Irish stew 1
Ingrediënten
- 500 gram lamsvlees
- 250 gram savooiekool
- 500 gram aardappels
- 1 selderijknolletje
- 200 gram winterwortel
- 2 preien
- 3 uien zout peper
- boter bouquet garni
- vleesbouillon
Instructies
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
- Snijd de savooiekool in grove snippers.
- Verdeel de winterwortels in plakjes, het selderijknolletje in blokjes, de geschilde aardappelen en de uien in schijven en snipper het witte deel van de preien.
- Leg dit alles, behalve de aardappelen, in lagen in een beboterde ovenschaal, het vlees onderin, de uien bovenop.
- Strooi er zout en peper over, leg er verspreid 5 eetlepels boter op en voeg het bouquet garni toe.
- Vul de schaal voor 3/4 met bouillon en breng het geheel aan de kook.
- Neem de schaal dan van het vuur en zet hem in de oven.
- Stoof het gerecht 1 uur, leg er dan de aardappelschijven en nog enkele eetlepels boter
- op en stoof het geheel tot de aardappelen gaar zijn.
- Verwijder voor het serveren het bouquet garni.