Italiaanse gorgonzolataart
Ingrediënten
- 50 g boter of margarine
- 12 zongedroogde tomaten in olie
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 3 bosuitjes
- 200 g gorgonzola blauwaderkaas op kamertemperatuur
- 4 eieren M
- 200 g zelfrijzend bakmeel pak à 500 g
- 1 duopakje hamreepjes ca. 250 g
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Taartvorm invetten.
- Tomaten in reepjes snijden.
- Olijven in plakjes snijden.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Boter smelten.
- In kom 150 g gorgonzola met vork prakken en mengen met boter.
- Eieren één voor één toevoegen en er doorheen kloppen.
- Bakmeel toevoegen en door boter-eimengsel scheppen.
- Tomaten, olijven, bosuit en ham door beslag scheppen.
- Beslag in taartvorm gieten en gladstrijken.
- Rest van gorgonzola in plakjes snijden en op beslag leggen.
- Taart in midden van de oven ca. 30 minuten bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met groene salade.