Wortel-aardappelkoeken met asperges in gerookte zalm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 300 gram wortelen
  • 200 gram vastkokende aardappelen
  • zout peper
  • 30 gram boter of olie om in te bakken
  • 20 groene asperges
  • 200 gram gerookte zalm

kruidenmayonaise:

  • 200 gram mayonaise
  • 100 gram yoghurt
  • verse groene kruiden: bieslook peterselie
  • peper zout

Instructies

  • De eieren, de bloem, de sesamzaadjes en de kaas in een kom tot een mooie gladde massa roeren.
  • Wortelen en aardappelen schillen, wassen en grof raspen.
  • Meng dit door het ei-mengsel en breng alles op smaak met peper en zout.
  • Doe wat boter of olie in een grote koekenpan.
  • Met 2 eetlepels porties maken en deze in de pan ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten bruinbakken.
  • Druk de koekjes een beetje vlak zodat ze niet uit elkaar vallen.
  • Warm houden op een bord.
  • Kruidenmayonaise:
  • meng de mayonaise met de yoghurt, de groene kruiden en wat peper en zout.
  • Rol per persoon 5 asperges in plakjes gerookte zalm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten