Wittekoolsoep

Wittekoolsoep

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g magere spekblokjes bakje á 250 g, AH,
  • 150 g fijne soepgroente
  • 500 g witte kool gesneden
  • 1 blikje witte bonen in tomatensaus netto 350 g, AH,
  • 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
  • 1 blik tomatenblokjes netto 400 g, AH,
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels oregano

Instructies

  • Ui pellen en snipperen.
  • In grote (braad)pan olie verhitten.
  • Ui en spekblokjes al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Soepgroente en kool erdoor scheppen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
  • Bonen, Italiaanse kruiden, tomatenblokjes met sap en 1/2 liter water erdoor roeren.
  • Soep afgedekt ca. 20 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep overdoen in vier soepkommen.
  • Bestrooien met kaas, oregano en peper.
  • Serveren met bruin stokbrood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep