INSALATA CON FORMAGGIO CAPRINO CALDO

Insalata con formaggio caprino caldo

Frisse zomersalade met gegrilde geitenkaas / Een typisch gerecht voor de zomer. Eenvoudig en licht. Als voorgerecht of als maaltijdsalade (dan de hoeveelheden verdubbelen)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 8 sneetjes wit casino brood
  • salade naar keuze
  • 1 klein stukje prei of een bosuitje
  • teen knoflook
  • 16 halve walnoten
  • honing zachte/vloeibare
  • olijfolie
  • appel azijn
  • balsamicoazijn
  • 2 eetlepels appelsap of andere vruchtensap naar keuze
  • peper & zout

Instructies

  • Maak van olijfolie, 1 volle eetlepel honing, een scheutje appelazijn & balsamicoazijn een dressing.
  • Meng er vervolgens de appelsap, de geperste knoflook en peper & zout doorheen.
  • Snij de prei of bosui fijn en verdeel deze met de salade over de borden.
  • Hou per persoon 2 halve walnoten opzij en verkruimel de rest van de walnoten over de salade.
  • Verdeel een gedeelte van de dressing over de salade en serveer de rest op tafel.
  • Snij het casino brood dwars door.
  • Leg op 4 halve sneetjes een plak geitenkaas en leg deze op een bakplaat.
  • Giet over de kaas en het brood een dun staaltje olijfolie.
  • Gril in een voorverwarmde oven totdat je ziet dat de kaas zacht wordt en dreigt te gaan lopen.
  • Rooster ondertussen de rest van het brood.
  • Leg de het brood met de gegrilde kaas bovenop de salade.
  • Giet over ieder stukje kaas een theelepel honing en leg er de walnoten op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met de overgebleven dressing en het geroosterd brood.
Zeker weten dat je gasten met een sneetje brood het bord ‘schoonlikken’.
 
Maaltijdsalade: extra brood en kaas per persoon, tomaat en pijnboompitten als variant op de walnoten
--------------------------------------------------------------------------------------------------