Vleesfondue

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 400 gram kipfilet
  • 250 gram biefstuk
  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram varkensvlees
  • 2 flessen wijn
  • 500 gram champignons
  • 2 paprika's
  • 3 flinke tomaten
  • 1 komkommer
  • 5 hardgekookte eieren
  • 3 stokbroden
  • 200 gram kruidenboter
  • 2 potten mayonaise of 3 potten Yogonaise
  • frituurvet
  • vruchten in blik vruchtensap
  • zoetzure augurken
  • zilveruitjes
  • pindasaus

Instructies

  • Het is erg lekker om meer dan een soort gehakt te geven, bijvoorbeeld normaal gehakt en Gyrosgehakt.
  • Maak de groenten enkele uren van tevoren schoon en zet de champignons met citroensap erover terug in de koelkast.
  • Maak de sauzen 1 uur van tevoren en maak de vleesschotels zo kort mogelijk van tevoren klaar.
  • Maak een kwartier van te voren frituurvet voor de fonduepan heet, maak de pindasaus warm en vergeet niet, het stokbrood warm te maken!
  • Maak wat schaaltjes met groenten, fruit en de in zessen gesneden eieren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------