Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet van hoevekip gegaard op lage temperatuur, eitje gevuld met ragout met Pape

Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België

ingrediënten

Ragout van hoevekip:

Dragonmayonaise:

Bereidingswijze

  • Hak het karkas in grove stukken.
  • Stoof goudbruin in de boter, samen met de bouten, de vleugels, de versneden ui, knoflook, tijm en rozemarijn.
  • Bevochtig met water en bier en voeg de grofgesneden wortel en selderij toe.
  • Breng aan de kook en laat 3 uur zacht trekken.
  • Versnij het vlees van de bouten, zeef de bouillon, laat inkoken en klop op met klontjes boter.
  • Vul 4 leeggehaalde eierdopjes met vlees van de bouten en bouillon.
  • Bak de filets kort en laat 12 minuten garen in de oven op 75°C.
  • Laat rusten onder folie en versnij.
  • Schil de raapjes, zet onder in gesmolten smout en gaar 1 uur op laag vuur.
  • Haal de gekonfijte raapjes uit het vet en steek er cilinders uit.
  • Bak deze kort maar hevig aan in smout en bestrooi met kaantjes.
  • Mix 2 eierdooiers met een eetlepel mosterd, knoflook en dragon 2 minuten in de blender.
  • Giet er langzaam olijfolie bij tot het mengsel de consistentie heeft van mayonaise.
  • Breng op smaak met dragonazijn en zout.
  • Warm het Papegaeibier op met azijn en suiker, doe de uipartjes erin, haal van het vuur en laat twee dagen marineren.
  • Serveer het vlees met het gevulde eitje, de raapjes, de uien en de dragonmayonaise.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Klassieke Zwitserse raclette

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Zwitserland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schoonboenen en in ca. 20 minuten in schil gaarkoken.
  • Aardappels afgieten, iets laten afkoelen en dan ongeschild in dikke plakken snijden.
  • Plakken aardappel en kaas rangschikken op bord.
  • Kom augurkjes en zilveruitjes ernaast zetten.
  • Plak kaas in pannetje leggen en onder grillelement laten smelten.
  • Kwart van aardappelplakken op grillplaat kort opwarmen.
  • Aardappelplakken naast elkaar op bord leggen, plak ham erop leggen en gesmolten kaas erop scheppen.
  • Kaas licht bestrooien met paprikapoeder en peper.
  • Wat augurkjes en zilveruitjes naast raclettegerecht scheppen.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met rauwe ham erbij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Soep op z'n Brabants

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Reinig de sla en was hem, evenals de uitjes en het bieslook.
  • Snijd ze fijn.
  • Smelt de boter en voeg hierbij de fijngesneden groenten.
  • Laat dit ± een half uur smoren.
  • Kook het water en voeg dit aan de groenten toe.
  • Reinig en was de erwten en de postelein en voeg deze bij de soep.
  • Laat gaar koken ,± 15 minuten.
  • Pureer de soep en breng op smaak met peper, zout en het suikerklontje.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Lotte in pittige rode wijnsaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het zwoerd van het spek en verdeel het spek in blokjes.
  • Verhit een pan met anti-kleefbodem, laat het spek daarin goed uitbakken en laat het daarna op keukenpapier uitlekken.
  • Giet het spekvet weg.
  • Pel de zilveruitjes.
  • Wrijf de champignons droog en schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Verhit de helft van de olie en fruit de uitjes glazig.
  • Voeg de champignons toe en laat ze even mee bakken.
  • Verwijder zo nodig het vel en de graten uit de vis en verdeel de filet in vingerdikke moten.
  • Spoel ze en dep ze goed droog.
  • Kruid met zout en peper en wentel de vis even door de bloem.
  • Verhit de bakboter en de rest van de olie en roerbak de vismoten aan alle kanten goudbruin.
  • Schep ze voortdurend, maar voorzichtig, met een grote visschep om.
  • Reken op 2-3 minuten.
  • Voeg de spekblokjes, de zilveruitjes en de champignons toe.
  • Giet de verwarmde cognac over de lotte en flambeer.

Tips / Opmerkingen

Veiligheidstip:

Bchakel de dampkap uit voor u de cognac laat branden.
Blus de vlammetjes met de rode wijn en laat de vis en de groenten in de open pan een tiental minuten stoven.
Laat het vuur niet te hoog staan, de vloeistof mag net tegen de kook aan zijn.
Kneed de zachte boter met de bloem tot een glad mengsel.
Schep met de schuimspaan de vis uit de pan. doe de geknede boter in de pan en roer met een houten lepel tot de saus is ingedikt.
Laat op een hevig vuur een paar minuten doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren.
Kruid de saus eventueel nog wat bij met zout en peper.
Giet haar heet over de vis en serveer meteen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Limburgse aspergesalade

Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kijk de krielaardappeltjes na op vergeten ogen en kook ze in wat water met wat zout bijna gaar.
  • Schil en gaar intussen de asperges,mooie punten en stukken op de gebruikelijke wijze.
  • Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes.
  • Was de sla,zoek de mooiste blaadjes uit en slinger ze in een slamandje of slacentrifuge droog.
  • Beleg 4 bordjes met een bedje van slablaadjes.
  • Pel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te houden; het velletje springt en is zonder problemen te verwijderen.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Kook de eieren hard ,10 minuten.
  • Laat de zalm in een zeef uitlekken en verwijder graten en velletjes.
  • Snijd de zalm fijn.
  • Pel 2 eieren en hak het eiwit en de dooier apart fijn.
  • Snijd het derde ei in plakjes.
  • Snijd de asperges in handzame stukjes, houd wat mooie punten achter voor de decoratie.
  • Snijd de augurk in stukjes.
  • Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, augurk, zilveruitjes, gehakt ei en zalm.
  • Schep er de mayonaise door en verdeel de salade over de slablaadjes.

Tips / Opmerkingen

Decoreer de salade met de achtergehouden aspergepunten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebraden Mechelse kip

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kleur de kip aan alle kanten en bak haar in een half uurtje in een oven van 150°C gaar.
  • Besprenkel regelmatig met het braadvocht.
  • Voeg er na ¾ van het bakproces de gepelde en voorgekookte zilveruitjes aan toe en bak ze verder mee gaar.
  • Let erop de niets aanbrandt, de zilveruitjes zijn nodig als garnituur.
  • Schil intussen de asperges en kook ze in water met zout en suiker.
  • Snijd de asperges in gelijke delen.
  • Haal de gebakken kip uit de oven en verdeel haar in 4 gelijke delen.
  • Haal de zilveruitjes uit de braadpan en houd ze eveneens warm.
  • Ontvet de braadpan, zet hem terug op het vuur en blus met water.
  • Voeg aan dit kookvocht de bruine fond toe, laat tot de helft inkoken, voeg er room bij en kruid met peper en zout.
  • Bind de saus met een roux of met opgelost maïszetmeel.
  • Werk af met citroensap en eigeel en haal de saus tenslotte door een zeef.
  • Schik de asperges en de zilveruitjes samen met de kip op een bord en giet er de saus over.

Tips / Opmerkingen

Serveer met gepersileerde nieuwe aardappeltjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Duvelfricassée

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Braad het vlees bruin aan, neem het uit de pan en bak de ui aan.
  • Deglaceer de pan, voeg de uibij het vlees en laat ze samen pruttelen.
  • Voeg de tomaten, selder, wortelen, Duvel, peper, zout en eventueel look toe.
  • Doe er de zilveruitjes en de in tweeën gesneden champignons bij, laat ze even laten meekoken en breng desgewenst verder op smaak met peper en zout.
  • Bind de saus met tarwezetmeel.
  • Dien het gerecht op met gekookte aardappelen, rijst, deegwaren of brood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Duif met Mechelse erwtjes

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: België

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kleur de jonge duifjes in bruisende boter en voeg er 1 kopje bouillon en de witte wijn aan toe.
  • Bak in een andere braadpan het in reepjes gesneden spek, samen met de voorgekookte zilveruitjes en voeg het spek en de uitjes dan bij de duifjes.
  • Schil intussen de asperges, snijd ze in stukjes van ± 4 cm en kook ze in water met zout en suiker.
  • Meng een deel van het aspergekookvocht met het braadvocht van de duifjes door de rest van de bouillon..
  • Giet de asperges af en houd ze warm.
  • Bind de saus met maïszetmeel.
  • Schik de versneden duifjes en de asperges op een bord en giet er de saus over.

Tips / Opmerkingen

Roer niet met een klopper, hij slaat de erwten stuk.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Duif met asperges

Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kruid de duifjes met peper en zout en kleur ze in bruisende boter.
  • Voeg er het kruidentuiltje aan toe en laat ze in een op 160°C voorverwarmde
  • oven zachtjes gaar bakken.
  • Schil de zilveruitjes en glaceer ze met een weinig suiker in de braadjus.
  • Voeg de in blokjes gesneden hesp en het kalfsvlees aan de duif toe en laat ze mee garen.
  • Schil de asperges, kook ze met een weinig citroensap en suiker in water gaar.
  • Haal de gebraden duifjes uit de oven en de braadpan.
  • Ontvet de braadpan en voeg er de geglaceerde uitjes aan toe en bevochtig met de
  • resterende braadjus of bruine fond en een weinig aspergekooknat.
  • Kook dit tot de gewenste dikte in of bind met maïszetmeel.
  • Haal het kruidentuiltje eruit en kruid eventueel met peper en zout bij.
  • Snijd de duifjes in 2 stukken en verwijder de overtollige beentjes.
  • Schik de asperges in een waaiervorm op een bord, leg de halve duiven aan het uiteinde van de asperges en overgiet met de saus.
  • Serveer met nieuwe aardappeltjes, gekruid met peper en zout en bestrooid met gehakte peterselie.

Tips / Opmerkingen

Het is zowel een voorgerecht als een hoofdschotel.
Voor het hoofdgerecht worden 2 duifjes per persoon voorzien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Huzarensalade van de Keurslager

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: keurslager.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de aardappelblokjes aan de kook in ruim water met zout en laat ze niet langer dan 2 minuten koken.
  • Giet de blokjes af en spreid ze uit op een schoon dienblad om goed en gelijkmatig af te koelen.
  • Giet kokend water op de doperwtjes en laat zo 5 minuten staan.
  • Gièt af en leg ze bij de aardappelblokjes.
  • Als de aardappelblokjes en doperwten goed zijn afgekoeld kunnen ze met de ham, augurk, appel, zilveruitjes en kappertjes in een grote kom met elkaar vermengd worden.
  • Snijd de eieren door en haal het eigeel eruit.
  • Vermeng in de keukenmachine het eigeel met de mayonaise, azijn, peper en zout tot een smeuïge gele saus (bij gebrek aan handige machine kan dit ook met de hand geprakt en geklopt worden).
  • Snijd het eiwit in kleine blokjes en vermeng die samen met de saus door de aardappelsalade.
  • Maak op een grote schaal de salade mooi op en decoreer naar eigen smaak met plakjes rauwkost, eieren, enz.