Zalmfilets uit de oven

Boodschappen 10-2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten van ca. 150 g per stuk of 4 zalmfilets Vismarine
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 1 eetlepel(s) boter
  • zout
  • versgemalen peper
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eetlepel(s) gehakte bieslook vers of diepvries
  • 100 g geraspte belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Wrijf de zalmfilets in met citroensap en laat ca. 5 minuten intrekken.
  • Vet de bodem van de ovenschaal royaal in met boter.
  • Leg de zalmfilets in de ovenschaal en strooi er zout en peper over.
  • Strijk de crème fraîche over de zalmfilets en strooi de bieslook en geraspte kaas erover.
  • Schuif de schaal iets onder het midden in de oven en laat de zalmfilets in ca. 10 minuten net aan gaar worden en licht kleuren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

De zalmfilets uit de oven zijn ook heerlijk als de crème fraîche vervangen wordt door 100 g verse kruidenroomkaas.
Ook Lekker met krielaardappeltjes en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm