Italiaanse balletjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 gram half om half gehakt gekruid gemengd
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels broodkruim of paneermeel
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 250 gram champignons
  • boter
  • ½ liter tomatensaus of tomatenpulp
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel groene peperbolletjes blik
  • 2 dl room
  • 300 gram tricolore deegwaren

Voor het garnituur:

  • 1 eetlepel gemalen kaas

Instructies

  • Vermeng het gehakt met de eieren en het broodkruim.
  • Breng water met wat zout aan de kook.
  • Maak van het gehakt balletjes van 40 gr, dompel die in het water en laat ze rustig gaar koken (net onder het kookpunt).
  • Maak intussen de ui schoon en snipper hem fijn.
  • Snijd de paprika's in fijne reepjes en de champignons in schijfjes.
  • Stoof de groenten kort in wat boter.
  • Giet er de tomatensaus of -pulp over en laat 5 minuten goed doorkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout en doe er de peperbolletjes en de room bij.
  • Laat die even meekoken en controleer de kruiding (de saus moet pikant en romig getomateerd zijn).
  • Haal de peperbolletjes uit het water en doe ze bij de saus.
  • Breng het water weer aan de kook en kook hierin de deegwaren voor 3/4 gaar.
  • Spoel ze onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
  • Neem 4 vuurvaste schaaltjes en vorm er met de deegwaren een kroontje in.
  • Leg er de balletjes in en schep de saus erover.
  • Laat alles in de oven even goed warm worden en strooi er vlak voor het opdienen nog wat kaas over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Italië