Italiaanse Goulash

Italiaanse Goulash

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo Girello (onderste magere deel van runderschenkel; rundvlees wat niet uiteen valt na het sudderen; uiteraard kan gekozen worden voor type rundvlees naar keuze)
  • 4 uien
  • 1 grote paprika
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 laurierbladeren
  • zoete paprika poeder
  • 1 theelepel pikante peperoncino saus of sambal
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • blokjes runderbouillon
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • fles rode wijn bij voorkeur Merlot
  • 2 eetlepel(s) Kurbiss kernolie pompoenpittenolie
  • 100 ml slagroom
  • peper & zout

Verder:

  • boter en/of olie om in te bakken
  • aardappels melk en boter (voor de puree)
  • pasta ‘Nederlandse’ macaroni of Italiaanse gramigna

Instructies

  • Snij het rundvlees in kleine stukjes en laat het een nacht in de marinade van rode wijn met de laurierbladeren en een beetje peper & zout staan.goulash_il tramonto_9906
  • Snij de uien in kleine stukken, snij de paprika in niet te kleine reepjes.
  • Laat het vlees uitlekken (bewaar de marinade) en braad de uien in half boter en half olie licht aan.
  • Doe het vlees erbij en braad het geheel kort op hoog vuur aan.
  • Draai het vuur lager en doe er de geperste knoflook bij.
  • Als het vlees aan de buitenkant enigszins gegaard is voeg dan – op de stukjes paprika en de slagroom na – alle overige ingrediënten en de marinade (inclusief de laurierbladeren), peper & zout, pompoenpittenolie
  • Laat het geheel zeker twee uur goed gaar sudderen.
  • Voeg de stukjes paprika toe en laat nog een half uurtje na sudderen.
  • Kook de aardappelen en maak er aardappelpuree van en kook de pasta.
  • Zelf vinden wij het heerlijk om er op het laatst nog wat slagroom bij te voegen.
  • Dat maakt het geheel zachter van smaak en de romige nasmaak past geweldig bij de pasta.
  • Uiteraard goed proeven en eventueel peper & zout en paprikapoeder toevoegen.
  • Wanneer de goulash iets te dun is uitgevallen kun je er voor kiezen om deze te binden met een klein beetje maïzena.
  • Serveer de goulash met aardappelpuree en de pasta.
  • En voor wie het nog nooit geprobeerd heeft, zeker een aanrader: giet een flinke scheut goede olijfolie over de aardappelpuree en het geheel nodigt je uit tot SMULLEN.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijzelf hebben een Cabernet Sauvignon erbij gedronken die licht op hout gelagerd was (Cabernet Sauvignon Barrique 2014 Ferrin).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Italië