Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo Girello (onderste magere deel van runderschenkel; rundvlees wat niet uiteen valt na het sudderen; uiteraard kan gekozen worden voor type rundvlees naar keuze)
- 4 uien
- 1 grote paprika
- 6 teentjes knoflook
- 2 laurierbladeren
- zoete paprika poeder
- 1 theelepel pikante peperoncino saus of sambal
- 2 eetlepel(s) suiker
- blokjes runderbouillon
- 4 eetlepel(s) azijn
- fles rode wijn bij voorkeur Merlot
- 2 eetlepel(s) Kurbiss kernolie pompoenpittenolie
- 100 ml slagroom
- peper & zout
Verder:
- boter en/of olie om in te bakken
- aardappels melk en boter (voor de puree)
- pasta ‘Nederlandse’ macaroni of Italiaanse gramigna
Instructies
- Snij het rundvlees in kleine stukjes en laat het een nacht in de marinade van rode wijn met de laurierbladeren en een beetje peper & zout staan.goulash_il tramonto_9906
- Snij de uien in kleine stukken, snij de paprika in niet te kleine reepjes.
- Laat het vlees uitlekken (bewaar de marinade) en braad de uien in half boter en half olie licht aan.
- Doe het vlees erbij en braad het geheel kort op hoog vuur aan.
- Draai het vuur lager en doe er de geperste knoflook bij.
- Als het vlees aan de buitenkant enigszins gegaard is voeg dan – op de stukjes paprika en de slagroom na – alle overige ingrediënten en de marinade (inclusief de laurierbladeren), peper & zout, pompoenpittenolie
- Laat het geheel zeker twee uur goed gaar sudderen.
- Voeg de stukjes paprika toe en laat nog een half uurtje na sudderen.
- Kook de aardappelen en maak er aardappelpuree van en kook de pasta.
- Zelf vinden wij het heerlijk om er op het laatst nog wat slagroom bij te voegen.
- Dat maakt het geheel zachter van smaak en de romige nasmaak past geweldig bij de pasta.
- Uiteraard goed proeven en eventueel peper & zout en paprikapoeder toevoegen.
- Wanneer de goulash iets te dun is uitgevallen kun je er voor kiezen om deze te binden met een klein beetje maïzena.
- Serveer de goulash met aardappelpuree en de pasta.
- En voor wie het nog nooit geprobeerd heeft, zeker een aanrader: giet een flinke scheut goede olijfolie over de aardappelpuree en het geheel nodigt je uit tot SMULLEN.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijzelf hebben een Cabernet Sauvignon erbij gedronken die licht op hout gelagerd was (Cabernet Sauvignon Barrique 2014 Ferrin).