Italiaanse gorgonzolataart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g boter of margarine
  • 12 zongedroogde tomaten in olie
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 3 bosuitjes
  • 200 g gorgonzola blauwaderkaas op kamertemperatuur
  • 4 eieren M
  • 200 g zelfrijzend bakmeel pak à 500 g
  • 1 duopakje hamreepjes ca. 250 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Taartvorm invetten.
  • Tomaten in reepjes snijden.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Boter smelten.
  • In kom 150 g gorgonzola met vork prakken en mengen met boter.
  • Eieren één voor één toevoegen en er doorheen kloppen.
  • Bakmeel toevoegen en door boter-eimengsel scheppen.
  • Tomaten, olijven, bosuit en ham door beslag scheppen.
  • Beslag in taartvorm gieten en gladstrijken.
  • Rest van gorgonzola in plakjes snijden en op beslag leggen.
  • Taart in midden van de oven ca. 30 minuten bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met groene salade.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Kaas / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Italië