Irish stew 1

Porties: 4
Total time 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamsvlees
  • 250 gram savooiekool
  • 500 gram aardappels
  • 1 selderijknolletje
  • 200 gram winterwortel
  • 2 preien
  • 3 uien zout peper
  • boter bouquet garni
  • vleesbouillon

Instructies

  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
  • Snijd de savooiekool in grove snippers.
  • Verdeel de winterwortels in plakjes, het selderijknolletje in blokjes, de geschilde aardappelen en de uien in schijven en snipper het witte deel van de preien.
  • Leg dit alles, behalve de aardappelen, in lagen in een beboterde ovenschaal, het vlees onderin, de uien bovenop.
  • Strooi er zout en peper over, leg er verspreid 5 eetlepels boter op en voeg het bouquet garni toe.
  • Vul de schaal voor 3/4 met bouillon en breng het geheel aan de kook.
  • Neem de schaal dan van het vuur en zet hem in de oven.
  • Stoof het gerecht 1 uur, leg er dan de aardappelschijven en nog enkele eetlepels boter
  • op en stoof het geheel tot de aardappelen gaar zijn.
  • Verwijder voor het serveren het bouquet garni.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland