Irish stew 3
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg runderstooflappen
- 2 flinke uien
- 2 winterwortelen
- 2 stelen bleekselderij
- 3 eetlepel(s) bloem
- zout
- versgemalen peper
- 4 eetlepel(s) olie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- ¾ l vleesbouillon uit een pot of van tabletten
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 2 laurierblaadjes
- 6 flinke aardappelen
Instructies
- Snijd het vlees in niet te kleine blokken (circa 4x4 cm).
- Snijd de uien in halve ringen, de geschraapte winterwortelen in plakjes en de bleekselderij in boogjes.
- Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak en doe er de blokjes rundvlees bij.
- Schud tot de blokjes vlees rondom met de gekruide bloem zijn bedekt.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwarm de olie in een grote braadpan die in de oven past en bak de blokjes vlees met niet teveel tegelijk op hoog vuur rondom bruin.
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
- Voeg zonodig een extra scheutje olie toe en laat de ui, de wortel en de bleekselderij omscheppend bakken tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken.
- Voeg de bouillon, de tijm en de laurier toe en breng aan de kook.
- Schep er de vleesblokjes door en zet met het deksel op de pan 1 uur in de voorverwarmde oven.
- Snijd intussen de geschilde aardappelen in blokjes van circa 3x3 cm en schep ze door het vlees.
- Zet de afgedekte pan nog circa 45 minuten terug in de oven.
- Proef of er nog zout en/of peper bij moet.
- Verwijder zo mogelijk de laurierblaadjes.
- Dit is een complete maaltijd.