Recept afdrukken
No ratings yet

Langoustine Bouillon met Witte en Groene Asperges

Recept categorieën: Bouillon, Tussengerecht, Zeevruchten
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Zet de schillen en onderstukken van de witte asperges op in de koude gevogeltebouillon en laat 30 minuten trekken.
  • Passeer de bouillon en reduceer tot de helft.
  • Breng op smaak.
  • Pel de schaal van de langoustinestaarten en snijd ze in 32 stukken.
  • Snijd de knoflook, ui en koriander fijn en marineer de langoustine hiermee in olijfolie gedurende 30 minuten.
  • Snijd van de asperges de koppen af op 3 cm.
  • Kook deze apart in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
  • Snijd het citroengras in 16 stukken.

Afwerking:

  • Laat de langoustine uitlekken op een zeef en vang de olie op.
  • Sauteer de langoustine in deze olie totdat ze krokant zijn.
  • Verwarm de witte en groene aspergepunten apart in boter.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Rijg aan het citroengras een stuk langoustine, een witte en groene aspergepunt, weer een stuk langoustine en opnieuw een witte en groene aspergepunt.
  • Snijd 16 plakken truffel.

Dresseren:

  • Leg de citroengras spiesjes op warme diepe borden.
  • Garneer met plakjes truffel en verse kervel.
  • Schenk aan tafel de hete bouillon over de ingrediënten.

Notities

Geniet van deze verfijnde Langoustine Bouillon met Witte en Groene Asperges!

Recept afdrukken
No ratings yet

Tartaar van Asperges en Garnalen

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

Tartaar:

  • Schil en snijd de asperges in kleine blokjes.
  • Blancheer ze afzonderlijk en laat ze uitlekken.
  • Snipper de sjalotten fijn, hak de bieslook zeer fijn en snijd de garnalen klein.
  • Meng de asperges, garnalen, sjalot en bieslook.
  • Voeg mayonaise toe tot het mengsel samenhangend is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Druk de tartaar in ringen en zet in de koelkast.

Mayonaise:

  • Klop de eidooiers met zout, peper, mosterd en witte wijnazijn.
  • Voeg de oliën geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen.
  • Breng op smaak met Worcestersaus.

Krokantje:

  • Klop de dooiers wit met suiker.
  • Klop de eiwitten stijf, voeg suiker toe en spatel voorzichtig door het dooiermengsel.
  • Spatel de bloem en het amandelpoeder erdoor.
  • Spuit dunne repen uit en bak ze af op 180 graden Celsius, laat afkoelen.

Saus:

  • Voeg yoghurtpoeder en witte vermouth toe aan de mayonaise.
  • Roer de yoghurt erdoor.

Garnituur:

  • Leg het tartaartje in het midden van het bord.
  • Spuit saus op het bord.
  • Garneer met bulls blood, stengels bieslook en het krokantje.
  • Druppel wat olijfolie over de tartaar.
  • Serveer als voorgerecht

romige spaghetti met garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Romige spaghetti met garnalen

Ja, iedereen weet dat je pasta op vele manieren kunt klaarmaken. Dit is een van die heerlijke gerechten waarbij je je vingers aflikt.
Recept categorieën: Pasta, Zeevruchten

Instructies

  • Spaghetti koken, afgieten en Boursin erdoorheen roeren
  • Groene asperges en broccoli wokken
  • Witte asperges afgieten en opwarmen
  • Knoflookgarnalen wokken.
  • Platte schaal opvullen met spaghetti,
  • Er bovenop de gemengde groente eroverheen verspreiden
  • Daarboven op de gewokte garnalen garneren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aspergelasagna

Recept categorieën: Groenten, Pasta, Vis, Zalm

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de asperges
  • Pak een staafmixer en pureer de spinazie met ei en pardano
  • Doe dit bij de bechamelsaus, opwarmen en even koken
  • Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje bechamelsaus
  • Leg er wat lasagna op een paar asperges met zalm
  • Laagje bechamelsaus
  • Weer lasagna met de laatste asperges en zalm
  • Laagje bechamelsaus
  • Bovenste laag met grove pardano vlokken
  • Oven voorverwarmen op 180 graden
  • Lasagna erin en 20 min laten garen

Recept afdrukken
No ratings yet

Indische asperges

Recept van mijn zus
Recept categorieën: Groenten, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm. leg de kopjes apart.
  • Snipper de ui, knoflook, lombok fijn.
  • De tomaten in kleine stukjes snijden.
  • Schil de gember en verdeel in drie stukken.

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de lombok tot glazig.
  • Voeg dan de tomaat en de gemberstukken toe en schep om.
  • Voeg dan het laurierblad, wat zout, de bruine suiker, de djahe, een flinke scheut ketjap en het glas met water toe.
  • Voeg de aspergestukken, NIET DE KOPJES, toe en laat dit tien minuten zacht pruttelen.
  • Kook en pel de eieren.
  • Snijd in 8 en.
  • Voeg ze toe aan de saus samen met aspergekopjes, Ongeveer 15 min,minuten laten sudderen in een afgedekte pan .
  • Vergeet niet om voor het serveren de gemberstukken en het laurierblad te verwijderen!

Notities

Lekker met rijst

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse salade

Recept categorieën: Vis

Ingrediënten

Salade:

Instructies

  • Vis bakken, frites afbakken en samen opdienen

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Asperge Spaghetti met Ham

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Bak de plakken rauwe ham in een droge koekenpan op hoog vuur tot ze bruin en knapperig zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de houtige onderkant van de asperges af.
  • Schil de asperges met een dunschiller vanaf een paar centimeter onder de kop naar beneden, helemaal rond.
  • Let op dat je niet te veel druk uitoefent om te voorkomen dat de kopjes breken.
  • Snijd de asperges vervolgens in dunne plakken in de lengte met behulp van de dunschiller.
  • Breng de reepjes achterham samen met de slagroom aan de kook en laat het op laag vuur 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer de slagroom met achterham met een staafmixer tot een romige saus.
  • Breng de melk aan de kook en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Kook de aspergeslierten in 5-7 minuten beetgaar.
  • Giet ze af.
  • Verdeel de asperges over 4 borden, leg de gebakken ham erop en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Serveer de romige hamsaus apart bij de spaghetti.

Notities

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de saus en de subtiele smaak van de asperges.
 
 
 
 

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 28g | Vet: 38g | Zout: 2.5mg | Sugar: 14g

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentefriet

AllerHande 2006
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Breek de worteltjes van de bos (laat een klein stukje groen zitten) en schil ze met een dunschiller.
  • Schil de asperges van vlak onder het kopje naar beneden en snijd de uiteinden eraf.
  • Kook de wortels, asperges en broccoliroosjes in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • Spoel de groenten in een vergiet af onder koud stromend water en dep ze droog.
  • Verwarm de olie in een frituurpan tot 175 °C.
  • Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine en meng de kaas erdoor.
  • Doe dit mengsel over op een bord.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er met een heel fijne rasp af.
  • Meng op een bord de bloem met de sinaasappelrasp,de kerriepoeder,1-2 theelepels zout en peper naar smaak.
  • Klop in een diep bord de eiwitten los.
  • Wentel de groenten stuk voor stuk door de bloem, schud de overtollige bloem eraf en haal ze dan door het eiwit en vervolgens door het broodmengsel.
  • Het laagje mag niet te dik worden; je moet de groenten nog kunnen zien.
  • Leg 4-5 stuks groenten in het frituurmandje en laat ze in het hete vet zakken.
  • Frituur ze in 2-3 minuten knapperig en bruin.
  • Laat de groenten uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.

Notities

Zoete chilisaus, gemengd met een scheutje sinaasappelsap en fijngehakte koriander, smaakt lekker bij de krokante groenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met asperges en parmaham

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Asperges schillen, houtige einden verwijderen en asperges schuin in plakjes snijden.
  • Tagliatelle koken volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Asperges laatste 5 minuten meekoken.
  • Afgieten en terug in pan doen.
  • Intussen saus bereiden volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Met tagliatelle en asperges mengen.
  • Parmaham in kleine stukjes scheuren en aan pasta toevoegen.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Peper naar smaak toevoegen en goed mengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aspergeschotel met Parmezaanse kaas

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Kaas
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Asperges met dunschiller vanaf vlak onder kopje naar beneden schillen.
  • Houtachtige uiteinden (ca. 2 à 3 cm) eraf snijden.
  • Asperges in kokend water in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Kaas raspen.
  • In (steel)pan boter smelten. In vergiet asperges laten uitlekken.
  • Asperges naast elkaar in ovenschaal leggen.
  • Boter erover schenken, zodat alle asperges ermee bedekt zijn.
  • Bestrooien met peper en kaas.
  • In midden van oven aspergeschotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin laten worden.

Notities

Serveren bij kalfsvlees of entrecote en krielaardappeltjes.