Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Varkenshaas met boerenjongens
AllerHande 2004
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 varkenshaasjes ca. 500 g
- 1 eetlepel mosterd
- 2 theelepels tijm
- 50 g boter
- 750 g Boer'n Friet'n
- 380 ml vleesfond pot
- 4 eetlepels boerenjongens
- olie om te frituren
Bereidingswijze
- Vlees droogdeppen met keukenpapier, met mosterd bestrijken en bestrooien met tijm, zout en peper.
- Indien nodig dunne deel van varkenshaasjes dubbelvouwen en met cocktailprikker vastzetten, zodat vlees overal even gaar wordt.
- In braadpan boter verhitten.
- Vlees rondom bruin laten worden.
- Vuur lager zetten en varkenshaasjes in 15-20 minuten gaar braden, af en toe keren.
- Intussen frituurolie verhitten.
- Vlees uit pan nemen (bakvet in pan laten), in aluminiumfolie verpakken en nog 5 minuten laten rusten.
- Frites volgens gebruiksaanwijzing goudbruin bakken.
- Fond en boerenjongens door bakvet van vlees roeren.
- Aanbaksels goed losroeren en jus iets laten inkoken.
- Met zout en peper op smaak brengen.
- Varkenshaasjes in plakken snijden en over vier warme borden verdelen.
- Jus erover scheppen.
Tips / Opmerkingen
Lekker met gemengde salade.