Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram bloem Grano duro
- 150 gram water
- 1 tl zout
- 7 gram gedroogde gist
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gehakte tijmblaadjes
- 3 eetlepels gehakte rozemarijn
Instructies
- Los de gist op in het lauwe water.
- Kneed met de hand of machine de bloem, gist, water en 1 eetlepel olie tot een soepel, elastisch deeg.
- Vorm er een bal van en leg het in de oven op het programma voor Gistdeeg rijzen voor 30-35 minuten.
- Als je geen programma hebt voor gistdeeg rijzen, zet dan de oven op 35 ºC.
- Kneed, zodra het deeg voldoende is gerezen, de rozemarijn, tijm en zeezout door het deeg.
- Leg het deeg op de bakplaat en vorm een plat brood van ongeveer 1,5 cm dik.
- Druk er met de vingertoppen kuiltjes in en besprenkel het met wat olijfolie.
- Plaats het deeg terug in de oven op het programma voor Gistdeeg rijzen (of op 35 ºC) en laat het nogmaals rijzen voor 30 minuten.
- Haal het daarna uit de oven.
- Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 220 ºC.
- Bak de focaccia gedurende 20-25 minuten.