Wittekoolsoep
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 g magere spekblokjes bakje á 250 g, AH,
- 150 g fijne soepgroente
- 500 g witte kool gesneden
- 1 blikje witte bonen in tomatensaus netto 350 g, AH,
- 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
- 1 blik tomatenblokjes netto 400 g, AH,
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels oregano
Instructies
- Ui pellen en snipperen.
- In grote (braad)pan olie verhitten.
- Ui en spekblokjes al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
- Soepgroente en kool erdoor scheppen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
- Bonen, Italiaanse kruiden, tomatenblokjes met sap en 1/2 liter water erdoor roeren.
- Soep afgedekt ca. 20 minuten zachtjes verwarmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Soep overdoen in vier soepkommen.
- Bestrooien met kaas, oregano en peper.
- Serveren met bruin stokbrood en boter.