
  • Aardappelpartjes over de borden verdelen, kip-spruitjes mengsel ernaast scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk gewikkeld in parmaham met aardappelkoekjes

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstuk droogdeppen en met peper bestrooien.
  • Takjes van blaadjes salie (uit kruidenmix) plukken en grote blaadjes grof scheuren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en vlees op hoog vuur in 20-30sec. per kant bruinbakken.
  • Op snijplank laten afkoelen.
  • In achtergebleven bakvet 1 eetlepel boter smelten.
  • Salieblaadjes 1 minuut zachtjes bakken.
  • Fond toevoegen en aanbaksels losroeren.
  • Jus in sauspan overdoen en in 15 minuten tot helft laten inkoken.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Om elk biefstukje 2 plakken ham wikkelen en naden aandrukken.
  • Vlees in ovenschaal leggen en met plasticfolie afgedekt in koelkast zetten.
  • Ook jus in koelkast zetten.
  • Aardappels schillen en grof raspen.
  • Rasp in zeef met water afspoelen.
  • Goed laten uitlekken, droogdeppen met keukenpapier.
  • In schaal ei loskloppen met zout en peper.
  • Rasp erdoor mengen. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten en bergjes van aardappel mengsel in pan scheppen.
  • Met lepel platdrukken tot koekje. Koekjes aan beide kanten droog en goudbruin bakken.
  • Op keukenpapier in schaal leggen en doorgaan met bakken tot aardappelmengsel op is, indien nodig wat olie toevoegen.
  • Koekjes afgedekt in koelkast zetten.
  • Uien in ringen snijden.
  • In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten en uiringen 15 minuten zachtjes bakken.
  • Knoflook pellen, uitpersen en 1 minuut meebakken.
  • Tijmblaadjes van takjes (uit kruidenmix) rissen en door ui scheppen. Intussen groenten wassen.
  • Tomaten, courgette en aubergine in dunne plakken snijden.
  • Ui uitspreiden in ingevette ovenschaal.
  • Groente plakjes dakpansgewijs, om en om in schaal leggen.
  • Royaal bestrooien met peper en 4 eetlepels olie erover druppelen.
  • Schaal afgedekt in koelkast zetten.
  • Voorbereide ingrediënten ruim voor diner uit koelkast halen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Groenteschaal op rooster in midden van oven zetten en groenten in ca. 45 minuten gaar laten worden.
  • Aardappelkoekjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  • Groenten uit oven nemen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Vlees in oven in 10-12 minuten rosé bakken.
  • Uit oven nemen en losjes afgedekt met aluminiumfolie laten rusten.
  • Aardappelkoekjes in oven verwarmen.
  • Jus aan de kook brengen en met garde 1 eetlepel koude boter erdoor kloppen.
  • Groenten over zes warme borden verdelen, biefstukjes ernaast leggen.
  • Aardappelkoekjes erbij leggen en jus over vlees scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidenbouillon met omeletreepjes

Allerhande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • In kom ei met kaas, melk, zout en peper loskloppen.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Eiermengsel over panbodem laten uitvloeien en in ca. 3 minuten tot dunne omelet bakken,
  • halverwege keren.
  • Omelet oprollen, laten afkoelen en in dunne reepjes snijden.
  • Worteltjes schoonmaken en in piepkleine blokjes snijden.
  • In kom peterselie, bieslook en tijm fijnknippen.
  • In pan 4 dl water met fond en wijn aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
  • Wortelblokjes toevoegen en ca. 1 minuut meekoken.
  • Kruiden erdoor roeren en nog ca. 1 minuut meewarmen.
  • Bouillon op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
  • Omeletreepjes in vier diepe borden leggen.
  • Bouillon erover schenken.

Tips / Opmerkingen

Serveren met soepstengels.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfricandeau met een korst van tomatentapenade

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Nootjes pellen.
  • Korst van brood snijden.
  • Brood en nootjes fijn malen.
  • Tapenade erdoor mengen.
  • Varkensfricandeau droogdeppen met keukenpapier.
  • Vlees inwrijven met zout en peper.
  • Vlees aan bovenzijde in lengte twee keer diep insnijden.
  • Inkepingen vullen met tapenademengsel, rest bewaren voor later.
  • Vlees in plasticfolie wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Fricandeau ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Vlees bestrijken met olie, op bovenzijde dikke laag tapenademengsel smeren.
  • Vlees in braadslede leggen en in midden van koude oven schuiven.
  • Oven inschakelen op 175 °C.
  • Vlees in ca. 45 minuten gaar braden.
  • Vlees uit oven nemen en losjes in aluminiumfolie verpakt nog ca. 5 minuten laten rusten. Braadslede op laag vuur zetten.
  • Fond en wijn bij bakvet schenken en aanbaksels losroeren.
  • Jus ca. 2 minuten laten inkoken.
  • Boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Fricandeau op buffet voorzichtig in 8 plakken snijden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatenbouillon met zuurkool en ham

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bouillon, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van 3 takjes tijmblaadjes rissen.
  • Sjalotjes pellen en snipperen.
  • In pan helft van olie verhitten en helft van sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Zuurkool, suiker en helft van geriste tijmblaadjes erdoor scheppen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes smoren. Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen.
  • Tomaten in parten snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In soeppan rest van olie verhitten.
  • Rest van sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Tomaatblokjes en rest van geriste tijmblaadjes ca. 3 minuten zachtjes meebakken.
  • Sherry, fond en 2 dl water toevoegen, aan de kook brengen en bouillon ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Ham in repen snijden.
  • Bouillon op smaak brengen met zout, peper en eventueel een beetje suiker.
  • Bouillon in vier voorverwarmde kommen scheppen.
  • In midden flinke pluk zuurkool leggen en reepjes ham erop leggen.
  • Garneren met takje tijm.