Italiaanse groentesoep met ciabatta
Ingrediënten
- 200 gram champignons
- 1 paprika
- olijfolie
- 175 gram rauwe ham in blokjes
- 150 gr kleine broccoliroosjes
- 1 zakje tomatensoep
- 2 afbak ciabattabroodjes
- 1 kleine rode ui
- 2 tomaat
- 125 gram mozzarella
- 8 olijven zonder pit
- verse basilicum
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 scheutje room
- 3 eetlepels geraspte Parmezaan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Maak de champignons en de paprika schoon en snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan, bak eerst de paprika en de broccoliroosjes, voeg dan de champignons en de ham blokjes toe en laat alles mooi kleuren.
- Breng intussen 3/4 liter water aan de kook, voeg al roerend de soepbasis toe, breng weer aan de kook en laat de soep in 10 minuten gaar worden.
- Pel de ui en snijd hem in ringen.
- Snijd de tomaten, de mozzarella en de olijven in plakjes.
- Snijd de ciabatta doormidden, bestrijk het brood met olijfolie en bedek met plakjes tomaat en mozzarella.
- Schik hierop de blaadjes basilicum en garneer met de uiringen en olijven.
- Kruid met zout en peper en bak de ciabatta 7 minuten in een hete oven.
- Meng de groenten door de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over 2 kommen, schenk in elke kom een scheutje room en verdeel de rest van de kaas hierover.
- Geef de ciabatta erbij.