Italiaanse Gehaktballen

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g salami in reepjes gesneden
  • 400 g gehakt
  • 1 klein ui gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Meng de salami, zout, gesnipperde ui en peper door het gehakt en vorm hier 4 ballen van tussen je handen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom goudbruin.
  • Leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen nog ongeveer 15 minuten zachtjes bakken, af en toe keren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze Italiaanse gehaktballen met salami passen goed bij een stevige rode wijn zoals Chianti of Barbera.

Voedingswaarden

Calories: 425 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 0.5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Italië