Recept afdrukken
No ratings yet

Groentespread zelf maken

Wij zijn veel meer vega gaan eten. Dan blijft er naast de kaas en ei niet veel over. Oké, natuurlijk veel zoet beleg, maar daar houd ik absoluut niet van. Dus deze spread maar eens gemaakt. Hij is erg lekker op beschuit brood etc. Evt. nog wat geraspte kaas erop en klaar is Kees! Zonder zout en peper en kruiden. Heeft veel eigen smaak.

Ingrediënten

Instructies

  • Doe alles in de keukenmachine en goed pureren.
  • Pak een schaal en hang er een zeef boven.
  • Goed laten uitlekken.
  • Na 1 kwartier goed aandrukken.
  • Doe de spread in een jampotten en bewaar in de koelkast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aziatische biefstuk schotel

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
Land van herkomst: Azië
Porties: 2

Ingrediënten

Instructies

  • Doe de boontjes, boemboe, bamboe en paprika bij de cocosmelk in de pan en laat zachtjes 20 min sudderen.
  • Doe nu de biefstuk erbij en laat 8 min sudderen.

Notities

Doe er witte pandanrijst bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerse kaasfondue

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fondue, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Selderijstengels dun schillen en in dunne plakjes snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • Kaas ontkorsten, raspen en op kamertemperatuur laten komen.
  • Knoflook pellen en boven kaasfonduepan uitpersen.
  • Wijn erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Kaas toevoegen en al roerende laten smelten.
  • In kommetje maizena en slagroom tot een glad papje roeren.
  • Maizena door kaasfondue roeren en nog 1 minuut zachtjes verwarmen tot een gebonden kaasfondue ontstaat.
  • Fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaasfonduepan op réchaud op tafel zetten.

Notities

Serveren met stokbrood en groene salade

Recept afdrukken
No ratings yet

Pizza quattro stagioni van Allerhande

Snel te maken.
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pizza, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • Kerstomaatjes wassen en in kwarten snijden.
  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • Ham in brede repen snijden.
  • Pizza's denkbeeldig in vieren delen en ieder stuk achtereenvolgens met paprika, champignon, kerstomaat en ham beleggen.
  • Met kaas bestrooien. In midden van oven pizza's (eventueel per twee) in 8-10 minuten bakken.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Dressing erdoor scheppen.
  • Pizza's met tomatensalade serveren

Recept afdrukken
No ratings yet

Rivierkreeftjes Salade met Peterselie-Mayonaise

Serveer deze verfrissende Rivierkreeftjes Salade met Peterselie-Mayonaise als een smakelijk en licht voorgerecht!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4
calorieën: 200kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de zoete puntpaprika schoon en snijd deze in dunne reepjes.
  • Hak de kappertjes fijn.
  • Roer de fijngehakte kappertjes en peterselie door de mayonaise.
  • Meng de rivierkreeftjes, het grootste deel van de paprikareepjes (bewaar een paar reepjes voor garnering) en de peterselie-mayonaise in een kom.
  • Verdeel de rucola slamelange over vier bordjes en schep de rivierkreeftjessalade er bovenop.
  • Garneer de salade met de achtergehouden paprikareepjes.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze salade.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 10g | Vet: 15g | Zout: 1mg | Sugar: 1g