Insalata con formaggio caprino caldo
Frisse zomersalade met gegrilde geitenkaas / Een typisch gerecht voor de zomer. Eenvoudig en licht. Als voorgerecht of als maaltijdsalade (dan de hoeveelheden verdubbelen)
Ingrediënten
- 150 gram zachte geitenkaas
- 8 sneetjes wit casino brood
- salade naar keuze
- 1 klein stukje prei of een bosuitje
- teen knoflook
- 16 halve walnoten
- honing zachte/vloeibare
- olijfolie
- appel azijn
- balsamicoazijn
- 2 eetlepels appelsap of andere vruchtensap naar keuze
- peper & zout
Instructies
- Maak van olijfolie, 1 volle eetlepel honing, een scheutje appelazijn & balsamicoazijn een dressing.
- Meng er vervolgens de appelsap, de geperste knoflook en peper & zout doorheen.
- Snij de prei of bosui fijn en verdeel deze met de salade over de borden.
- Hou per persoon 2 halve walnoten opzij en verkruimel de rest van de walnoten over de salade.
- Verdeel een gedeelte van de dressing over de salade en serveer de rest op tafel.
- Snij het casino brood dwars door.
- Leg op 4 halve sneetjes een plak geitenkaas en leg deze op een bakplaat.
- Giet over de kaas en het brood een dun staaltje olijfolie.
- Gril in een voorverwarmde oven totdat je ziet dat de kaas zacht wordt en dreigt te gaan lopen.
- Rooster ondertussen de rest van het brood.
- Leg de het brood met de gegrilde kaas bovenop de salade.
- Giet over ieder stukje kaas een theelepel honing en leg er de walnoten op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met de overgebleven dressing en het geroosterd brood.
Zeker weten dat je gasten met een sneetje brood het bord ‘schoonlikken’.
Zeker weten dat je gasten met een sneetje brood het bord ‘schoonlikken’.