Recept afdrukken
No ratings yet

Sensationele zoete drank

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eerst perst u de appel en de wortel en daarna.
  • De rest van de ingrediënten.
  • Dan mengt u alles.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaasfondue met de kleinkinderen

Onze kleinkinderen zijn dol op kaas. Afgelopen weekend kwamen ze logeren en heb ik hen kaasfondue voorgezet. Ze hebben gesmuld van de kaas, brood en bijgerechten.
Recept categorieën: Fondue, Kaas

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de pot op het vuur en doe de wijn erin.
  • Goed op temperatuur laten komen en nu de geraspte kaas erin.
  • Laat het geheel een beetje smeuïg worden en doe de aangemaakte maizena erin.
  • Voorzichtig en goed roeren.
  • Nu de kirsch toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Goed warm serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paella van Cucina Christina

Dit is een eigen recept . Beslist niet vet!!!
Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet een grote wokpan klaar.
  • Ontdooi de erwten en garnalen.
  • Kook de rijst in een grote pan met water met kipbouillon blokjes
  • Roerbak de erwten en wortelen met de paprika, rode ui en kipblokjes.
  • Voeg de laatste 3 minuten de garnalen toe.
  • Gebruik 1 e1 eetlepel Andalus kruiden van Jonnie Boer tijdens het wokken
  • Doe nu de warme rijst erbij met de mosselen en Bosui ringetjes.
  • Zorg dat alles goed warm is.
  • Serveer uit op de borden met een 2 partjes limoen en een 2 partjes sinaasappel.
  • strooi ook een beetje peterselie op en je hebt een prachtig opgemaakt bord.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelballetjes met yoghurtdip

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in lichtgezouten water gaar, laat ze onder koud stromend water schrikken, pel ze, prak ze fijn en zet ze afgedekt opzij.
  • Was en schil intussen alle groenten en het stukje gemberwortel.
  • Halveer het rode pepertje, verwijder de pitjes en hak alle ingrediënten daarna zeer fijn.
  • Meng ze met de koriander.
  • Verhit de olie in een pan, roerbak de groenten daarin 3-4 minuten en breng op smaak met kurkuma, nootmuskaat, kardemom,zout en peper.
  • Meng de groenten, de eierdooiers en 3 afgestreken eetlepels maïszetmeel zorgvuldig door de
  • aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestuif uw handen met maïszetmeel en vorm dan van het deeg 24 balletjes.
  • Haal ze door de rest van het maïszetmeel, daarna door de losgeklopte eieren en tenslotte door de sesamzaadjes.
  • Verhit de maïskiemolie in een frituurpan (180°C), bak de balletjes in 4-5 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Serveer de balletjes met een yoghurtdip die u maakt door 1 pakje gemengde kruiden door 500 gr yoghurt te roeren, deze op smaak te brengen met ½ theelepel kummelzaadjes, 1 theelepel citroensap, peper en zout en dan nog ½ uur te laten trekken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vijgen wortelmuffins

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hartige taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaneel en mespunt zout.
  • Wortelrasp en vijgen erdoor mengen.
  • In andere kom eieren loskloppen.
  • Honing, wortelsap en olie erdoor roeren.
  • In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en met vork of pollepel luchtig door bakmeel
  • spatelen (paar klontjes is niet erg).
  • Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen.
  • Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • In vorm 5 minuten laten afkoelen.
  • Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
  • Roomkaas en poedersuiker door elkaar roeren tot glad glazuur ontstaat.
  • Glazuur met spatel over bovenkant van afgekoelde muffins strijken (glazuur druipt langs rand, maar wordt niet hard).

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet van hoevekip gegaard op lage temperatuur, eitje gevuld met ragout met Pape

Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België

ingrediënten

Ragout van hoevekip:

Dragonmayonaise:

Bereidingswijze

  • Hak het karkas in grove stukken.
  • Stoof goudbruin in de boter, samen met de bouten, de vleugels, de versneden ui, knoflook, tijm en rozemarijn.
  • Bevochtig met water en bier en voeg de grofgesneden wortel en selderij toe.
  • Breng aan de kook en laat 3 uur zacht trekken.
  • Versnij het vlees van de bouten, zeef de bouillon, laat inkoken en klop op met klontjes boter.
  • Vul 4 leeggehaalde eierdopjes met vlees van de bouten en bouillon.
  • Bak de filets kort en laat 12 minuten garen in de oven op 75°C.
  • Laat rusten onder folie en versnij.
  • Schil de raapjes, zet onder in gesmolten smout en gaar 1 uur op laag vuur.
  • Haal de gekonfijte raapjes uit het vet en steek er cilinders uit.
  • Bak deze kort maar hevig aan in smout en bestrooi met kaantjes.
  • Mix 2 eierdooiers met een eetlepel mosterd, knoflook en dragon 2 minuten in de blender.
  • Giet er langzaam olijfolie bij tot het mengsel de consistentie heeft van mayonaise.
  • Breng op smaak met dragonazijn en zout.
  • Warm het Papegaeibier op met azijn en suiker, doe de uipartjes erin, haal van het vuur en laat twee dagen marineren.
  • Serveer het vlees met het gevulde eitje, de raapjes, de uien en de dragonmayonaise.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eend met vijgen

Recept categorieën: Eend, Fruit, Voorgerechten

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding

    VIJGEN :

    • Leg de vijgen in een passende schaal en giet er de witte wijn over en marineer gedurende 12 uur.

    SINAASAPPELS :

    • Schil de sinaasappels dun met een dunschiller.
    • Snijd de schil in een fijne julienne.

    GROENTEN :

    • Schil de wortel en pel de uien en snijd deze samen met de knoflook in kleine blokjes.

    EEND :

    • Neem een passende braadslede waar de drie eenden in kunnen en bestrooi de bodem hiervan met de groenten en giet hierop de helft van de marinade van de vijgen.
    • Zout de eenden van binnen.
    • Leg de eenden op de groenten en zet deze in een voorverwarmde oven van 250 graden
    • Gedurende 15 minuten.
    • Schakel de temperatuur hierna terug naar 200 graden, laat de eenden nog 15 minuten staan en bedruip de regelmatig met het vocht.
    • Haal de eenden uit de oven, verwijder de poten en leg de rest in de alto-shaam bij 60 graden.
    • Pluk het vlees van de poten en bewaar tot gebruik in de alto-shaam.

    SAUS :

    • Giet het braadvocht met de groenten in een passende pan en voeg hier de gevogeltefond en de rest van de vijgenmarinade aan toe.
    • Breng aan de kook en laat tot sausdikte reduceren.
    • Passeer hierna de saus en ontvet deze.
    • Breng de saus op smaak met zout en peper.
    • Leg de vijgen in de saus en laat deze afkoelen.

    Bereiding

      EEND :

      • Verwijder de borsten van de eenden en snijd deze in tranches en leg terug in de alto-shaam.
      • Doe het pootvlees in een pan en voeg hier wat saus aan toe zodat er een ragout ontstaat.
      • Breng aan de kook, voeg wat room toe en breng op smaak met zout en peper.

      SAUS :

      • Breng de saus tot tegen het kookpunt met de vijgen er in.

      DRESSEREN :

      • Schep een lepel ragout op de borden en leg hier tegenaan de tranches borstvlees.
      • Zet er twee vijgen bij en schep de saus er langs.
      • Garneer met pluk kervel.

      Recept afdrukken
      No ratings yet

      Rog met botersaus

      Een heerlijk rog met botersaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
      Recept categorieën: Vis
      Land van herkomst: Frankrijk
      porties: 4
      Auteur: Bert Allers

      ingrediënten

      Bereidingswijze

      • Doe voor de court-bouillon de wijn, ui, wortel, laurierblad, peperkorrels en 5 dl water in een diepe koekenpan.
      • Breng het aan de kook en laat het twintig minuten zachtjes pruttelen.
      • Zeef de courtbouillon en giet terug in de schone pan.
      • Voeg de rog toe en pocheer deze tien minuten, totdat de vis makkelijk uiteenvalt als je erin prikt.
      • Neem de vis uit de pan, laat hem uitlekken, dek af en houd warm.
      • Verhit de boter in een koekenpan en laat deze twee minuten op een matig vuur bruin worden (beurre noisette).
      • Haal de pan van het vuur en roer de peterselie, kappertjes, zout en peper erdoor.
      • Giet de saus over de vis en dien onmiddellijk op.

      Tips / Opmerkingen

      Je kan ook de filet eerst van de graat tillen.

      Recept afdrukken
      No ratings yet

      Wortelsalade met radijs

      Recept categorieën: Salade
      Dieët: Vegetarisch
      Auteur: odin.nl

      ingrediënten

      evtueel

      Bereidingswijze

      • Meng radijsjes door de geraspte wortel en rooster de pijnboompitten in en droge pan.
      • Snijd eventueel het radijsloof fijn.
      • Maak de dressing en schep deze door de rauwkostsalade.
      • Meng eventueel het fijngesneden radijsloof er door en serveer.

      Recept afdrukken
      No ratings yet

      Peulvruchten met parmezaanse kaas

      Recept categorieën: Bijgerecht, Kaas
      Dieët: Vegetarisch
      Auteur: Sonja van de Rhoer

      ingrediënten

      eventueel

      Bereidingswijze

      • Week de bonen of erwten in ruim water en week ze, afgedekt, minstens 8 uur in de koelkast.
      • Spoel ze onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
      • Of breng de bonen, onder water, aan de kook, schuim af en verwijder alle bonen die aan de oppervlakte naar boven komen drijven.
      • Zet het vuur laag en laat de bonen nog 2-3 minuten zachtjes koken.
      • Zet het vuur uit en laat de bonen 1-1½ uur staan.
      • Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
      • Breng de bonen vervolgens met ruim vers water aan de kook en laat ze, onafgedekt, 10 minuten koken.
      • Schuim af, zet het vuur laag en voeg 2 laurierblaadjes, de kleine in stukken gesneden ui, de takjes peterselie, de teen knoflook in plakjes, 1 theelepel olie en het stukje kombu (verkort de kooktijd) toe.
      • Dek de pan af en laat de bonen in 30-60 minuten zachtjes bijna gaar worden.
      • Voeg het zout toe en kook de bonen verder gaar, maar niet te zacht.
      • Verwarm, als de bonen bijna gaar zijn, de rest van de olie en voeg de grote fijngehakte ui, de wortel in plakjes en het laurierblad toe.
      • Bak de ui en de wortel in 6-8 minuten zacht.
      • Maak de broccoli schoon, snijd de stengel in plakjes en verdeel de bloem in roosjes.
      • Voeg ze toe met een kop bonenkookvocht en laat de broccoli beetgaar worden.
      • Laat de bonen uitlekken (bewaar het kookvocht voor een soep) en voeg ze toe.
      • Warm alles goed door, voeg eventueel nog wat kookvocht toe en serveer het gerecht in diepe borden, besprenkeld met goede olijfolie en geschaafde plakjes Parmezaanse kaas.

      Tips / Opmerkingen

      Lekker met een groene salade met tomaat.
      Info:
      Peulvruchten zijn onmisbaar in de vegetarische keuken. Het zijn de gedroogde zaden van peulgewassen, bijvoorbeeld witte en bruine bonen, kikkererwten, kapucijners en erwten. Reken voor een hoofdmaaltijd op 100 g gedroogde en 300 g gare peulvruchten per persoon.