Gemarineerde asperges in riesling
porties: 4
Calorieën: 140kcal
Equipment
ingrediënten
- 1 kilo witte asperges
- 2 ½ dl witte wijn riesling of pinot blanc
- ½ tuinkruidenbouillontablet
- 2 eetlepels olie
- 1 takje tijm verse of 1/4 theelepel gedroogde tijm
- 2 eetlepels bieslook verse
- 1 ei
Bereidingswijze
Voorbereiden
- Asperges met dun- of aspergeschiller voorzichtig van vlak onder punt naar beneden schillen en houtachtige onderkant (3 cm) eraf snijden.
- In pan ¼ liter water, wijn, bouillonblokje en olie aan de kook brengen.
- Asperges samen met tijm en helft van bieslook in 10 minuten beetgaar koken.
- Pan van vuur halen en asperges in kookvocht laten afkoelen en minstens 1 uur marineren.
- Intussen in andere steelpan ei hard koken.
- Laten afkoelen en klein snijden.
Bereiden
- Asperges opnieuw aan de kook brengen.
- Met schuimspaan asperges uit pan nemen en goed laten uitlekken.
- Asperges serveren op platte schaal.
- Garneren met ei en rest van bieslook.
Tips / Opmerkingen
Lekker met aardappelpuree en een salade.
Nutrition
Calorieën: 140kcal | koolhydraten: 6g | Eiwit: 4g | Vet: 6g