Zomerfruit gebak

Zomerfruit gebak

Zomerfruit gebak

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 Gram Bladerdeeg
  • 2 Deciliter Melk
  • 150 Gram Room Stijfgeklopt Met
  • 4 eetlepel(s) Suiker
  • 3 eetlepel(s) Custard Poeder
  • 2 Eidooiers
  • 200 Gram Zomerfruit Aardbeien, Kersen, Frambozen, Rode Bessen, Enz.

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8 rechthoeken.
  • Verdeel een eidooier met een kwastje over vier plakjes.
  • Bak alle deegrechthoeken een kwartier op 180 graden.
  • Laat ze afkoelen.
  • Los de custard poeder en het overgebleven ei op in een beetje melk.
  • Breng de rest van de melk aan de kook.
  • Voeg het custardmengsel toe, verhit tot het dik wordt en laat de custard vervolgens afkoelen. Roer dan de slagroom erdoor.
  • Leg de deegrechthoekjes zonder eigeel op een bordje, lepel de helft van de custard erover, leg het fruit erop en dan de rest van de custard.
  • Leg het deegplakje met eigeel erbovenop.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gebak